19/20 BU CIE嘅巴絲揮揮手

1001 回覆
7 Like 46 Dislike
因為呢排好多新歌歌詞要記
因為上唔到U?定係無興趣讀?
唔係free rider就得😂
你坐最後?
其一啦。
其二,情緒唔穩定(適應新生活⋯⋯⋯⋯etc)
唔係,係美國本身無commun 讀,讀咗journal & Psycho double major,但香港唔認受🤷🏻‍♀️我都無計,已經有哂ref letters 同接近爆4咁滯,只能講香港教育制度無人明🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
左側中排
我係咪有抄你牌?🤔🤔🤔
可能
美國冇commun嫁
哇,咁電視台新聞主播係咩background

點解香港唔認受既?
我個間無姐,美國都好多cc
我諗唔係間間cc都受呱,反正我要返黎香港,唯有再讀
同埋係到讀4年點都平過個邊讀多2年既
點解當初會過去讀?
健康問題,要離港休養下,又唔想太無所事事,所以順便讀書
你冇美國籍?如果冇,咁一年都幾十萬?
激凸王師弟,asso新生活ok嗎
我住親戚屋企,但一年廿萬都走唔甩
61嘅朋友 禮拜二我地又可以相認了
GRMG都可以相認
真係貴到仆街
所以我既忠告係唔上埋去y3y4真係唔好過去讀
你覺得美國教育同香港教育比較,邊個好d?
我幾想知美國教育係點,始終咁多勁u。
同埋美國u既學習氣氛?
好難比較,香港玩精英制,讀書係為咗100分,所以過到去比少少心機已經一定會係學覇;個邊學生感覺上chill啲,但佢地著重critical thinking,真係唔會你講乜佢就信乜

有一點我比較驚訝既係,佢地英文都一樣好差除咗oral一定係native,grammar 都一樣可以錯到七彩
最後一點,我都幾驚訝
比如佢地會好易寫錯these/this, there/they’re...etc, 我估同佢地聽慣係乜就寫乜有關
讀degree
Cie識生仔asso個時就識曬 好難埋堆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞