爐石戰記討論區 #3

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
小弟近呢大半年先玩爐石 個時已經係薩滿天下
想知道年幾兩年前既薩滿係廢到咩程度
其實連翠玉呢啲系統都整到出嚟
唔明點解暴雪咁憎otk
就係得打頭快攻同儲牌otk先解到翠玉魔像

薩滿又係另一個莫名其妙
因為超載系統就無限比啲超強牌佢
仲要有超載combo
咁撚多勁嘅單牌
全場引領住個戰局
超載個概念完全錯晒
下下人哋都要多個一turn先解到一張牌
仲要超載解鎖水晶
變相無視晒個system
抵佢變薩滿戰記

以前薩滿超廢,以前個超載系統係最廢系統,牌又唔係勁,但要犧牲之後一回合,個英雄技又廢,傳說又廢
係近一年唔知痴乜線
第一波俾左好多打頭法術催生左打頭薩
之後再俾穴居人、地底魔物、圖騰魔像、477
呢四張真係太屈,如果冇呢四張,薩滿又會變返廢

見到呢四張野完全唔知點同佢玩前期

477(2)唔係話難解到爆
但係戰爭魔像777情何以堪
611+『小兄弟』都可以一張火球搞掂

圖驣魔像同魅魔嘅比較
大家都係234體質
但係234同243就差好遠
魅魔一張寒冰箭就搞得掂
但係圖驣魔像

地底魔物真係好反智
佢一加埋上述是旦一隻已經唔洗玩

我同你咁上下
課過新手包同60包
開始享受遊戲樂趣(休閒)

我同你咁上下
課過新手包同60包
開始享受遊戲樂趣(休閒)

說實在,梯打到有啲厭倦,自己又唔係用到好多副deck

同而家既獵差唔多啦

同而家既獵差唔多啦

當年玩薩我係玩 死聲x2 然後泰迪斯
唔明點解暴雪咁憎otk

薩滿又係另一個莫名其妙
仲要有超載combo
咁撚多勁嘅單牌
全場引領住個戰局
超載個概念完全錯晒
仲要超載解鎖水晶
抵佢變薩滿戰記

以前薩滿超廢,以前個超載系統係最廢系統,牌又唔係勁,但要犧牲之後一回合,個英雄技又廢,傳說又廢
係近一年唔知痴乜線

其實黑石張嘢都唔錯
仲打rank,打arena啦

arena算係咁 多左啲精良史詩傳說同法術
不過變左標準

不過變左標準

琴日係街見人組牌

每三張就有一張藍紫咁滯

不過變左標準

琴日係街見人組牌

每三張就有一張藍紫咁滯

但係通常起碼有兩張都係垃圾
我寧願佢唔好改好過
唔明點解暴雪咁憎otk

薩滿又係另一個莫名其妙
仲要有超載combo
咁撚多勁嘅單牌
全場引領住個戰局
超載個概念完全錯晒
仲要超載解鎖水晶
抵佢變薩滿戰記

係近一年唔知痴乜線

見到呢四張野完全唔知點同佢玩前期

477(2)唔係話難解到爆
但係戰爭魔像777情何以堪
611+『小兄弟』都可以一張火球搞掂

圖驣魔像同魅魔嘅比較
大家都係234體質
但係234同243就差好遠
魅魔一張寒冰箭就搞得掂
但係圖驣魔像

地底魔物真係好反智
佢一加埋上述是旦一隻已經唔洗玩

照而家情況睇,如果呢四隻收左皮
我諗都仲有魚人薩仲玩得下嘅

當年有個網站做亞服統計,好似每星期定半個月一次
基本上最多人玩係獵,天梯有2x%既人玩緊
當時既薩接近年半長期係底,天梯出現率係0.x%
應該仲少人玩過依家既獵
代課爐石
40包290$
新關300$
hkggodlikee@gmail.com

290食水咁深

邊到平啲

宜家好似289喎

同問
轉咩國家平
Nerf左終於有新tier list睇
薩滿兩副都落左t2
Tempo mage上返t2

世事無常,咁嘅垃圾deck都10勝到4-2打wild 法係咩玩法
薩滿兩副都落左t2

邊到睇?
薩滿兩副都落左t2

邊到睇?

Tempo storm
薩滿兩副都落左t2

邊到睇?

Tempo storm

toast個網token德上咗t2
我想問 而家未踏入果個乜春猛瑪年
而家用啲塵合曬會入名人堂果6張牌既金卡 (本身6張都有普通version)

到時佢派塵 牌又照keep 我收完塵再拆返啲金卡 係咪有賺?
我想問 而家未踏入果個乜春猛瑪年
而家用啲塵合曬會入名人堂果6張牌既金卡 (本身6張都有普通version)

到時佢派塵 牌又照keep 我收完塵再拆返啲金卡 係咪有賺?

你有卡就係唔係都賺1600
你咁搞,只係賺1600之餘
再將普卡up成金卡
有無人有t1牌比我參考下?
有無人又交換80金任務? ADD Muiwo#4592 plz
冇諗過呢副嘢十二到冇咩aoe得兩張打1,8-0變8-2嚇到我,好彩幾下rng贏到
屌,仲少金過9勝。。。
有無人又交換80金任務? ADD Muiwo#4592 plz

點解巴打咁多80金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞