19/20 BU CIE嘅巴絲揮揮手

1001 回覆
7 Like 46 Dislike
做咩咁快full pay 不過入面都好多勁人你可以搵佢地一組一齊做好group project 同埋識多啲人問邊啲lecturer係killer伏科個啲 加油 希望兩年後你有ugc或者BU offer
我有睇劇集但唔多。
我會同native teachers同外國人傾計,所以去到asso d人覺得我講野都掂
仲有我成日睇英文新聞同歷史

但係dse listening ,我永遠大約聽得明佢既意思,但要我寫得完全岩既句子就唔得。因為dse lis係 你少左果s都冇分買番份卷真係垃圾分數
BU CIE個個乜9野SEAMLESS其實係咪即係CIE既TOP UP? 定係BU既DEGREE?
你好似講左果重點
其他院校唔知 但cie一定悔終生
乜春野黎聽到未聽過
哇 屌 千奇唔好報
自資u top up
總之唔係你要既野
唔知啦,可能我係睇到24/7咁睇,訓覺都開住,真係聽英文多過聽CCTVB個種。同埋我之前係HSBC做CALL CENTER,咩國藉既英文都會聽到,所以都有D幫助,有口音既英文真係聽到個人ON99
即係開學先玩打關係收到,識做
另外想問下係咪SEM3就要報定NON-JUPAS?
好。多謝絲打建議
你岩岩話果個美劇網,可唔可以send 條 link
都係嫁識到好隊友,兩年順順利利
你既seme3 即係asso year2既seme1?
如果黎緊制度冇變
每間u non-jupas分三round既,多數睇頭兩round,詳細日子睇u官網。
如果你aim中大係asso year1期間一定要報,因為中大睇first round。
其他u係完左seme 3 /seme完前報都冇問題。我係完左seme3先報,果時得番一星期搞,幾驚搵唔切lecturer 寫reference letter。

不過你入到asso都要同lecturer 打好關係同埋做intern。
thank you
更正
aim中大既話,
year 2 seme1期間 一定要報(即係first round)
我已經搵定有BU Prof幫我寫ref 搵多封係asso既幫我寫應該夠
絲打咁猛料
不過你入到asso就唔好話比人聽你有bu prof幫你寫

當然reference letter 係non-juaps黎講有冇用都係一個未解之謎
letter數量2-3封夠
btw
到時有咩疑問,你再係度問都可以
咁要睇你搵咩人啦,ref letter就好似你第日出去做野打關係一樣,個個都搵asso lecturer黎緊係無特別,你識得特別人去幫你就唔同

咁當然唔會自爆啦總之我求讀書,自己gpa無咁上下都唔會搵佢寫
冇錯
你係有料既
想知interview 過程
你想讀咩科先?
我果時係放榜前in ,係gp discussion。佢係大雜燴咁in所有報唔同科既人
老七講句,你有5條2就收。除非果科爆左,所以唔洗太擔心既。
我聽日in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞