「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
還可以 由頭柒到落依架喎
依家睇返舊篇/外傳,都真係跟黑社會情節

佢自己將個故事變左武術格鬥,仲要不停loop無停,根本迫人cut書

下下唔對路就寫角色死來救書,但類似世飛嗰啲死得無意義 亦做唔倒伊健大頭仔嗰種鋪排後續,到依家根本無角色用個個都神人
人妖金除左打得成日吹佢有智謀
除左肯煲老藕同個70歲呀婆扑野驅風仲有乜野做過係好好睇睇

請咁多位巴打多多支持古惑仔紅酒,牛佬搵食艱難,要靠副產品賺錢出書打個和

兩期重點:成班學員啪埋丸都唔夠立花打,唔係死就傷

立花連黑澤組長個仔津九殺死埋,正式為下part大結局鋪線

真係戇撚鳩,牛佬打撚夠飛機未,用咗咁多期寫衰後生仔。

死咗個日本仔關陳浩南叉事,好地地喺香港做第一大幫龍頭,趟人地渾水把撚

又話唔會留手寫死角色,嚇鬼啊。而家只係消費讀者情懷,死邊個有咩震撼,唔通會升書咩
大開殺戒, 又幾撚痴線
好撚嘔心, 妖魔化D後生, 然後畀立花屠殺
又妖魔化又廢化仲係咁被老嘢秒殺睇嚟廢牛憎後生仔憎到入骨
佢應該係覺得後生仔示威令到市道唔好, 搞到佢跌書, 所以寫臭班後生
又唔諗下自己本書幾撚廢, 又早過人加價, 唔撚知醜
仲有本金蒙空, 有撚人睇咩
立花=牛佬 班學員=勇武
印張張濕鳩貼紙加上樽就賣千幾蚊
見到話結局特登入返嚟睇po
結果果然係越寫越撚癲
仲要張貼紙都唔係重新畫, 用返舊圖
牛撚真係老撚套到一個點, 連出精品都係用上世紀思維
火武本書入面仲有講黃色經濟圈,牛撚,學吓人啦
火武仲有幾期完?最後boss係邊個?
係喎屌 丁瑤老撚到閪 都幾撚嘔心
我冇睇開,不過網上話今期內文有講黃色經濟圈啫

牛佬條柒頭又老吹太乙係佢神來之筆
咁多位巴打新春記得買牛佬兩本鉅著

兩期重點:黑澤死咗個仔,要立花殺陳浩南彌補錯誤,立花思前想後,決定殺陳浩南

Cheap哥由黑社會轉投社運,同小菁一齊光復香港

陳浩南為咗下一代,要一統江湖,到時佢地起碼有廿年風光

陳浩南同立花碰頭⋯⋯

好撚悶啊,洪興係咪都獨大啦,陳浩南仲一統江湖嚟做乜
......本來都仲想話大結局有啲可惜
依家見佢咁夾硬做個立花浩南生死鬥出嚟
完全係終極亂鳩咁嚟
就覺得完咗佢可能真係好事嚟
如果係以前既立花應該會事後同姐織反面炒起成個黑暗之門
你都已經寫到暗黑之門咁撚垃圾立花驚乜野
乜撚野事,劇情完全唔合邏輯,立花自衛殺人點會認為自己有錯? 你個仆街仔帶人圍立花,仲話立花欠撚左你? 忽撚大左? 仲要立花殺佢老友? 先唔講交情,殺陳浩南嘅難度絕對大撚過殺你呢個濕鳩日本龍頭啦,立花仲要應承? 邊撚個諗架d劇情,拖出去斬啦
師兄你9up好似仲有logic過牛撚d橋
洪興全盛期都打唔到清一色啦, 而家憑咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞