「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
真係好撚老土
咩年齡層都有啲柒下柒下嘅on9架啦
特登放大嚟寫 標籤依家啲後生生點點點
幾時寫幾集講啲老野點恃老賣老蠻不講理
點貪埋哂啲蠅頭小利?
牛撚唔該擘大眼睇清楚
而家班後生仔整d文宣靚定你本垃圾靚
咁多集會,記者會,出黎講野班後生仔
有邊個唔係中英文都講得頭頭是道
係條街打緊既,真真正正承擔亂世責任既
係班老而不死定係後生仔?

你自己食古不化都算啦
仲要將班經典角色變到好似你咁老撚土
成班老而不死係度獻世
之前d年紀大d角色都會唔夠氣,退化
而家陳浩南立花六七十歲仲好氣過d後生
先唔講佢睇法啱唔啱,今期基本上係「嗯,我覺得而家嘅後生咁咁咁」就出一期書
話時話三國下期開始23蚊
仲有10期收皮,下期好似左慈復活變中佬,但其實董卓只係入京三年就收皮,想知佢點埋尾
牛撚真係老屎忽嘅極致,同社會脫晒節,覺得用手機嘅就係廢青、唔尊重人
我想講用手機嘅都唔一定係做無聊野或者打機,牛撚仲活喺自己世界,好心就快啲收皮唔好再獻世
火武好睇過你十倍
十期完
肯定跌書跌到仆街

本期重點:立花坐輪椅隻揪輸咗,比個徒弟認為未出真功夫,要比錢學秘技

教完徒未啊,同黑社會有乜撚嘢關係
殘奧咩屌你
教徒弟10期
徒弟叛變-死30期
立花搵黑手40期
輕輕鬆鬆又拖成百期
之後到大法開班教下會計又無限Loop
3000期不是夢
而家古惑仔係咪連載緊立花正仁II 屌你嗰幾兜友似殺手? 咪玩啦

兩期重點:立花班學生唔受教,立花決定搵三船夫做助教

古惑仔終於要收皮,下part戲叫立花,浩南生死決

牛佬條撚樣寫寫下滅東英又無下文,三聯、毒蛇幫又唔夠洪興嚟。江湖新世代無個上到位,死殘傷走,得陳浩南一個玩曬,唔夠揪又可以搵外援。
而家本書$25,畫又偷工減料,眼、背景都懶得畫,早執早著
牛撚啲嘢,聽住先啦
今時今日既立花成個路人咁
得d殺手技又無人無物(社團實力)
決條毛咩

生死可相從福田之戰呢d就真係最後決戰啦
無啦啦走去教學生寫到無嘢好寫
咪係
同埋兩個生死決都唔啦更
認真 最令我火滾嘅其中一樣就係牛撚啲語氣 「啲橋今次真係絞盡腦汁,絕對係出乎大家意料之外,大家記住買多本支持。 嘻嘻!」
仲有xxxx的一期
From 熱時
http://www.passiontimes.hk/article/12-19-2019/58436

【《古惑仔》將步入大結局 立花正仁陳浩南兩個只能活一個】

連環圖《古惑仔》的主編牛佬透露,這一部長壽作品將會步入大結局。

牛佬於專欄表示,立花正仁「暗黑の門」這條故事線完結後,《古惑仔》將會進入最後一場戲,亦即說回主張陳浩南的香港江湖戲碼,名為「立花浩南──生死決」。

牛佬稱想在結尾一刻,以立花正仁及陳浩南作為重心,生死對決一場,在兩個只能活一個之下,完結這部作品。

至於需時多久才能完成上述流程,牛佬就指「快則三四個月,耐嘅話……就六七個月」,但如果銷路突然發癲狂升,就當然不會完結。
如果道友南俾立花打死,嗰期我買十本
萬年男主角,點會咁易死。立花死完可以再死,之後再出多次生離版cap水
黑人問號?立花唔係同南神,大飛老死黎?
牛撚: 這就是江湖
咁啲線點收得哂?毒蛇幫呢?東英三聯呢?二代啲友仔又點?雷霆呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞