「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
可惜唔係綠武做
自從話摺書之後牛佬啲節奏明快真係唔係講笑
應該捉埋佢老母喺佢面前姦一次啦, 可惜已經冇機會
呢話打爆春袋好有水深feel
打柒雷霆幾好睇
去咁快...這就是江湖

PS:牛佬條撚樣會唔會諗住重畫古惑仔?
出一期書蝕一期錢你都會燒起小宇宙
恨不得一期完
快到咁就太兒戲
至少都好似寫死山雞咁啦
好似寫左3期
打左二千幾話嘅敵人
用10話就收佢皮
成輯生死可相從鋪咗咁耐, 山雞同大東死我覺得係合理
但呢輯就真係好突然, 失驚無神話生死決, 失驚無神話要一統江湖, 跟住已經手起刀落

本期重點:藍鯨勸說佐敦,陳浩南係萬年男主角,你係鬥佢唔過。佐敦深深不忿,認為陳浩南督眼督鼻,決定諗計對付佢

滿哥知道洪興要一統江湖,老利難免要同佢起衝突,但始終係台灣人為主,一旦起爭執、容易比其他勢力針對。所以當洪興嚟掃場時,先避其鋒,再報寸搵黑警嚟執法

十年後滿哥領導老利成為第一大幫派(即係二代始終扶唔起嘅阿斗)

佐敦面對洪興掃場,叫手下唔好出頭,否則後果自負

不過綠帽克特立獨行,同單眼華及綠帽武碰頭⋯⋯⋯

繼續無鳩聊
睇黎綠帽克要收皮了
其實牛佬條撚樣係咪傻撚咗,話要收山之後幾集啲人死晒屌你嗰陣講到雷霆有幾把炮打極都唔死依家兩三集就收皮
咁夾硬要立花同陳浩南隻抽真係痴撚線
雷霆唔係不嬲靠老母架咩,我記得佢連娘家人都唔夠打架喎,比人斬甩左隻耳仔
藍鯨講嘢咁似羅心左
明明之前話藍鯨中左風柒下柒下
而家又畢竟這就是江湖?
"老利十年後成為香港第一大幫"
反而對呢個故仔有興趣
粉南未回港果陣三聯都第一大幫,結果比神人南一個打殘
無黑道明星的第一大幫

本期重點:綠帽武同單眼華聯手夾擊綠武克,原來係陳浩南刻意安排,幫佢兩個響朵

萬一兩個二代唔夠揪,佐維會落場幫拖

九尾狐得知綠帽克遇襲,馬上call馬,不過陳浩南黃雀在後,九尾狐一行人出師不利,落得灰頭爛額

綠帽克唔忿氣挨打,立下決心同二代揪到底⋯⋯⋯

又係拖期數,等下期佐敦出招
打撚咩,全世界d神人係晒洪興度,叫藍鯨出山啦,猶勝當年勇呀

小江
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞