「長期置頂」727元朗反鄉黑遊行終極攻略

1422 回覆
2192 Like 15 Dislike
元朗白衫打人後激起左好多中間派、不理世事既人憤慨。佢地平時跟本唔會理示威者被警察打成點,因為唔關佢事,但係車站打街坊就唔同講法。

今個星期既行動係團結呢班人既最好機會。

一定要和理非,有幾個原因:

1。政府就係要妖魔化個運動,或者令到群眾厭倦個個星期都衝擊,慢慢等你越來越少人支持,少人到冇人去遊行,衝都衝唔起,佢就過到骨。每個星期都衝,只會令群眾會麻木。尋日開左幾十槍都引唔起回響就係咁解。

2。你一定唔會夠新界佬打。人地有武器之餘,仲要冇底線過警察,有鏡頭都照dup你。仲未計警察暗中幫手。

3。你同新界佬打只會被spin成不同意見人士爭執。比警察出來平暴攞彩,比警察翻身機會,政府可以話活動已經失控,出現群眾互打,制造白色恐佈。

4。要團結更多人,就係要打悲情牌,一般人有鋤強扶弱心態。和理非先捉到呢種心態。

5。而家唔係報仇私怨,我地唔係黑警去打對家發洩,我地有更大更崇高既目標。

唔好再講光復,學建制派果種“保護元朗”slogan係有d新意,最容易重新團結群眾。行完就走,不佔路不衝擊,殺個政府措手不及。
唔好再走去屌個啲膠POST分化POST批鬥POST同FAKE NEWS,阻到正經POST,理返正經野先啦
黑警開槍打手足開撚左三十幾槍呀!
光復香港!
時代革命!
爭取五大訴求!

1. 全面撤回送中條例
2. 撤銷6.12暴動定性
3. 釋放被捕義士並承諾永不追究
4. 全面實行雙普選
5. 成立獨立調查委員會,追究黑警濫用暴力,徹查警黑勾結7.21元朗恐襲

唔好再標題黨 搞到成版何妖你有份
支線報酬post睇完笑完就算 推返上環同主線任post上黎!!!
屌推
有個簡陋既和理非建議,其實到時如果真係唔想同黑社會面對面既,其實可以選擇返去元朗警署嗰邊示威但真係唔可以太多人,一黎警署門口條路其實好狹窄,二黎南邊圍呢邊真係需要多人
幫手推

咁行會唔會好啲

起碼好似係大路

利申 唔識路
路線係水邊圍遊樂場到元朗西鐵站,元朗大馬路一條直線咁樣行
推,打係要打,但咪送死

唔好再標題黨 搞到成版何妖你有份
支線報酬post睇完笑完就算 推返上環同主線任post上黎!!!
兄弟各爬山
不分化不篤灰不割蓆
我冇野講

1。推行真雙普選
2。成立獨立調查委員會
3。停止搜捕示威者
4。白紙黑字除消612暴動定義
5。撤回送中條例
6。徹查警黑勾結
7。徹查警察濫暴
多謝巴打推post我地條路好似容易認少少,一落天橋就係元朗廣場,元朗廣場過馬路再轉右就係水邊村遊樂場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞