19/20 BU CIE嘅巴絲揮揮手

1001 回覆
7 Like 46 Dislike
唯有努力溝下D GROUPMATE
呢個真
樓主咁有心機去讀書
一定會識到志同道合既人
Good luck
[放負MODE] diu真係做到好想喊,點樣可以2個禮拜內完成一份要PRESENT 30分鐘既PROJECT下個禮拜仲有其他科功課同測驗,呢個到底係咩玩法 其實係咪應該同PROF反應下
第一次做?
其實如果無free-rider, present一星期都夠做
肯留低傾一傾 就無咩事 唔洗咁大壓力

而功課個啲就睇下咩功課啦
試下拎張紙 寫低哂自己有咩做
分配埋時間 再開始做啦
咁會快好多

同埋會有種一切都在掌握之中既感覺
就會無咩壓力了
雖然都係攰到仆街
想知pe同public speaking呢啲要補credit嘅科係咪唔計gpa
咩叫補credit 既科
呢個真。呢刻同pro講冇用。
要同組員同心協力捱過呢關
啲pro心諗 佢都係咁捱過嚟 做咩要優待你先
認真第一次遇呢d變態pro
想問下hkstory同state 個project點做
我份人好講道理,我唔怪個Prof.,因為個Course Outline咁樣寫得,即係無論我上邊個既堂都係一樣咁既安排,呢個唔係我Prof.既問題,係成個Department既問題。而問心我唔係要求有d咩優待,要我2個星期內做一份30分鐘既Presentation亦都唔係無可能,但認真咁樣公平咩?
Group 1 & 2: Week 5 Present & Hand in PPT
Group 3: Week 8
Group 4: Week 9
Group 5: Week 11
係咪一句「抽簽睇彩數,unlucky sosad」就解決左個問題? 我望唔透sor9ry
咁又真係會咁
其實個社會都係咁

好彩啲就多啲時間
唔好彩就要勤力啲

無計 只可以怪自己唔好彩
你啱,怨真係無L用,所以我決定用2個禮拜做好份present,set高個standard ,等佢地之後努力做
「佢地」係指邊個
諗諗下都係唔使理人,反正即堂比分
雖然唔知你諗左啲咩
不過加油
我都唔知點講,加油啊
努力有回報
應該係未present嘅同學
好!唔該你
係咪無返過學都考得試
想入bu msc top up
建唔建議讀
利申 讀緊非八大art 科
新聞,製作,PR,AD,Theory,幾個範疇都會涉獵,好處就係咩都識啲,壞處都係咩都識啲。會好Chur,不過值得。

要按你自己嘅興趣揾出路,啲老師會幫你,同埋啲老師好好人,師生關係可以好好。

捉住機會去下Intern同旅行,今年資助6500去旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞