19/20 BU CIE嘅巴絲揮揮手

1001 回覆
7 Like 46 Dislike
帶番頭盔,
我幾肯定year1 seme冇得reg
但唔知有冇改制,seme2 唔知有冇得揀
唔該哂Ching 因為我今日收到timetable 一星期先得六堂 勁得閒... 之前啲人又話忙到痴線 所以我驚自己做漏咗啲咩(例如reg科)
咁yr1 sem 1有冇得轉老師?
可以
轉時間同老師都得
一星期六堂 好忙啦啵
堂好似好少,但其實每科有一定workload
想問下 如果想調堂lecture去星期一 但係星期一先開始add drop 咁會係miss咗堂lecture既第一堂?
一日未知自己add drop成唔成功,都要上番原本果堂。
如果你星期一先知道自己add drop成功,你都可以上番原本果堂,當瞭解下課程都得咁就唔會miss左第一堂。
而且,有d lecturer會第一週開始教書怕趕唔切課程wo。所以我建議所有year 1要上第一週,開始適應,先走堂啦
放心,第一周唔計attendance,所以lecturer 唔會點名。
有無師兄姐話我知 學校內有冇兼職俾學生做 見到有個請緊圖書館大使 但唔知有無錢收?
冇兼職做。
至於圖書館大使,好似for 寫cv
我未聽過有錢收
以我係cie留左4年嚟講,就又似無錢收嘅。
圖書館大使好似會有reference letter。
Btw cie嗰圖書館日日都有人開房玩,都真心唔多似圖書館

利申: 2018 top up grad
玩咩先
我見趁都係傾gp
想問吓有冇人知course code最尾個兩個數字解咩?eg CCLC1206-67 嘅67解咩?
話你係碌柒
CCLC1206係course code
67係section
即係呢個course 起碼開3-4班
其他section 有可能係64、65⋯⋯
睇下my bu study既master timetable ,大約就知咩老師教咩section。
記低想要既section,到時add drop可能會快少少
努力讀書上番大學 加油

利申 上左...cie狗都唔屌
thx
想問TOP UP SEM1 PE有冇得轉項目?唔識游水點上....
而家冇咗遊水啦放心xd
咁但係有冇得轉咖個項目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞