爐石戰記討論區 #3

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有咩慘得過自己錯過斬殺,
仲要比海盜戰消線bm反殺

怪自己算啦

屌佢老味玩海盜戰仲咁撚串嘴

你玩咩先,牧玩家好希望宜家俾人nerf咗嘅快攻幫手打jade druid

呢個真
依定用龍牧打j druid真係當自己快攻咁打

剋到應有乜計
唯有打多d頭同佢鬥快囉
翠玉德應該都算全game數一數二慢既deck

覺得要nerf張1cost

點nerf
副deck到後期就算出少一兩隻
情況一樣係咁
有一turn對面攞多一兩張抽牌已經攞你命你
計你兩cost隻
滋補完都出到兩隻
真係九龍新界無得避
翠呢樣野根本係個system有問題
唔係一兩張卡出事咁簡單
唔係一兩張卡出事咁簡單

屌我覺得應該nerf到張卡會加cost先岩
如果隻jade仲未過4/4就1費
5/5-10/10就4費
過左10/10就8費
咁你養到隻jade大一大都係一turn出一隻
俾對面有機會解下都好
唔係一兩張卡出事咁簡單

過左10/10就8費
俾對面有機會解下都好

一係冇shuffle,一係兩cost,搭加基真係cls
求鍾意玩arena巴打好友
wilson96#3788
垃圾game
唔係一兩張卡出事咁簡單

過左10/10就8費
俾對面有機會解下都好

8費放返入deck
段鳩估,下次改版就會討論點nerf加加獵
加加獵野獸combo今次meta未有發揮
但係下次改版,獵人應該有辦法迅速整隻超大隻嘅恐龍出黎
超大隻恐龍演化揀隱蔽,應該會幾好玩
暴雪好波,暴雪好野,多謝暴雪

屌我仲專登上網睇,原來你ff

屌我仲專登上網睇,原來你ff

根據而家d牌既判斷
而且上面有講段鳩估
就咁睇而家嘅牌
1c野獸+2+2,2c232野獸+1+1,3c有333體質死聲+2+2
得返一個推post你攰唔攰呀

怪自己算啦

你玩咩先,牧玩家好希望宜家俾人nerf咗嘅快攻幫手打jade druid

呢個真

剋到應有乜計
唯有打多d頭同佢鬥快囉

點nerf
情況一樣係咁
計你兩cost隻
滋補完都出到兩隻
真係九龍新界無得避

如果d怪可以silence既話已經好好多...

怪自己算啦

呢個真

剋到應有乜計
唯有打多d頭同佢鬥快囉

點nerf
情況一樣係咁
計你兩cost隻
滋補完都出到兩隻
真係九龍新界無得避

如果d怪可以silence既話已經好好多...

我覺得呢種nerf好合理
咁改嘅話沉默deck都可以發圍
得返一個推post你攰唔攰呀

冇計啦,冇話題唯有ff下將來會點先
轉去玩開放算9數 一改版之前課撚完D卡全部都唔用得 standard條梯D風氣又差 一係就薩一係戰
轉去玩開放算9數 一改版之前課撚完D卡全部都唔用得 standard條梯D風氣又差 一係就薩一係戰

開放有冇話咩deck 玩晒

少左好多啦wo
最多我覺得係druid同rogue

利申:r10,r9徘徊
大家過去玩gwent算啦
其實連翠玉呢啲系統都整到出嚟
唔明點解暴雪咁憎otk
就係得打頭快攻同儲牌otk先解到翠玉魔像

薩滿又係另一個莫名其妙
因為超載系統就無限比啲超強牌佢
仲要有超載combo
咁撚多勁嘅單牌
全場引領住個戰局
超載個概念完全錯晒
下下人哋都要多個一turn先解到一張牌
仲要超載解鎖水晶
變相無視晒個system
抵佢變薩滿戰記
大家過去玩gwent算啦

咁shadowverse呢
shadowverse感覺同爐石相似啲

利申未開始玩
段鳩估,下次改版就會討論點nerf加加獵
加加獵野獸combo今次meta未有發揮
但係下次改版,獵人應該有辦法迅速整隻超大隻嘅恐龍出黎

rat pack大隻少少你都煩啦
其實連翠玉呢啲系統都整到出嚟
唔明點解暴雪咁憎otk
就係得打頭快攻同儲牌otk先解到翠玉魔像

薩滿又係另一個莫名其妙
因為超載系統就無限比啲超強牌佢
仲要有超載combo
咁撚多勁嘅單牌
全場引領住個戰局
超載個概念完全錯晒
下下人哋都要多個一turn先解到一張牌
仲要超載解鎖水晶
變相無視晒個system
抵佢變薩滿戰記

以前薩滿超廢,以前個超載系統係最廢系統,牌又唔係勁,但要犧牲之後一回合,個英雄技又廢,傳說又廢
係近一年唔知痴乜線
第一波俾左好多打頭法術催生左打頭薩
之後再俾穴居人、地底魔物、圖騰魔像、477
呢四張真係太屈,如果冇呢四張,薩滿又會變返廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞