19/20 BU CIE嘅巴絲揮揮手

1001 回覆
7 Like 46 Dislike

搵咗好耐都唔見有CIE嘅post
報咗嘅巴絲不如入黎講吓報咗邊科
我先:Creative Digital Media Design 創意數碼媒體設計

如果有師兄師姐入到黎幫手比下建議都好
都有睇過大家對cie嘅睇法
但傳理系黎講應該還好?
垃圾學校
好難入返u
呢間野正係想啲學生入佢個top up degree
仲有無巴絲比意見?
Cie狗也不屌 major2年先得4-5科 平均一個sem得一科係自己科 其他係到讀埋啲濕鳩ethics business environment 同pe 浪費時間同錢讀埋啲同自己既科無關既嘢 同埋BU收cie學生cgpa收得高過其他asso院校 我聽過有人cgpa3.67 報返bu bu連interview都唔俾佢 作為過來人就真係唔中意cie cie係bu親生仔?連野仔都不如咋
仲有好多大陸人唔識屙尿廁所好污糟
利申 讀過cie jorm
Cie 不了 sem one 即走
點睇Cie geog
而家證書係咪唔再出本部證書 ?
呢間垃圾 真係狗也不
垃圾
樓主正正經經揀返 hku space/hkcc啦
係啊 而家出cie名
唔係呀嘛錢已交喎
垃圾
我真心想讀書,錢已交
係咪除咗爆4無機會上u?
有幾 講下
讀cie唔係冇機會上番u。

但我都覺得bu唔係太照顧cie d學生,所以用野仔黎形容係最好不過

同埋間學校有好多濕鳩行政政策,仲要係唔聲唔聲嚇你一驚eg. 唔填果survey 唔可以睇gpa

不過你想讀asso commun 競爭真係大到仆街。
除左d人本身勁之外(dse eng must be lv 3 or above),課外活動都有唔少+cgpa都有3.4 or above.
當然都有唔少人係墊底

要入番bu commn 一d都唔易本身唔多位加上個個都屈

利申:我讀cie social science果邊 今年grad asso

有咩疑問可問 我盡答
伏到仆街嘅垃圾學店
襯有時間搵過第間好過啦
唔好因爲交左留位費而斷上自己一生。
如果你真係咁想入commn 咁就冇計啦
但你都要睇下你既dse成續
我係full pay咗
我唔係dse ,係mature student返去讀,英文okay,TOFEL ibt 98,之前係美國讀過commun GPA 3.7,但轉唔到返黎讀,所以由頭再讀過,我真係好想讀返上去求指教
巴打係同學?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞