【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXX

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
呢隻咩碟 搵黎聽下先
sophie - oil of every pearl's un-insides
Bubblegum Bass, Deconstructed Club 
抵死呀大陸閪
仲改個達明一派隻大碟「意難平」名
簡直對達明一派係一種侮辱

Lifted - 2

Electronic, Leftfield

https://open.spotify.com/album/2yk0NZK5NvBjFxkqhV6MTI?si=8Q50gadhSMCFjqN42K_Mcw

今日開心返一日先 成個po都無貼過碟 真係唔夠膽話自己係indie po台柱

基本上 細佬我唔會unfriend啲識嘅人喺啲網絡社交平台上 咁識得人唔少就自不待言會見到啲兩極嘅睇法 睇到啲奇撚怪怪嘅睇法嘅時候 可能人大咗啦 變得因為懂得 所以慈悲 講真自己都已經唔細 依家仲有進步到 真係巧開心
呢張好好聽
係有強大嘅空間感,聽到我好入神
有好嘢 唔幫推
隻black midi 我都聽梗哩排 不過唔知點解 做運動嘅時候聽 反而覺得唔多起勁
我嘅職能係韓狗丫嘛

做緊運動仲要聽啲又嘈又結構複雜嘅音樂完全係消耗腦神經,我而家跑步都唔聽歌了,專心聽自己嘅呼吸聲
巴打識波
Timely!!Anri
聽下隻lifted先

btw, 從來都唔清楚咩係leftfield
但喺white noise同discogs都成日見到呢個分類
我搵返相簿好似冇乜相 可能因為停得短冇咩時間四圍遊
佢號稱俄羅斯第三大城市 應該點都有少少野睇既
我自己聽到一啲有所謂可聽性/相對上悦耳嘅實驗音樂就會叫佢做Leftfield
屌佢老母閪歌詞都唔俾帶入去
好能彩禾地有電話
上半場嗰次唔係幾聽到
下半場聽到少少
Alvvays live 好普通⋯⋯
唔live都普通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞