19/20 BU CIE嘅巴絲揮揮手

1001 回覆
7 Like 46 Dislike
push
推到更多人睇到果表
以前add drop,收風收得勁辛苦。
有呢個表,師弟妹會好好多。
會唔會推到我add唔到
應該唔會既。add drop講求快
想問scholarship易唔易攞?
cie好少推廣scholarship 呢d野。
但我知有一個scholarship係你做到你果學系既top 5%,就有scholarship,有幾多錢就唔知。
不過,要自己申請先,然後cie審批。
易唔易就睇下你係咪學霸
讀business administration,有冇ching可以指一指路(邊個老師伏邊個唔伏)
同埋finance無細O真係慘左少少,雖然呢個時侯係唔太應該預想玩ocamp,但係連oday都無以後真係唔太知點識人,少少淆底
psuh

我唔係讀business,唔係好幫到你。
但我想講唔洗淆底,讀書人自然吸引到讀書既buddy。
我都冇參加ocamp, oday參加左都到我班buddy,所以你就放鬆d啦,越讀會越好。asso真係努力有回報,當然要運氣啦。各佔50
今年CIE GRAD
總之CIE 狗也不屌

我講一樣野最撚簡單
睇完你都唔知唔洗讀
讀得ASSO 正常都係想爆GPA 上返U姐
考試溫書我同中同溫 佢讀緊CC
佢溫書就直接操PAPER
我溫書就要睇溫尻PPT 由頭睇

你問我唔做PAPER?
我逐科SD EMAIL 問佢PROFESSOR 想拎PASS PAPER 溫書
佢話學校政策 唔比佢SD
實質聽師兄講就年年都一尻樣 抄返上一年

你話特登抄左佢RETAKE 暑SEM 沖A?
SORRY
RETAKE 最高得C-

其他戇尻野都已經可以唔撚洗講
讀CIE各位加油
係啊
如果係business系,據我觀察,大陸人佔7成啦
social science 系,應該係零
簡單黎講,
越係搵食科,越多大陸人
我覺得香港人居多。
我遇果d全部香港人
我吾明點解屌到cie咁勁,我自己今年cie commun 畢業,雖然有好多GE科讀。
但係正常大學頭兩年都係讀非major科架啦,泥緊讀cie吾洗咁灰,我身邊大吧fd入番bu傳理or city creative media。讀cie傳理,Anna老師非常好

利申:已有ugc offer
有嘅
有冇去ocamp
報左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞