[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
農曆七月唔知有無報紙雜誌想做返個玄學專題🤣🤣🤣
全部要變水系魔法師
根據邵康節皇極經世數, 今年2019 天雷無妄卦。
無妄,元亨利貞。其匪正有眚,不利有攸往

如果人的心起歪念, 個心稍有不正, 行事有偏差, 就會出事, 就會有人禍。
眼睛裡面生了陰影, 睇不清事物真相, 誤判形勢,就會帶來人禍。 宋朝邵康節在一千年以前已警告後世了。
這是人禍, 不是天災。 與上天無關。人家叫你不利於有所前往, 你卻逆民意硬上。
描述的和現在香港的情況不是一模一樣嗎?

下年,
2020 年: 地火明夷卦!
光明藏於大地。 大地一片漆黑。
雜卦: 明夷,誅也。
即誅滅光明!
程頣: 晉者明盛之卦,明君在上,群賢並進之時也。明夷昏暗之卦,暗君在上,明者見傷之時也。

暗君在上..... 真諷刺!
但係射向天
btw 可唔可以講下離光即係乜?輻射?定光波?
push
藍先係水。。。。。
黑啡係土

大家派別唔同掛
引對家出水炮車
因為大家都係寧可信其有
一去到迷信野好多人信
咁其實自己print /買返黎係屋企 試防水效果又得唔得
乜都無土份
土多既人真係咁無存在感
我都係唔明,再次請教。為何朱雀管北方七宿而唔係玄武?
仲有巳係庚金,戊土及丙火只係餘氣。用水只能泄金但利水;水妨南方火。唔係本末倒置嗎?虛心請教
應該話中國有自由既時候,就真係番去唐宋盛世
一帶一路真系以為自己仲係天可汗既鳩政
我笑撚到仆街 你話係就係啦
五行無土都唔駛討論落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞