爐石戰記討論區 #3

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Swamp King Dred撞落帝王眼鏡蛇

王牌獵人復歸
沉默deck恰死呢隻
咁搞法,棄牌術咪會又成為下一個薩滿?
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
仲要兩者都係前期建立場優嘅類型
bz個腦諗緊乜
唔怪得女王bam左
完全會克死獵人張傳
今次天選之人大家點揀
今次天選之人大家點揀

今次天選之人大家點揀

who?
今次天選之人大家點揀

who?

Pavel

王牌獵人復歸
沉默deck恰死呢隻

其實呢張好勁,首先正常deck唔會專登落眼鏡蛇,二嚟你諗下要幾多張卡先trade得死,沉默deck最大粒先477,你要出兩張嘢去trade799。獵人本身冇7cost,呢張防得又打得仲要係beast
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

佢話要棄6張,唔係出6張棄牌卡喎,棄唔到唔計,啫係副嘢先冇6張,仲要要你抽到,其實超難

王牌獵人復歸
沉默deck恰死呢隻

其實呢張好勁,首先正常deck唔會專登落眼鏡蛇,二嚟你諗下要幾多張卡先trade得死,沉默deck最大粒先477,你要出兩張嘢去trade799。獵人本身冇7cost,呢張防得又打得仲要係beast

演化機制有機會攞到致命劇毒
除非演化卡全部垃圾
如果唔係呢張卡有冇用都幾難講
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

佢話要棄6張,唔係出6張棄牌卡喎,棄唔到唔計,啫係副嘢先冇6張,仲要要你抽到,其實超難

棄牌deck要棄6張其實好簡單
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

但你要有咁多牌喺手先得,冇113你根本換唔到牌,你要tap就一定拖慢,玩唔到zoo
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

但你要有咁多牌喺手先得,冇113你根本換唔到牌,你要tap就一定拖慢,玩唔到zoo

如果落5/5/7 棄左2張soul fire 咁咪又少左2張可以棄牌既卡
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

如果落5/5/7 棄左2張soul fire 咁咪又少左2張可以棄牌既卡

2/3/4,2/3/2,5/5/7, soul fire 仲有冇棄牌卡?
Deathwing 計唔計?
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

2/3/4,2/3/2,5/5/7, soul fire 仲有冇棄牌卡?

計,仲有新出嗰張
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

出左death wing先做完個任都唔洗靠每turn出果隻3/2啦
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

計,仲有新出嗰張

我覺得魔鬼傳送門有好有唔好
唔好就會占左手下既位,如果每個回合都噴小鬼咪會占哂場(如果對面唔trade你怪唔放手下比你trade etc. 冰法)
咁咪關鍵時刻放唔到jarxx/ taunt
Rank 25 分析,有錯請屌
幾時會再有新卡睇?
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

出左death wing先做完個任都唔洗靠每turn出果隻3/2啦

新個張438
本身棄牌換體質
而家咁多棄牌combo
棄完隨時仲有賺
同冇條件超載一樣
bz個腦諗緊乜

計,仲有新出嗰張

我覺得魔鬼傳送門有好有唔好
唔好就會占左手下既位,如果每個回合都噴小鬼咪會占哂場(如果對面唔trade你怪唔放手下比你trade etc. 冰法)
咁咪關鍵時刻放唔到jarxx/ taunt
Rank 25 分析,有錯請屌

每turn無條件有6傷喎
棄6張牌對面唔死其實都投得啦
要個門黎把撚呀
交換80金
#man3356

想交流下add fd都得
棄6張牌對面唔死其實都投得啦
要個門黎把撚呀

未必,打control 去到嗰啲位可能啱啱用哂對面啲招,自己又用哂hand咁
有度門就可以kerp住壓力

全力玩棄牌個問題係好快乾,
30deck好快用哂,如果畀對面守到個前中期就實唔夠力打落去
bz話唔想定性啲職玩乜
然後出啲任務牌嚟叫人玩死一種deck
都係嗰句
出得新嘢俾啲本身已經好完整嘅deck
一係會變到好屈 一就張嘢廢嘅冇人用
兩個情況都係負面
睇唔透點解要咁出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞