爐石戰記討論區 #3

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
5cost 8 8 你唔好去死 痴撚線

張5 8 8好廢喎

雖然係5 8 8
但係7張死聲其實好鬼慢

turn 1 用黎出張quest
比盡你神抽, 1 turn 1隻死聲
你都仲要等到turn 8先出齊 7隻怪
然後可能turn 9先夠mana出到隻legendary

除非佢出返d deathlord 3 2 8 taunt 又或者belcher 5 3 5 taunt
如果唔係都唔知點樣頂到咁後期

張5 8 8好廢喎

雖然係5 8 8
但係7張死聲其實好鬼慢

除非佢出返d deathlord 3 2 8 taunt 又或者belcher 5 3 5 taunt

無論係七個死亡之聲/七個戰吼都好 邊有咁快出到啊

張5 8 8好廢喎

雖然係5 8 8
但係7張死聲其實好鬼慢

無論係七個死亡之聲/七個戰吼都好 邊有咁快出到啊

所以reno都仲係會好d
你打d pirate warrior turn 4 / 5 都就死la

當然, 都仲要睇下其他牌先知既
但係話唔定又會有其他aggro deck出現

暴雪不如推aggro priest 算la, 大家齊齊打面咪一齊開心
t5出到588
即係t2-t4要出到7張死聲牌
屌你手牌都唔夠出啦
咪玩啦
其實要推控制meta唔係要出類似382呢類低cost高血低攻/低cost aoe?關後期卡乜事?推到後期卡太勁咪搞到其他控制deck死曬

張5 8 8好廢喎

起碼勁過reno先啦

T5出得

唔洗限制做宇宙卡庫

5 8 8 嘲諷

變40血

仲想點?

初級玩家:屌reno係咁補血點打呀,等退役先再玩吧啦

高級玩家:reno退役我副deck點算?

爐石:好消息係reno即將退役,壞消息係我地即將推出reno 2.0 yeah fucking exciting 課金啦7頭

reno退役再出reno除左屈你錢我諗唔到有咩原因

張卡要達成個quest先有
T5真係完成到

佢個任務要出七隻死亡之聲WOW 邊有可能咁快出到啊

唔係你以為新卡包賣咩 cap水位咪就係呢到囉 大把空間啦
t5出到588
屌你手牌都唔夠出啦
咪玩啦

新卡包自然有堆19牌配合返d 19主題
t5出到588
屌你手牌都唔夠出啦
咪玩啦

新卡包自然有堆19牌配合返d 19主題

4cost召喚7隻 0/1 有死聲既幽光
T5出得yeah

10 cost 傳說出隻 10 10 白板

依家打麻雀咩

最少都比返個嘲諷啦

仲衰過石拳巨魔

呢副牧張毀滅天下

呢副牧將毀滅天下

張5 8 8好廢喎

起碼勁過reno先啦

T5出得

唔洗限制做宇宙卡庫

5 8 8 嘲諷

變40血

仲想點?

爐石:好消息係reno即將退役,壞消息係我地即將推出reno 2.0 yeah fucking exciting 課金啦7頭

Turn5點出到呀
計你後手,起手3張牌加張1費任務
每Turn抽1,頭4turn加埋起手先7張牌
Turn1要黎出任務
之後2,3,4turn連埋coin加埋先10mana
要10mana出7張死聲牌,先可以達成turn5 5/8/8
真係神抽都無咁勁啦
同埋邊有咁多1,2死聲俾俾你
肉疆,蜘蛛戈d都入晒wild
除非新資料篇好多1,2費死聲

張5 8 8好廢喎

起碼勁過reno先啦

T5出得

唔洗限制做宇宙卡庫

5 8 8 嘲諷

變40血

仲想點?

Turn5點出到呀
Turn1要黎出任務
要10mana出7張死聲牌,先可以達成turn5 5/8/8
真係神抽都無咁勁啦

條友都cls,你t5出到我真係話你神啦,仲有你前期頂到快攻先啦
新先士卒入左新競技場
目測少左回復卡,少左低費牌
多左d奇怪既法術牌
平均揀牌爛左
新keyword:致命毒藥
段估同演化有關
新keyword:致命毒藥
段估同演化有關

毒藥應該係同眼鏡蛇個效果一樣

10 cost 傳說出隻 10 10 白板

依家打麻雀咩

最少都比返個嘲諷啦

仲衰過石拳巨魔

邊有得咁計
呢個年頭唔講CONSTRUCTED
ARENA嚟計佢係TOP LEGEND 喎 TRADE完有牌返上手唔會輸卡差

張5 8 8好廢喎

起碼勁過reno先啦

T5出得

唔洗限制做宇宙卡庫

5 8 8 嘲諷

變40血

仲想點?

Turn5點出到呀
Turn1要黎出任務
真係神抽都無咁勁啦

條友都cls,你t5出到我真係話你神啦,仲有你前期頂到快攻先啦

明顯㭍左以為張牌可以入deck就咁出啦 冇腦到

我又諗起9費爆刀

張5 8 8好廢喎

起碼勁過reno先啦

T5出得

唔洗限制做宇宙卡庫

5 8 8 嘲諷

變40血

仲想點?

Turn5點出到呀
Turn1要黎出任務
真係神抽都無咁勁啦

我又諗起9費爆刀

又鞭

張5 8 8好廢喎

起碼勁過reno先啦

T5出得

唔洗限制做宇宙卡庫

5 8 8 嘲諷

變40血

仲想點?

Turn5點出到呀
Turn1要黎出任務
真係神抽都無咁勁啦

我又諗起9費爆刀

又鞭

收島風海盜nerf完仲係癌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞