「長期置頂」727元朗反鄉黑遊行終極攻略

1422 回覆
2192 Like 15 Dislike
727 和理優 不入村 不開波 會還拖

帶齊裝備保全家
光復香港
元朗有難 18區支持呀屌!
追唔切唔知有冇人講過

我係元朗巴打,
假設批准由水邊村遊樂場經大馬路行到西鐵元朗站,我建議大家行到終點即刻,係即刻搭西鐵向九龍方向走人!!
西鐵站附近非常凶險,如果大馬路行去西鐵站咁應該會由B出口(叫佢做西鐵站西面)上去,而B出口隔離亦即係西鐵站北面就係嗰晚牛屎佬集結既南邊圍+英龍圍
西鐵站南面連住yoho mall 2期同一條迂迴曲折既天橋落雞地,嗰度係近期既武鬥場地,最重要係瑋落橋隔離就係十八鄉鄉委會大樓,落雞地可以話找屎
至於西鐵站東面就駁住yoho mall 1期,但商場啲出口都係駁返去巴士站/村/雞地,入到去好可能被困
亦唔好諗住搭巴士走,基本上絕大部分巴士都經大馬路,到時一定暫停或改道
朋友亦話紅van大部分由勢力人士控制,上車同尋死亦冇分別

至於補給,當日行既方向係西行
大馬路西行喺出發冇耐有元朗廣場,入面有百佳同餐廳
行前啲有間7仔,之後要到差唔多終點先有circle k
沿途補給唔多,不過路線唔長,平時咁行最多都係20分鐘

另外,牛屎佬除左拳頭真係冇咩識,打大既,所以唔好鬥惡硬碰
仲有唔係所有圍村人都係仆街,我身邊都識唔少撐我地既圍村朋友,所以千祈唔好無差別咁搞圍村

最後亦最重要,大家今次係黎支持元朗,但都以五大訴求行先,勿忘初心!!我代元朗巴絲多謝大家!
推推推
等佢地似乎想襲擊
咁義士可以進行正當防衛啦

一路遊行個時義士要開始警戒狀態
前中後,西鐵
要有人負責通報
以免隊伍太長有發生事唔知咩事
建議上左裝義士分幾批
分別守前中後
唔好只過度集中前排
因為要預防鄉黑突襲隊伍任何一part 進行搞事挑釁
另外可以有行動力高既義士幾小隊
響隊伍外圍巡
如果聽到邊度有事就奔走去增援(自由位)

前中後部既義士團要守好自己個位
知道有事就停止前進,戒備狀態
或者自己冇事就自行決定抽調少量義士增援出事位
因為擔心一窩蜂走哂義士
鄉黑分頭出動攻擊就大碌

以上少少建議
明白 巴打 我都唔想拖人後腿 只係擔心去到嗰刻 聽到有人出事 都忍唔住會過去
不過點都會出嚟遊行先
大家加油
幫手推
一個都唔可以少
有關基本裝備準備 (咩活動都有用)
https://lih.kg/dpiuGS
push
Push
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞