爐石戰記討論區 #3

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
收島風海盜nerf完仲係癌

海盜得返一血都咁勁?

btw島風

Turn5點出到呀
計你後手,起手3張牌加張1費任務
每Turn抽1,頭4turn加埋起手先7張牌
Turn1要黎出任務
之後2,3,4turn連埋coin加埋先10mana
要10mana出7張死聲牌,先可以達成turn5 5/8/8
真係神抽都無咁勁啦
同埋邊有咁多1,2死聲俾俾你
肉疆,蜘蛛戈d都入晒wild
除非新資料篇好多1,2費死聲

條友都cls,你t5出到我真係話你神啦,仲有你前期頂到快攻先啦

明顯㭍左以為張牌可以入deck就咁出啦 冇腦到

我又諗起9費爆刀

又鞭

咩黎 未聽過

Nerf完爆刀之後有條友講裝把5費3/4武器,再加4費爆刀,達成敵方打3 aoe(舊登睇返黎,類似係咁)

條友都cls,你t5出到我真係話你神啦,仲有你前期頂到快攻先啦

明顯㭍左以為張牌可以入deck就咁出啦 冇腦到

我又諗起9費爆刀

又鞭

咩黎 未聽過

Nerf完爆刀之後有條友講裝把5費3/4武器,再加4費爆刀,達成敵方打3 aoe(舊登睇返黎,類似係咁)

黎到呢到都有人bin
收島風海盜nerf完仲係癌

海盜得返一血都咁勁?

btw島風

差好遠,帶多兩張1damage既卡已經輕鬆解到
同之前差好遠
btw,nerf完都仲要帶牌防一張牌真係好on9
睇完改版黎個名人堂陰謀論

炎魔同女王之所以會退係因為元素deck同死聲deck有呢兩張勝率太高

退隱蔽係因為演化

退長矛係想人玩下冷凍藥水同碎冰

10 cost 傳說出隻 10 10 白板

依家打麻雀咩

最少都比返個嘲諷啦

仲衰過石拳巨魔

邊有得咁計
呢個年頭唔講CONSTRUCTED
ARENA嚟計佢係TOP LEGEND 喎 TRADE完有牌返上手唔會輸卡差

一定有啲演化牌黎buff隻野架啦

10 cost 傳說出隻 10 10 白板

依家打麻雀咩

最少都比返個嘲諷啦

仲衰過石拳巨魔

邊有得咁計
呢個年頭唔講CONSTRUCTED
ARENA嚟計佢係TOP LEGEND 喎 TRADE完有牌返上手唔會輸卡差

一定有啲演化牌黎buff隻野架啦

同薩張5/5/5死左5/10/10入deck比較
呢張直接死左返上手快少少
不過感覺都係好慢,你都係要晒6/10費黎出張卡
無盾無等效差少少
依家競技場獎勵有無加多左
睇完改版黎個名人堂陰謀論

炎魔同女王之所以會退係因為元素deck同死聲deck有呢兩張勝率太高

退隱蔽係因為演化

退長矛係想人玩下冷凍藥水同碎冰

碎冰識打頭我就用
德魯伊 克蘇恩

第十round 出天使,077, 克蘇恩,熊貓,克蘇恩

乜撚都死

有 咩都多左 但ON99 係咁比D就黎退既銀白聯賽我
德魯伊 克蘇恩

第十round 出天使,077, 克蘇恩,熊貓,克蘇恩

乜撚都死

077係乜

揀牌真係爛到唔識講
法術比親都無撚用

揀牌真係爛到唔識講
法術比親都無撚用

仲要無晒d低費牌同回血牌

揀牌真係爛到唔識講
法術比親都無撚用

今日揀左鋪條curve上到大西北以為實0-3
點知對面都係咁
雖然輸左但應該都關佢執過arena事

揀牌真係爛到唔識講
法術比親都無撚用

我尋晚po果副牧都未打完係咪易咗

揀牌真係爛到唔識講
法術比親都無撚用

我尋晚po果副牧都未打完係咪易咗

舊deck一定勁過新deck

揀牌真係爛到唔識講
法術比親都無撚用

點知對面都係咁

我夾硬揀左好多垃圾低費牌
薩同海盜戰nerf左仲有咩deck 值得投資?

薩冇nerf喎

薩冇nerf喎

1cost爪變2cost

薩冇nerf喎

1cost爪變2cost

照舊海盜穴居怪翠玉爪圖驣魔像狼魂477
消失既只係得海盜戰
狗薩依舊係咁op

揀牌真係爛到唔識講
法術比親都無撚用

點知對面都係咁

我夾硬揀左好多垃圾低費牌

係好多垃圾低費「法術」牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞