【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXX

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
想睇idles,8點先收工,如果8:30後出場我會為左一隊而去睇
Say sue me聽mp3已經心滿意足了
屌 哩個好笑
IDLES 真係必睇
利申 廢中
暫時真係睇3隊
deafheaven, IDLES, Say Sue me
外國睇idles d 人好癲, 香港match 唔match 到
BabyMetal King Gizzard Deafheaven
Mumford應該睇下當休息
Chai都幾得意

Radiohead - The Bends
#Alternative Rock

除咗首High & Dry,所有歌係好正
Just的瘋狂Guitar
My Iron Lung的爆裂
Bullet Proof ... I Wish I Was的陰冷不安
Sulk少數Thom Yorke唔用假音同混聲唱到個Key好高
歌詞因為Kurt Cobain吞槍自殺而有所改動
https://www.songfacts.com/facts/radiohead/sulk
Street Spirit的傷感與無望
早於93年左右已經有個雛型

呢隻碟唔算係Radiohead最正大碟
唔夠Ok computer, Kid a同In rainbows嚟
Chai睇四條癲婆亂跳已經值
我最有性趣係olivier cong, CHAI
今年好多中坑滾友推薦既碟
鐘意R.E.M類既jingle jangle rock應該會鐘意

四條癲婆 <— 我想睇otoboke beaver 多啲
Punk overall 真係唔算我杯茶,但佢地隻碟真心爽
呢隻悶...
Olivier Cong
有兩首可以
出碟太密
Circle of Veins 都未灘凍又黎一張
我睇過佢地一次
D觀眾全部企定定.....
但明明左右兩邊肥妹仔已經唱到七情上面咬晒mic
竟然咁多正評
臨崖勒馬好好聽啊
但佢讀錯歌詞 絢爛變左做殉難

Bon Iver - i,i

Lofi/ Soul/ RnB
有冇巴打去過烏克蘭
碌卡係咪有去過? 佢去得太多都唔知有冇記錯
今年Clockenflap line up 好弱雞....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞