[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
美國代表 鷹 支共代表 蛇

所以點解美國瘋狂屌打支共
好似好有文有路。
白頭翁指習,不過入面都有好多主觀性的野。
sor,禁錯負評
呢度唔係大陸,負皮多都唔會買唔到地鐵飛。
大家一齊研究
file:///C:/Users/Prince/Downloads/%E2%80%BB%E5%BD%B4%E5%B2%86%E5%95%83%E5%9F%A3%E9%8F%8D%E9%80%9C%E8%85%94%E8%8A%9E%E6%9E%86%C2%A7%E7%AA%90%E7%96%B6.pdf

《吴越春秋 ·阖闾内传 》则载:“子胥乃使相士尝水,
象天法地 ,造筑大城 ,……立蛇门者 ,以象地户。……欲并大越 ,
越在东南 ,故立蛇门,以制敌国。……越在已,其位蛇也,故南大
门上有木蛇北向 ,首内 ,示越属于吴地 。”这里也有巫术之因 ,也即说 ,在 “相士”(或巫 )施术时,蛇就是其助手。蛇可以利用它的神秘功能来辅助 “相士 ”实施其目的。

研究緊百越文化,咁啱睇到篇文,大概意思係吳國為咗吞併越過,就佈局咗蛇型風水陣。
咁多日呢場雨真係好事嚟, 真係無諗過會落雨
C Drive上傳大法
失傳已久嘅c drive 大法

今日先睇到楊師父段文,唔太識易經唔太明
又有狗入左黎
睇唔明 召喚高人解話
新手解卦,有錯請屌
1. 林鄭會否下台?無妄之乾

2. 這場運動何時結束?損之明夷

3. 政府將會有何動作來處理這場運動?豫之咸
香港會輸?
但係秋天又大利香港?
真係唔知信邊個好了
各有各說法
香港人權與民主法案,9月通過,10月1實行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞