「長期置頂」727元朗反鄉黑遊行終極攻略

1422 回覆
2192 Like 15 Dislike
依個係有不反嗰個?要俾埋和理非睇架
推推推
我都知無乜可能無人留低
但個核心思想係:

我地黎反黑遊行, 唔係踩場, 唔係挑機, 唔係覆桌
千 祈 唔 撚 好 去 圍 村
千 祈 唔 撚 好 走 過 去

係戰略上, 無論係武鬥, 定文攻去圍村都係自殺
武鬥唔多講, 牛屎佬係唔怕用刀劈友, 呢邊拎遮咋仆你個街
文攻方面, 我地去村, 好易上火走火, 第二日宣傳戰就仆得街
會變「元朗示威變火併, 血濺元朗黑食黑」
走火仆街, 而去村好易走火, 易激到對方, 又易激到呢邊, 所以唔好撚去
更大鑊係我地係人熱血上腦入左去
會變擅闖私人地方, 呢鋪真係打死無怨, 仲拖埋出面班手足落水, 所以千祈唔好撚去
最大鑊係我地圍村, 實有啲唔關事村民返屋企, 或者有個師奶踢拖落樓出去
佢地一鬧我地, 我地個立場就逆轉, 會變沙田黑警入新城市, 團村居吒變沙田街坊, 呢個畫面好有感染力, 小弟無能, 諗唔到文宣上係點可能spin到去我地嗰邊, 所以絕對唔好撚好

都係嗰句, 巴打你係攻略post樓主, 你開post起個頭tune
好過我呢個三唔識七二打六開十個post
依家個風向好勇武, 特別你呢個post, 雖然叫大家唔好入村, 但風格上都係好勇悍, 會感染到人
我諗你真係最好開第二個post, 宣傳和平路線(係TG都係)
到時真係有巴打絲打去撚左村, 咁佢地先真係含撚
我好撚想以牙還牙 但係唔係燒人祠堂
未批喎

鍾健平見警方後表示,警方對於遊行路線較為緊張,主要關注涉及輕鐵路軌的路段,故具體安排要待明天5時再與警方、運輸署和港鐵開會後再確認。

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190723/59855041?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post
話我分化都要講
入得村 破壞人地祠堂
無論塗鴉定掉漆
鄉黑就真係打正保衛家園的旗號
俾狗拉都仲有條命
俾圍村佬拉左入村 真係屍都無埋
我絕對唔想勇武枉送性命
我都認同唔好入村
制空權係人地度就一定係大劣勢
扔乜撚都唔會知
新城市班人好人D既話就會扔遮
我係牛屎老扔屎又得,扔火彈斷你後路或者燒鳩你地都可以
牛屎老係當佢地係獵人 背後仲有差老BackUp 其實係玩撚哂

你講到鄉公所既正門可以做任何野既話 就要做到深刻同永久性既打擊
倒如成個正門拆撚哂佢入去油油再扔雞蛋
破壞哂佢村外面既所有野

你認為可以對鄉公所做到咩底線
我無野講
push
黎多次TLDR希望多d人見到:

1.真係唔好入村
2.人要夠多一定要靠文宣
3.遊行完圍唔圍村就睇前線決定,如果真係有巴絲開始圍希望大家都去聲援下唔好直接走左去,人少會好危險
4.記得唔好留守,我既建議係6-7點好分批走,最後一批一定要最多人同埋要expect俾人搞
5.要齊裝呀!
727見
小心佢地有人混入搞事!
你講漏左樣嘢

你老味圍村實際上係私人地方黎o架, 擅闖入去, 人地真係保鄉衛族, 打死無怨, 你班非元朗撚咪撚做傻鳩, 以為好似例如沙田新翠邨咁, 樓下全部係公眾地方, 係元朗, 法律上我唔知, 但實際上唔係撚係o架
#撤回逃犯條例
#撤回暴動定性
#撤銷所有抗爭者控罪
#追究警隊濫暴
#立即實行雙普選
記住邊個見到黑警唔執法拘捕搗亂人士, 我地就要即刻大大聲講:你係未放走黑社會!
睇下佢地敢唔敢唔拘捕!
同埋我好有理由懷疑油塘黑警放走既都係黑社會。
所以大家一定要識警告班黑警:
你係未放走黑社會!
其實係和平遊行,到時全球記者都係度,我預計唔會有事
我其實完全了解你意思但有巴打反問,我地退卻黑社會覺得我地無撚用行完就走,下次再黎搞鳩元朗甚至其他區既示威巴絲,而最後搞到無人再肯出去遊行咁點算。我兩邊都答唔到
仆你個街, 唔係可以做到咩地步嘅level
而係乜撚都唔好做, 唔好行過去
天啊, 你班友真係唔識o架喎
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞