【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXX

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
開頭聽有微震,一年半載之後幾乎冇感覺。
好靜嘅環境之下,會聽到隻CD轉緊嘅沙沙聲,感覺好微妙,就好似你所講咁,同佢打好關係,有一種好親密接觸。

早幾日睇once upon a time in hollywood 先知kasabian個名點嚟
林鄭 is watching you
你係咪有玩twitter
有但唔活躍,呢排多少少

https://long-beard.bandcamp.com/album/means-to-me

Leslie Bear係同我識左幾耐既朋友 早幾日出左碟 如果鐘意DIIV/ Snail Mail/ J Brekkie 既巴絲有時間就試下

The Cure - The Top
#Post Punk #New Wave
隻碟35週年
Give Me It係成隻album最激嘅歌
Dressing up robert smith唱功
the caterpillar首歌有個插曲
http://andrewbarger.blogspot.com/2017/03/robert-smith-of-cure-and-morrissey-feud.html
問嗰個記者好無聊
Bigmouth Strikes again嘅由來?
Morrissey今年話佢好後悔咁樣講robert smith

其實都幾無謂吓
講開discman, 上面我而家仲有,不過好少用,下面係中學時代人生第一部portable music player, 壞咗十世,當年算係靚嘢嚟,要千幾蚊

我就係想用呢部
以前用過好多年, 避震係我用過咁多部最好, 亦都襟用

之前專登出鴨記睇過
唔見朋友講既2手攤
全新果d得d支那雜嘜discman....

discman 真係有助同CD打好關係, 而且可以抵抗下資訊疲勞
我而家同d CD係冇關係 ...
massive attack 播新城市

放工又聽
用座台cd機唔得咩?
帶出街聽
依個我明 但依家仲淨低落黎既discman/cd walkman
好話唔好聽就係電子垃圾
入面既機件損耗成點冇人知
一陣整花埋隻碟就大鳩樂...

我係唔理解 既然出街聽會親密左
咁係屋企 係純粹既私人空間入面聽
唔係應該會再親密d咩
https://rateyourmusic.com/feature/sonemic-selects-dream-pop/

Sonemic Selects 個dream pop list咁夠薑
頭10有幾隻都係好近期既碟
一係好似我咁囉
帶餅帶出街
但聽streaming
再抆入面張歌詞出黎一路聽一路睇

個個人都有一部
青葉市子隻實體碟都幾難搵下,上次去日本搵左幾間先有,係香港真係唔知邊到先有
Online買寄酒店
Amazon jp/ tower records online一定買得到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞