lebron vs kobe

579 回覆
76 Like 227 Dislike
仲要成班kobe fans圍爐打j
我上邊問高比邊年應該攞mvp
佢地竟然話07
果日好似排西岸第7 定第8 playoff打太陽
咁都講得出 仲點討論
佢地竟然話07
果年好似排西岸第7 定第8 playoff打太陽
咁都講得出 仲點討論

"唔好講到kb 無同過Nash ,dh 組巨頭啦柒頭。"
"咁都有當唔當打既分別, 同埋個問題係lebron 處理得差,自己柒,拉埋kobe 落水都唔會改變佢柒既事實"
拿 正確黎講 係有人指出kobe都組巨頭 唔好淨係屌我皇先得
之後先講當唔當打分別wo

咪就係,
屌lbj 組巨頭無問題,
但唔好講到Kobe 好清高
Lakers 一唔掂佢一樣叫trade me
分別只係係lakers gm 做到野trade 到gasol 返黎,
而騎士gm 就簽親都唔係老就伏

笑撚咗
唔講仲以為gasol係HOF tier
FOJ 第一次組 wade , bosh
仲要final輸比小牛同馬刺
跟住走撚咗去cavs
有irving 同love

組巨頭都柒過人
又搞埋the decision
又 not 1 ,2 ,3......

gasol 當時top5 pf仲唔夠?
仲要係用d role players 同唔太高既pick 換返黎
無否認lbj 搞decision 係好柒,
但騎士gm 做唔到野先搞到lbj 走都係事實
你數唔數得出佢去熱火前騎士有無咩值得一提既大trade?
Kobe 隊lakers 2 次走下坡,
就trade 到gasol Howard 返黎(雖然Howard fail)

你冇野下話,你洗唔洗去睇下湖人Big4之後幾年既陣容先呀
Gasol未入湖人之前算乜撚野巨頭,剩係做過一次All Star後備咁大把
走左奧當過一年簽候活都算組巨頭?
咁都可以比
一睇就知你係睇得幾年波就扮晒野的憨鳩仔

Gasol 未入lakers 季季keep 住差唔多20+9+ 2blk 又唔算巨頭?
你數得出當時除左dirk kg Duncan 有幾多pf有咁勁? 頂多咪比多個sheed 你

根本上仲要開外掛咁交易加素
兩個老闆識既 明知係蝕都照交易

又比佢地屎忽撞棍Marc gasol 仲勁
佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

人地明明話「唔應該一票都無」

明明就見到話06都值得攞

咪就係,
屌lbj 組巨頭無問題,
但唔好講到Kobe 好清高
Lakers 一唔掂佢一樣叫trade me
分別只係係lakers gm 做到野trade 到gasol 返黎,
而騎士gm 就簽親都唔係老就伏

笑撚咗
唔講仲以為gasol係HOF tier
FOJ 第一次組 wade , bosh
仲要final輸比小牛同馬刺
跟住走撚咗去cavs
有irving 同love

組巨頭都柒過人
又搞埋the decision
又 not 1 ,2 ,3......

gasol 當時top5 pf仲唔夠?
仲要係用d role players 同唔太高既pick 換返黎
無否認lbj 搞decision 係好柒,
但騎士gm 做唔到野先搞到lbj 走都係事實
你數唔數得出佢去熱火前騎士有無咩值得一提既大trade?
Kobe 隊lakers 2 次走下坡,
就trade 到gasol Howard 返黎(雖然Howard fail)

你冇野下話,你洗唔洗去睇下湖人Big4之後幾年既陣容先呀
Gasol未入湖人之前算乜撚野巨頭,剩係做過一次All Star後備咁大把
走左奧當過一年簽候活都算組巨頭?
咁都可以比
一睇就知你係睇得幾年波就扮晒野的憨鳩仔

Gasol 未入lakers 季季keep 住差唔多20+9+ 2blk 又唔算巨頭?
你數得出當時除左dirk kg Duncan 有幾多pf有咁勁? 頂多咪比多個sheed 你

根本上仲要開外掛咁交易加素
兩個老闆識既 明知係蝕都照交易

又比佢地屎忽撞棍Marc gasol 仲勁

唔評論佢地邊個勁d
不過當時湖人係需要即時戰力等得d潛力股成長 kobe都老啦
佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

明明就話「唔應該一票都冇」 又歪曲人地講既野去support自己
佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

明明就話「唔應該一票都冇」 又歪曲人地講既野去support自己

自己上去睇多次
佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

自己上去睇多次

唔覺08唔值得拎
戰績又好。個人數據又好。傷住打
06年都值得拎。但比左Nash. 果年全年湖人都被黑哨吹死
冇錯
相信冇咩人知同唔扮睇唔到湖人有呢一段日子。果時真係比人針對
場均35分一場真係廿年來冇幾多個

07年高比仲係強勁。再係得分王
但mvp比左司機。冇得講。人地隊波70勝當年。係柒在比人黑八姐

70勝 黑八首輪出局
定73勝決賽三比一被反勝
邊個柒

佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

自己上去睇多次

你唔cap埋上一個
佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

自己上去睇多次

唔覺08唔值得拎
戰績又好。個人數據又好。傷住打
06年都值得拎。但比左Nash. 果年全年湖人都被黑哨吹死
冇錯
相信冇咩人知同唔扮睇唔到湖人有呢一段日子。果時真係比人針對
場均35分一場真係廿年來冇幾多個

07年高比仲係強勁。再係得分王
但mvp比左司機。冇得講。人地隊波70勝當年。係柒在比人黑八姐

70勝 黑八首輪出局
定73勝決賽三比一被反勝
邊個柒

08 Kobe 同cp3 爭,
兩個拎都合理,
但cp3 帶住當年隊黃蜂打到西岸第2定3 真係好勁
個人prefer cp3 拎
數據代表一切?

好講個人紀錄 榮譽
21 世紀統冶者 kobe拎左幾多個周mvp mvp fmvp ? 以前最自豪既xx歲得分紀錄 俾個廢過自已破哂?

kobe fans 承認james>>kobe好難?
理性比較但不斷轉移視線 話nba黑佢mvp隊友廢過james
kobe係中國 香港特別多fans唔圍爐打j一定俾佢地屌
81分
曼巴精神
佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

自己上去睇多次

我對於高比對於籃球的熱情
一直努力練習 鬥心呢d 我冇懷疑過
不過d人就靜係睇到自己偶像幾勤力 點點點
完全忽略其他人既努力
James練呢個身型 除左練習又做瑜伽
由07馬刺睇穿佢爆入去好強 但就冇穩定既射波呢個弱點黎防佢 但到左今日呢?
大家好鍾意無視後oneal時代個3年高比身邊既CBA隊友,得時不時神遊既奧當算係有d可靠

比著lbj帶下奧當,brown ,smash paker,Chris mihm? 諗起都興奮

帶住cba隊友都可以贏當年太陽3場,已經算係有交代,你仲要要求佢繼續帶住小學雞拜林,奧當沖playoff?

好啦叫trade me 又被人屌

lbj連叫都唔叫就拍拍屁股組巨頭,cav一下子要tank幾年

仲要,大家好鍾意無視個陣西岸既激烈競爭程度,之後就話高比自己帶隊幾唔掂

之後又拋數據出黎數高比比lbj點唔得法

反正大家覺得5個位置都可以拎數據一齊比較,依家西書勁過lbj?
大家好鍾意無視後oneal時代個3年高比身邊既CBA隊友,得時不時神遊既奧當算係有d可靠

比著lbj帶下奧當,brown ,smash paker,Chris mihm? 諗起都興奮

帶住cba隊友都可以贏當年太陽3場,已經算係有交代,你仲要要求佢繼續帶住小學雞拜林,奧當沖playoff?

lbj連叫都唔叫就拍拍屁股組巨頭,cav一下子要tank幾年

仲要,大家好鍾意無視個陣西岸既激烈競爭程度,之後就話高比自己帶隊幾唔掂

反正大家覺得5個位置都可以拎數據一齊比較,依家西書勁過lbj?

今年西書真係勁過foj 不過foj太多好隊友
佢地竟然話07
咁都講得出 仲點討論

自己上去睇多次

完全忽略其他人既努力
由07馬刺睇穿佢爆入去好強 但就冇穩定既射波呢個弱點黎防佢 但到左今日呢?

你係咪無視左你屈鳩人講野 ?

自己上去睇多次

完全忽略其他人既努力

你自己睇返上去啦
佢cap圖入面講兩三票俾2打6再上一個呀
佢cap隱惡揚善扮唔知 你就跟埋佢一齊on9
你無視左有人講06值得拎呀?
扣左係熱火果兩個總冠軍先好講野

咩事, lbj 無份打?

咩事?
阿茂搵球星組隊打都得啦

巴打幾時組隊攞返個champ返黎

今年西書真係勁過foj 不過foj太多好隊友

所以今年夏登 西書mvp呼聲最高 真係著哂火 一個帶成隊工兵都拎到分 一個個人能力爆哂燈 慘在雷成續麻麻
計能力杜籣特可能係史上最高效進攻手 最少頭三節係 但拎mvp機會低左好多
西強東弱係事實 但唔好講到james冇同西部球隊打咁
總決賽係東西對戰西部王者kobe總決賽打垃圾東部 5 冠入面得02既投射命中率高於全隊平均值
一直我都冇講kobe唔掂 只係因為對比james
其實各有各勁

打和!
LeBron個人成就的確係強,但可惜人格破產
論心
Kobe 單打能力強 睇佢當年81分嗰場就知 而且動作,腳步好華麗 打波觀賞性高

Lebron 組織能力強 傳球視野好好 身體質素好好 可以令一啲難度高既drive 好似好簡單咁就完成到

Kobe係好有鬥心 但唔代表lebron冇 睇上年輸緊1-3都追到就見到 講緊對面係73-09

Lebron組隊係7既 不過邊個打nba唔想攞冠軍

如果形容kobe 我會話佢係王牌 得分手段爆燈
形容lebron 我會話佢係一個Leader 一個play maker

兩個球風 位置都唔同 其實唔洗夾硬比 唔一定淨係得一個好既 拜神咩

自己上去睇多次

完全忽略其他人既努力

洗唔洗屈呀
大家睇開波咪討論下
James 贏 kobe贏 都好
我又唔會少塊肉
邊個選擇性失明 大家心照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞