「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
用咗一期時間淨講兩個人
大竼死咗會唔會成個泰國過黎覆卓
我覺得最後兩個求其一個瞓底 俾人救走死唔去
最想睇小馬個段
呢鑊又係粉南帶頭話要炒人格屎
牛佬「文字」描述就差唔多個個都唔夠抽
夠薑就一次過死哂大梵,大飛,迪文,扎比,伊文華
黎多次八壯士跟住摺書啦
又打得ok wor
其實好明顯而家牛佬唔識處理大梵 成日格硬推佢出黎做陳浩南打手
至於李成克 最型都係相忘於江湖嗰陣 原本係比宮本一殺 點知牛佬見佢受歡迎就格硬繼續寫 結果而家就變咗廢柴
兩個定位都唔知做乜 鳩下攝吓鏡 本身又冇仇口 死都要有啲鋪排 唔係死咗都冇乜feel 哂咗個角色 eg. 黃力
想洪興輸 之後滿哥夾埋三聯東英成功反咬毒蛇 趕返佢地返台灣 再寫反黑牛x報仇掃洪興 其他字頭乘機抽水 起碼唔可以再單單係洪興vs其他 要整多啲勢力出黎互相牽制 而家洪興根本玩哂

本期重點:綠帽克蛻變成獸性克,令大梵處於下風,感覺比當年地中海同佐維更難應付

迪文同雷神揪到未知生死

6星札比竟然小腹中如風冷刀

揪到何年何日
前排連梁家仁都差D唔夠打既克哥
依排又可以打柒大梵
克哥之前喺朗豪都唔夠柒南打
一時就獸性貫全身
一時就不適合江湖
有獸性嘅南哥,姦埋金尊貴都仲得
過多十期左右, 大梵瀕死, 獸性覺醒, 隊冧李成克
畢竟, 這是江湖啊
忽然想睇翻大梵屌老母
有冇人知邊期

本期重點:六星札比名不虛傳,知道如風身影鬼魅,故意用身體硬受一刀,繼而往如風全身狂斬、卒之如風被斬到稀巴爛滿哥手下三雜魚先去一條

兩舊老薑喺度互劈,立花正仁面無懼色,天收睇怕會⋯⋯

佐維滿身浴血,情況惡劣⋯⋯

洪興成日玩曬,新晉神人滿哥動不到分毫,其他幫派等收皮
札比呢段好似《Bleach》劍八破閻魔蟋蟀
我只係想知,佢哋啲老牛响邊度買,咁鋒利人都斬得開
佐維又nerf 原始頭腦都未用
之前去台灣刺殺毒蛇幫,話用乜野最原始既方法,原來就係同立花兩條友係正門殺入去,笑到我仆街
佐維都要強行變廢 屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞