「長期置頂」727元朗反鄉黑遊行終極攻略

1422 回覆
2192 Like 15 Dislike
push
push
Push
和理非左先 , 唔洗諗咁多 !
星期日凌晨佢地已經搞左我地啦今轉好老實講好多人係想去還拖。

另外你話遊行係政治力量,6月至7月我地遊行左幾多次有眼你睇,佢地要唔理你其實係可以唔理你,橫掂民意都跌到落谷底。

講多次我完全理解同埋明白巴打你既意見,但如果我地行完就算,黑社會唔偷偷地笑,俾人打班市民都心寒啦。希望巴打你會出席遊行同埋到時要幫手呼籲人唔好留守
光復香港 時代革命
天橋呢條路係最正路架. 落天橋就係商中, 向屯門方向行, 過一個燈位就到水邊村球場, 係最少過馬路既路線.
Push
推到置頂!
你有幾十萬人去元朗, 就郁到警察, 郁到班要面嘅鄉紳做嘢
我地點解撚要打埋警察份工?
同埋佢地去村一係送頭, 二係打稻草人
唔係下下要衝先係做到嘢o架, 我真係就黎畀你地激死
衝政府係衝公權力, 衝團村係衝私人地方, 衝黑社會地方係江湖仇殺
性質完全唔撚同
我希望瞓醒之後, 第二日班勇武撚會cool down到, 戰場唔同, 戰術都要唔同
今次已經唔關五大訴求事, 但純粹反黑
本身都想出post講,但巴打講得好好
support!
[離場資訊]
作為一個天水圍人兼連登P牌仔, 其它專業野唔多講各位巴絲更專業, 不過想各位非元朗人留意返, 如果夜晚真係去南邊圍聚集, 因為村口(星期日晚凌晨記者黑警同白衫隔住個球場對峙果度)空間好細, 而對出一條馬路就已經係大馬路, 係元朗公共交通必經之路. 如果多人聚集公共交通必定要改路, 所以大家可以參考返以下交通資訊:

1. 西鐵元朗站 往紅磡方向尾班車00:26開出; 往屯門方向尾班車00:49開出
2. 輕鐵元朗站 往屯門或天水圍 綜合所有路線 尾班車為00:56的761P往天水圍
3. 深夜巴士有N269 (天水圍開出, 經元朗, 荃灣大窩口葵芳有車站, 終點美孚); N368(元朗開出, 經美孚站, 往銅鑼灣至中環港澳碼頭)
4. 小巴606S (朗屏開出, 經元朗, 往美孚站至尖東)

如果受改道影響無法即時離開, 請大家拉隊, 一致經大馬路前往朗屏方向(即往元朗警署方向) , 找車先前往天水圍/屯門 再搭N車/小巴離開

!!!切記!!!元朗的交通其實非常簡單, 大馬路(輕鐵行駛果條路)就係唯一命脈, 只要塞左果條路成個元朗既公共交通就會斷晒, 但係元朗唔係金鐘, 斷左公共交通冇咩好處之餘仲會令到一眾手足無法離開, 希望各位巴絲小心行事!
過L左好耐囉窩
多謝巴打提供資料
臨訓前推一推
希望多d人見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞