「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
牛佬受咩刺激?
我好耐無睇,我記得以前佢都撐後生
其實不嬲都唔撐
條友為左谷書咩手段都會用
但嗰時社會有一段時期啲老屎忽屌後生唔崖得,
一代不如一代,乜乜勿勿
佢專欄嗰時係撐穿後生

兩期重點:三船夫只是嚟同立花聚舊,唔係做助教。立花諗到同新一代相處唔到,想靜靜雞走,點知班學員同佢搞歡送會

歡送會中學員灌立花酒,又叫立花表演。有學員同立花過招,結果不敵最後一哄而上變成圍揪

屌你老味又踩後生仔,咩睇唔順眼就要圍打上一輩,戇撚鳩
呢段故事同古惑仔有咩關係,純粹比牛佬條撚樣寫嚟踩後生仔
反送中、立花對雷霆都而家都係不知所謂
btw重以為牛佬同光頭達冇來往, 忽然又搵佢寫專欄
點會無來往,佢兩個痴埋左好耐啦

兩期重點:三船夫只是嚟同立花聚舊,唔係做助教。立花諗到同新一代相處唔到,想靜靜雞走,點知班學員同佢搞歡送會

歡送會中學員灌立花酒,又叫立花表演。有學員同立花過招,結果不敵最後一哄而上變成圍揪

屌你老味又踩後生仔,咩睇唔順眼就要圍打上一輩,戇撚鳩
呢段故事同古惑仔有咩關係,純粹比牛佬條撚樣寫嚟踩後生仔

牛撚根本就係怪班後生唔買佢書
但又唔諗下自己回塘得幾勁, 又脫晒節, d旁白老套到仲吹噓自己起字全行最叻
人唔笑狗都吠
其實港漫個營運模式一早要收皮啦
打書果套真係食班4,50歲水

你知,我知,連報紙檔阿婆都知

無廣告無財團肯出錢,好難靠班廢中養落去
牛撚呢D老屎忽完全反映到點解港漫會收皮----不思進取、唔反省自己反而去怪讀者、跟唔上時代
其實古惑仔每期仲賣到幾多書數, 三千有冇
幾個月後...... 新著古惑仔
陳浩南立花正仁以一百萬匹力量互轟
六大同k1咪牛撚「重頭戲」囉
舊角色既靈魂都係其他人寫
Btw油麻地篇係香討沙漠兄編既 最後牛撚改鳩左人 出南神收尾
叫返邱瑞新返黎啦屌
K1好過六大
火武都完結篇, 得鳩閒睬你
我覺得六大好過K1, 起碼都叫一班江湖人出嚟打(雖然打完又冇咗件事)
k1就真係唔撚啦更,唯一重點係鋪靚仔南上龍頭寶座, 同出咗神雕俠侶囉
六大好悶
K1原本就ON9啦班黑社會上晒電視打比賽
打打下已經變到唔關石油事 咁打黎把撚
車仔山
而家最似樣既反派,有d描述周立體d既竟然叫戴軍堡
人妖金都還可以既...
黑仔同狄威呢2個早少少出場的
本來好地地係要寫柒佢
黑古又拎左黎俾世飛刷經
點知轉頭世飛都收埋皮

跟住大一班不知所謂既死左都唔知做乜

羅心左
林笑風
爽哥
公廁虎
座王太
關忠偉
陳俊賢
乜撚拳王

毒蛇同三聯出左班人而家又係on99咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞