爐石戰記討論區 #3

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有次arena 揀左苟雅(未用過)

即係用巴奈斯差唔多

苟雅係643,3費白板體質
所以只要召到隻白板3費以上嘅手下都有賺

理論上

即係用巴奈斯差唔多

理論上

Swap wo 你肯定swap隻3費就賺?

即係用巴奈斯差唔多

理論上

咁你落得佢都係優勢交換先會落架啫
一係就回收張有用嘅牌,一就token
就算換張受傷嘅怪都有賺啦
如果真係你哋講到咁一文不值
就唔會有人特登跟風砌出嚟玩

要講cp值,咁我建議你玩死打面薩海盜戰呢啲
因為其他deck係你心目中都係廢嘅
垃圾deck不值一用

痴線,我上三版已經玩緊成長德,到呢版點改都唔會放呢張嘢,人哋跟風唔代表勁囉。話隻嘢廢就叫人玩海戰,話人心目中其他deck廢。唔通我玩藍龍獵,藍龍薩,加d自創deck都同你講咩

唔識用就話人廢
咁究竟係人廢定卡廢
藍龍泛用性夠低你又玩?
見到有啲卡網評到藍龍一文不值
真係人唔笑狗都吠

又唔見你用釣魚哥?

講到咁勁,又唔見你除成長德之外其他deck用到?又唔見人arena見到會pick?

雪瞳薩見過人用
其實根本就係另一張高費版巴奈斯/低費版嘅亞煞拉懼
配埋亞煞拉懼超勁

仲可以拉返隻有用嘅手下落deck
或者用token冇條件召喚隻滿血嘅手下佔場
睇唔到邊忽廢

芬傑一開始都有人話條件好難用
結果都係配搭得好勁

數極咪都係最多兩副,仲要optional

得幾副deck啱洗啱用就廢?
咁芬傑卡札咪垃撚圾?
藍龍除咗otk仲有咩deck會落?
唔通因為咁藍龍就係廢?

其實苟雅配藍龍deck都好勁
只係冇人講你聽咋

要六費先出藍龍otk,點解唔用brann,仲有芬傑乜嚟。藍龍otk中有好幾種都用到,你gp做一種做咩啫張嘢都係兩副咋嘛,你十場見到邊張多d?
其實苟雅個效果唔只係召大怪
仲有個效果係回收有用嘅牌
即係如果換返張里諾入deck或者換返張卡札落deck都係賺到笑

即係用巴奈斯差唔多

理論上

咁你落得佢都係優勢交換先會落架啫
一係就回收張有用嘅牌,一就token
就算換張受傷嘅怪都有賺啦

要咁swap,不如我t6出張667白板唔好?
即係如果換返張里諾入deck或者換返張卡札落deck都係賺到笑

係呀,拉kazakus出嚟唔荒唔笑啦

你識得睇時候用架嘛
有冇見過人用末日守衛/魂火掉咗里諾同卡札
咁仲有冇人帶呢兩張嘢先
冇得咁拗架嘛

點解唔用熊腦2cost做到嘅嘢要6cost,仲要唔知拉咩出嚟,體質又勁d

點解唔用熊腦2cost做到嘅嘢要6cost,仲要唔知拉咩出嚟,體質又勁d

一張牌有兩個效果係一雞兩味
可以是旦一樣賺
亦可能賺晒或者蝕晒
就係呢張牌最有趣嘅地方
同張松鼠佬一樣3c變羊

我幾欣賞toast副麥迪文里諾術
佢就係帶咗松鼠佬DOOM!呢啲平常唔會帶嘅「廢牌」
有fun deck成份之餘又有一定強度
上到傳說頭200仲攞埋嚟打比賽

一張牌勁唔勁睇你點砌架啫
單一張牌強度太勁個個都帶
最後咪又係nerf或者退

我眼中嘅廢牌係完全冇辦法落到deck或者效益太低
先算一張廢牌
如果張牌落到場之後有辦法令對手覺得煩惱
就係一張好牌

可以是旦一樣賺
亦可能賺晒或者蝕晒
就係呢張牌最有趣嘅地方
同張松鼠佬一樣3c變羊

先算一張廢牌
就係一張好牌

https://youtu.be/zR7F6i4Vn3I
可能有巴打未睇過
呢段就係toast副麥迪文里諾術

可以是旦一樣賺
亦可能賺晒或者蝕晒
就係呢張牌最有趣嘅地方
同張松鼠佬一樣3c變羊

先算一張廢牌
就係一張好牌

https://youtu.be/zR7F6i4Vn3I
可能有巴打未睇過
呢段就係toast副麥迪文里諾術

我淨係記得佢twistinh neither後再出curse出咗doomsayer
隻63狼人咪廢牌囉
出黎充卡數
隻63狼人咪廢牌囉
出黎充卡數

agger
出呢啲白值真係人唔笑狗都吠
4c走出嚟換人張解牌
想問 jade druid 係到第幾張之後可以玩無限1 cost jade + 加基森?
thanks
想問 jade druid 係到第幾張之後可以玩無限1 cost jade + 加基森?
thanks

8費後
goya係勁既一早見一街av kun用佢
控薩又係得啖笑
過撚左jade druid同reno lock先啦柒 頭 皮

屌你老味冇stat交一味係到話乜乜人用goya物物人用goya
定係你打開太陽mode拎自信炸
想放個亞服acc (呢個acc仲有個美服acc)

副本全開 30傳說 7845金 9640+895塵 仲有60包卡(update to 20/3),google相片未及時update

Battle tag,email,password可以改
圖:
http://drive.google.com/open?Id=0B29Vl5Pb7cflNDg2a1RLczdLV28

價錢另議
可加我 https://t.me/JT_Ng

屌你老味冇stat交一味係到話乜乜人用goya物物人用goya

佢可能都係想推post姐
貼果條片都已經唔再關goya事
thanks

任何時間加基森落咗場之後
控薩又係得啖笑
過撚左jade druid同reno lock先啦柒 頭 皮

唔係廢牌唔代表就係勁牌囉
各下嘅邏輯思維有啲問題
控薩又係得啖笑

唔係廢牌唔代表就係勁牌囉
各下嘅邏輯思維有啲問題

streamer玩唔代表勁其實,你有冇用過成長德打aggro
goya真心廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞