19/20 BU CIE嘅巴絲揮揮手

1001 回覆
7 Like 46 Dislike
想問讀rcw定professional communication好啲
兩個範疇既ge course黎?
commun d ge course有d伏,只有interpersonal communication 係ok
rcw要睇你跟唔跟到好老師、本身英文同理解能力。
兩科都係英文 同一個範疇嚟
見啲人對呢兩科都好兩極
我未聽過後者,通常D人揀RCW。
英國文學果堆係伏嫁啦,所以D人評價兩極。
英國文學真係要你英文好勁先好揀中學有讀英國文學有啲著數 如果你英文唔係特別好都可以揀RCW
Btw Sandy Jenny都唔錯我覺得
我同你一齊上英文wor
有好多個section的 yr1 全部都要上英文
醒唔起同一個course都有唔同班

求同伴

求同伴+1
感覺上聽日CCLC會見到好多巴絲們
Patti原來有教EAW
patti好唔好架🤔🤔
一日冇mon post就推得咁快
有冇人訂左notebook仲未攞到
一般般
經學校訂,有排攞
去門市用學生價買仲好,即刻有貨
UPDATE
(引用巴打 少兒吥乳嘅Post:https://lih.kg/1544326)
Pish

媽媽

聽日9月6號
1930集氣千人太子站獻花
見字嘅巴打幫手spread出去 一個人真係推唔起

[大整合] 831事件未必得2個死(2)
https://lih.kg/1544727
想問下有關add drop問題
因為我已經每日朝早5:30 apply
當時仲見到有3,4個位
但係我仍然失敗
因為聽日係星期六
13樓可能無staff返工
比我可以了解情況
所以想問下會唔會有其他方法/途徑轉科
好人一世平安
要星期一先知道果結果
呢個係cie add drop系統最垃圾果地方
印象中cie員工,星期六唔番,但你可以上下打去問
好難有其他途徑轉科,除非你轉既係體育。
你出醫生證明紙,證明你身體唔能夠應付果項體育
我都知道啊
之前佢話叫我辦公時間係星期一至星期五
師兄師姐話其實星期六都會有人只係佢唔會出嚟
諗緊定係星期一至結果先去上訴
你轉咩先
我係想由Digital world轉去Food Revolution and Lifestyle
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞