「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
和仔:三國誌異
山海畫功超班,不過我自己麻麻地有興趣
中意古惑仔呢type 睇過小小火武 推唔推薦
火武我冇睇過,唔清楚,你可以問其他巴打
巴打,我明白你一片苦心

其實我係去報紙檔擺低10蚊租書,老細可以回書比牛佬,牛佬係一蚊都賺唔到。

牛佬自己喺專欄屌過讀者咁做會令本書雪上加霜,但本書加價佢行先,內容垃撚圾、又抹黑運動,比$25食麥記仲好
火武好有黑社會feel 我個人鍾意睇火武火紅 ching可以上網追下
Ching ho ball 牛撚
火武而家都重有啲火,古惑佬完全養老feel
福龍除左畫功,d故根本唔撚掂為拖而拖
一d奸角一早應該死又專登寫到佢走甩n次
唔改善拖故仔依樣野真係唔會再俾錢
依家感覺只係養住班老夥記
成日睇港漫都有感覺點解唔快d完撚左佢開新書
谷得起既新角因為威脅到舊角色就求其派飯盒
呢期好撚明顯有mon po
然後專登有調整劇情啲論調
但影射射盲眼單嘢
即係暗示女FA隻眼係被人用丫叉射盲

知咩事啦牛撚
含撚啦牛佬
Fb個group都有人mon哩度 牛撚以前響我心目中只係一個圍爐自high廢老 而家完全係一個厚面皮無敵大賤人 本書而家搞到不倫不類 劇情人物唔刺激 拎封面吸血 內容就唔係嗰回事 仲要加價
仲買書嗰班fb友唔該你諗清楚為乜而買 為情意結嘅好明顯本書己經唔係古惑仔黎 重睇以前仲好過
牛撚寧願陳浩南再戰二十年吸金整爛本書都唔願意花心機煲起二代 就已經知佢為求搵食不擇手段
果到不嬲一言堂
聯署要求德國政府與中華民國(台灣)建立全面的外交關係

「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国
新角色好似冇乜心機煲咁, 又煲唔起, 求求其其又摺埋
我覺得係牛佬回哂塘, 好多時係主編花好多時間心血去煲起第一代, 到第二代嗰陣可能都過咗創作黃金期, 自然寫唔起, 唯有寫返第一代班人去養住本書
如果當年南哥冇玩股票輸身家, 而家好似以前蔣生咁嘅級數、久唔久先露下面指點後輩, 故事重心放喺班第二代到, 咁應該都幾好
係啦 油麻地篇尾段已經開始走回頭路 本身粉南轉做配角 點知牛撚煲唔起二代
牛撚條廢鳩 煲二袋果陣一跌書就出南神
佢最撚想煲大既柒頭武同垃圾飛 一直都煲唔起
垃圾飛岩岩有d起息 行毒蛇線可能有轉機 無啦啦就收鳩埋人
黃力兄弟擺到明老翻南神大飛 形象最鮮明又收鳩埋 留番楊思樂條碌柒係到
係得仁仔都算ok 不過都差得遠
好多漫畫都係咁,二代煲唔起
海虎係少數
次男我覺得寫得好有血有肉 首男就海虎2還可以 3就一般(比黑暗搶哂風頭)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞