「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike

本期重點:速龍黑警衝入車廂見人就打,Cheap哥見少女受圍毆,挺身而出受咗胡椒水

Cheap哥同少女脫險,少女叫小菁、為咗香港唔想沉淪先示威,cheap 哥覺得有桃運行

繼續抹黑示威者嘅行為

曹斌同小東傾密計,講中央容忍唔到亂局,話係美國境外勢力挑撥,搵小東組織紅衫軍抗衡,傾好價錢、小東就帶領夕陽社團東英搞事

而家鳩作劇情,公仔又肉酸、牛佬你快撚啲收皮啦
屌,隨時過一兩期又整場床戲
最尾果頁左邊d二打六名同樣
牛佬幾時收皮
反映現實嘅一期?
牛佬不如寫林奠搞擂台派十個官員同勇武派隻dup十個回合解決問題啦
大波嬅:妥未?
道友南:妥嘞妥嘞
牛撚出過CY啦
而家出個林女士都唔出奇
講真火武寫狗寫得好過古惑仔好多 野獸 法官 孖八 張軍 青雲 張軍帶班飛虎去掃場 洛文帶班狗入和創發 黃君夏搵刀手劈智慧 仲有好多仆街野 相反古惑仔 班狗出黎搞笑 粉南當年殺法官檢控牛雄 而家乜事都冇

本期重點:某個飯局,中央官員與曹斌及羅生一齊商量對付示威者方法。

羅生提議搞場大屠殺,令示威者噤若寒蟬,但不能係政府發動、而是搵黑社會嚟人民鬥人民。

羅生先搵佐敦,佐敦拒絕賺呢啲錢。繼而搵陳浩南,陳浩南拒絕見面。

大飛問陳浩南既然拒絕羅生,咁為乜唔幫後生仔。陳浩南話後生可畏,要放手比年輕人

羅生惱羞成怒,自己搵元朗鄉黑喺西鐵站及高調影相、令中央官員震怒

最後曹斌搵上小東組織紅衫軍,小東同古惑倫商討;古惑倫話如果仲係大東主事,就唔會接呢單、既然接咗底線係唔可以死人。

小東對示威者破壞公共設施,拖垮經濟感到憤怒。佢搵咗四隻貓仔講對付示威者,除咗俊丞其他人都樂意開打。

Cheap哥收到消息北角聚集紅衫軍,就帶隊去北角⋯⋯

個羅生擺明影射何君堯,啲劇情同古惑唔夾又九唔搭八,而家繼續街頭擂台戰,好撚悶
唔撚係嘛,沙曼堂堂泰國金蒙空、泰拳界長老級人物要去香港個濕拉社團做泰北虎? 痴撚線咩
粉南識得講一代人做一代人事的話
仲坐住個龍頭做乜9?
而家成班二代俾你壓住出唔到頭喎

不過以戲論戲的話
竟然覺得東英班外籍兵團帶隊搞事好符合現況
深藍小東+蝗(戴軍堡)+南亞(山齊士)+泰拳手(沙曼)
呢本咁既濕鳩仔 由東英係咁覆亡
跟住比毒蛇幫照住 現家就幫中共
跟本就無邏輯 單純抽政治水 屈義士 食撚屎啦
牛閪應該唔識美國人權法
我懷疑佢連小東個人設背景都唔會記得
泰國最大黑幫個話事人同佢條仔都成日幫香港濕鳩社團做馬前卒

牛佬整色整水擺塊連儂牆,入面啲嘢笑撚死人

本期重點:小東帶領三隻貓仔,親自督師紅衫軍要打示威者片甲不留

繼續抹黑示威者一到北角地鐵站胡亂破壞

Cheap哥唔夠肥貓抽,危急之際、小菁用丫叉射爆肥貓眼鏡⋯⋯

牛佬我屌你老母臭閪,又屈示威者搗亂,睇小菁個款比Cheap哥食硬
牛佬終於露出狐狸尾巴
巴打,首先好多謝你期期咁有心放上黎,但真心唔鼓勵你再支持哩本野。
本書愈寫愈差都算,而家咁樣抹黑個運動真係點講都幫唔落牛佬。
屌那星,我究竟睇咗啲乜嘢?辛苦巴打仲每期科水
其實而家仲有邊本港漫值得睇?睇撚咗咁耐愈出愈廢都算啦仲要抹黑手足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞