[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
凌霄閣係山頂廣場對面咖!
仲係到!
你咁解又幾有趣
中九龍算唔算壓住蛇頸甚至斷蛇頭
三角就蛇身
睇埋實物再講
LM
你話突然咁多蛇形建築物係巧合我就真係唔信
好事又唔做 壞事咁撚用心
都唔係突然架啦 分分鐘係「呢班公司」都好有問題
班公司咪又係中共
設計個個都有問題
發夢唔知邊到睇番黎,當年係有兩條龍脈可以揀。老共就揀咗而家呢條龍脈,因為可以快d興旺,但實質係拔苗助長。 如果記得source嘅巴打貼一貼出黎,我都想睇番篇野點講
嚟嚟去去都係個幾間建築公司
可以check下背後咩公司,key controller 係邊個
今日打風會唔會又係上天助攻
且不論風水陣對香港產生的作用如何,單從現在的形勢來看,中共對香港的管控越來越嚴。自2014年香港爆發雨傘運動後,香港多所大學的校長被更換,換成認同中共執政理念的校長,而且許多大學學者、教授也被換。中共試圖從教育下手,改變香港年輕人對自由民主的追求和認知。

已故前輩術數家吳師青曾指出,香港整體的風水格局是一個天市垣格局(即商業大都會格局),但是自然環境上,香港的格局並不完美,在西南方西博寮海峽方向直穿南中國海,中間沒有島嶼遮擋。在風水上,對這種格局稱為水大無收,即朝向這方的水沒有兜收。西南方是坤卦,坤主民,即指一般的市民,現象就是當流年飛星轉變觸動時,居住在香港的市民,會大批遷移,香港市民會遷到別處,也會有大批外來客遷入香港。

自1997年香港移交主權後,許多香港富豪和民眾紛紛移民其他國家,而大批中共官員及富豪「白手套」等人卻彙集香港,攪亂香港政商兩界,正應了吳師青的預言。
今日西九係咪流血不止?
就咁睇緊好多現代建築設計事務所都鬼鬼地
但由設計經驗黎講政府用佢地都係合情合理
再重計返時間佢地舊時都係一開始就整開外國建築
之黎中國就開始叫左佢地返大陸設計一d地標
就似國內既河北省石家莊市石家莊大劇院之類
再返香港就翻新凌霄閣同改建再設計星光大道
同時港口其他地方就多左好多蛇既設築
香港都市都無咩可能咁設計 港府照選中照單收曬
離島九龍港島不都約而同出現咁多蛇 真係咁巧合嗎
係一四年之後就開始 雨傘後
開如一環一環就爆香港人都無有好過
由零三年自由行蛇民入境開始香港就開始無日安寧
留名
其實呢d野最終決策權係政府到吧 所以政府高層一定知情
[年經 / 八奇領域]共匪陰險風水陣
https://lih.kg/10841

係咪 #135-#140 郭嘉師兄果段
國師好似做過野破左心經簡林個陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞