lebron vs kobe

579 回覆
76 Like 227 Dislike
冇咩好比
要比就咁比

KOBE一出道拍著oneal, 係prime oneal, 三年後有PJ, 係六冠, 教佐敦柏賓果個PJ
LBJ一出道就做大佬(因為隊野搵粒星都冇), 第三年就帶隊殺入finals, 果陣第二把手係larry hughes, 教練係MB

Oneal一走, Kobe打左三年就話要trade
(http://www.espn.com/blog/truehoop/post/_/id/3446/kobe-bryant-says-he-d-like-to-be-traded), 結果高層老笠個pau番黎
LBJ年年帶隊, 拍過最好既得Jamison(最後一年), 都等到完約走

有球星隊友, LBJ未miss過final, 當然你可以話東岸廢
KOBE冇oneal果三年round 1就放假

一個要隊友就佢
一個帶起班隊友,做埋教練

作為球迷, 可以因為樣, 性格, 球風, 或對鞋型唔型去捧球星
但比較球員就只用一條問題「你係老闆, 1st pick你揀邊個?」
LBJ>Kobe

kobe真係好運,唔係話佢唔勁唔努力,佢好彩入到湖人
其實當年高比季後賽第一輪輸完 同外界講要交易自己果陣 湖人係想高比換岩岩出道冇耐既james
不過騎士拒絕左
喂 係咪銀仔呀 佢講bitch呀 停佢賽呀😭

現加係三分同小球年代 同foj 熱火時代都差好遠 5 6年好多了

重點係foj首冠既時候,聯盟風格已經完全唔同kobe既時候。kobe最後既連霸係兩個風格既交接期既完結,開始有變化係wade首冠果年,體毛foul既開始

即係高比冇體毛foul?
講到高比冇明星雞
比較公認既例子:對kings

果場唔係明星雞咁簡單啦 係直程收買星球證

諗起 d green 停賽

green停賽就真係抵撚死,專攻下陰

你知前因後果?

重點係foj首冠既時候,聯盟風格已經完全唔同kobe既時候。kobe最後既連霸係兩個風格既交接期既完結,開始有變化係wade首冠果年,體毛foul既開始

講到高比冇明星雞

你知前因後果?

西決踢adams春袋
Final抵佢比人停喎
見到d留言真係好想笑

正評左

講到高比冇明星雞

你知前因後果?

西決踢adams春袋
Final抵佢比人停喎

仲要唔只一次

我見到有人撞低 d green 之後跨過去 咁你跨住人地 起身撞到你好正常 唔通訓起到等你走咩

講到高比冇明星雞

你知前因後果?

西決踢adams春袋
Final抵佢比人停喎

仲要唔只一次

為咗反占連廢鳩都撐得落

你知前因後果?

西決踢adams春袋
Final抵佢比人停喎

仲要唔只一次

我見到有人撞低 d green 之後跨過去 咁你跨住人地 起身撞到你好正常 唔通訓起到等你走咩

但係佢西決果陣踢人 又講bitch 打電話叫人停佢有問問題

你知前因後果?

西決踢adams春袋
Final抵佢比人停喎

仲要唔只一次

但係佢西決果陣踢人 又講bitch 打電話叫人停佢有咩問題
Kobe贏既就係運氣
Tmac ai 你夠膽講是但一個廢過Kobe?
Kobe贏既就係運氣

一個最接近mj既人比人講到star都不如
Kobe贏既就係運氣

其實我鐘意tmac同ai多d,但我都覺得kobe既努力同自我要求唔可以被抹殺
Kobe贏既就係運氣

Tmac做pg既能力其實好勁
First step又快 技術又勁 射波又準
有睇佢生涯尾打活塞果陣就知
Kobe贏既就係運氣

一個最接近mj既人比人講到star都不如

動作最接近mj 姐
成就就冇得比
占屎反而仲有得追
Kobe贏既就係運氣

Tmac做pg既能力其實好勁
First step又快 技術又勁 射波又準
有睇佢生涯尾打活塞果陣就知

Tmac天份係真係勁過Kobe,但kobe心態同自我要求係佢較為成功既原因
計生涯數字,kobe頭一兩年打後備影響左

再講lbj刻意打埋guard chok 助攻數字

助攻效率邊個高先?

防守高比好過LBj,後者封波勁但成日走甩人同有時hea 守

根本哩啲唔理context,唔理當時環境就直接將數字比較係on撚9

同話ad明星賽入52分好撚勁有咩分別

近依四年有冇睇波?
我好肯定lbj係top 3 助攻手

助攻同失誤比例

計助攻數數都肯定唔係top3啦

唔識喺度吹
計生涯數字,kobe頭一兩年打後備影響左

再講lbj刻意打埋guard chok 助攻數字

助攻效率邊個高先?

防守高比好過LBj,後者封波勁但成日走甩人同有時hea 守

根本哩啲唔理context,唔理當時環境就直接將數字比較係on撚9

同話ad明星賽入52分好撚勁有咩分別

笑撚左其餘你講既全部都有數據,唯一啱嘅就只係單防kobe的確係比James好

條契弟打半場成日hold 勁耐嗰波揾人傳chok助攻

講左唔同年代唔同隊黎比較根本係弱智
真係唔撚明班數據撚係咪on9 二個時代邊有得比

現在nba差唔多場場都入百幾分 十年前都仲係一百分到

而且個藍底對抗又係唔同 而前根本你末入藍底都而經比人撞翻出黎

講三雙 現加三雙根本成日出現 以前邊q咁易

高比prime果幾年數據都輸比同期既james
你唔好講撚到佢地冇同時出現過

講左唔同年代根本冇得比較

仲有kobe有 o'neal 分左好多波,佢根本唔係第一得分點
真係唔撚明班數據撚係咪on9 二個時代邊有得比

現在nba差唔多場場都入百幾分 十年前都仲係一百分到

而且個藍底對抗又係唔同 而前根本你末入藍底都而經比人撞翻出黎

講三雙 現加三雙根本成日出現 以前邊q咁易

高比就96年出道 james就03
做咩事你講到好似一個86 一個13年咁?

都7年woo

講真 高比頭兩年都係後備 相信你地都唔會攞佢呢兩年既成績同foj比
差5年左右姐
高比係99年後 先慢慢甦醒

現加係三分同小球年代 同foj 熱火時代都差好遠 5 6年好多了

Foj返去得內線得天下既年代一定打得無咁舒服 記得pippen話過mj依家打波,場均50分無問題

佢夠話 mj唔係james對手啦

佢係話lbj較全面,得分佐敦最强

講真 高比頭兩年都係後備 相信你地都唔會攞佢呢兩年既成績同foj比
差5年左右姐
高比係99年後 先慢慢甦醒

講到高比冇明星雞

之後個球證好似認左黑哨?

係真係告得入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞