「長期置頂」727元朗反鄉黑遊行終極攻略

1422 回覆
2192 Like 15 Dislike
Push
Pish
Push
邊個總結架 南邊圍村民都唔代表白衫大
呢獲一定傷及無辜無份參與白衫活動既人
然後你阻住唔到搞分化既人 一玩火就88
pish
星期三啦
抖夠好推返正經post
比少少交通資訊大家

交通
新界北:276/276P係水邊村落車
*注意276/276P元朗警署無站*
沙田:269D係元朗警署 *或水邊村* 落車
大埔:264R係元朗警署 *或水邊村* 落車
*或64K元朗西總站落車*
東九龍:268C係元朗警署 *或水邊村* 落車
港島區:968係元朗西總站落車
紅磡,尖沙咀:268B係元朗警署 *或水邊村* 落車
佐敦,旺角,油麻地:268X係元朗警署 *或水邊村* 落車

*美孚, 長沙灣, 深水埗:68X元朗警署或水邊村落車*
*或所有往元朗/天水圍巴士, 大欖隧道最前月台, 轉往元朗巴士, 該站或有牛屎味*
碌左頭幾頁唔見有人講輕鐵,留意返以下。
基本上除左朗屏站之外其他屯天元西鐵都可以免費轉輕鐵(八達通,夢遊嘅朋友留意返),而其中有幾條路線係出入元朗嘅全部都經水邊圍站。所以,睇你點樣入黎:
經西鐵(屯門方向)
1. 元朗站落,轉是但一條輕鐵線;
2. 朗屏站落,好似頭幾頁咁講行過黎,唔算太遠,行到元朗警署為止都係天橋;
3. 天水圍站落,要轉751
a. 搭一個站轉761P
b. 搭兩個站過對面月台轉是但一架元朗車
係最唔建議大家咁做;
4. 兆康/屯門站落,轉是但一架元朗車,唔好搭錯751入天水圍;
經西鐵(紅磡方向):
屯天元朋友唔洗我教啦

巴士:
唔熟,淨係知269D停元朗公園
唔該早D集合開始遊行,3,4貼太遲
Pish
我諗到時大家會統一黑衫褲參與,但今次會唔會考慮一下,喺遊行臨開始前先更換黑衫,話哂今次要面對嘅黑社會,佢地爛命一條做咩都唔怕,我擔心兩三個人著哂黑衫褲嘅話,未到起步點已被人搞。而無帶衫換嘅你,埋堆啦~去元朗途中埋黑衫人堆,多個人多個幫手。
PUSH
星期三啦
抖夠好推返正經post
勿入村
入左村破壞就係無差別攻擊
切記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞