「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
D功俾番晒第一代領邊煲到第二代

本期重點:大泡和唔怕痛,係因為腦入面有個瘤,但始終唔係立花手腳。眼鏡蛇亦一樣比立花收皮

蠻牛橫衝直撞,連樹都撞開,立花凶多吉少⋯⋯

繼續推老鬼立花正仁銷書,好撚無聊
上期加今期封面立花踩緊滑雪板,牛佬無校對鳩作故事

本期重點:立花繼續show quali,蠻牛又收皮。雷霆夾埋剩低兩條嘍囉圍攻立花⋯⋯

好撚無聊
立花雲龍破嶺都識
立花應該打得贏石鐵
係咪前面玩示威玩大咗冇啦啦捉立花出嚟打十個救書
唔係鬼神辟易咩
係喎 明明開緊鬼神辟易 最後變左雲龍破嶺
好明顯玩大咗啦
牛佬搵埋搵埋就好退休啦仲出黎柒
又唔係咁講, 公司重有班人跟佢搵食
港漫人工廿年前係人都知衰過做保安
佢本書跌咁多出得幾錢人工

裙腳仔三圍一,立花情況相當危險⋯⋯

繼續無鳩聊
好悶呀本野

本期重點:立花諗到自己未搞正裙腳仔,心有不甘死過翻生。一下掃低埋剩低兩件嘍囉,裙腳仔見到立花唔夠氣,同佢隻揪、但唔係佢手腳

裙腳仔跌落雪地,拎起把槍向住立花⋯⋯⋯

下期分勝負喎
一定又係支槍無子彈呢d老套野啦
一係裙腳仔 果一槍搞到雪崩,立花正仁又避到果槍,又搵到地方避,啊裙腳仔就被雪崩埋住凍死左

本期重點:神秘人打斷裙腳仔同立花嘅死戰,裙腳仔跳雪崖、神秘人救咗立花

夕陽社團東英比洪興撳住嚟打,小東決定大灑金錢借將

金人妖唔滿意滿哥搞唔亂,決定一星期期限,一係令社會示威情況升溫、一係殺咗大粒墨

神秘人同立花見面

結果又係無結局,東英又玩外援揪洪興、繼續劇情無限Loop

同場加映:牛佬嘅廢老創作思維
又外援
易忠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞