【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXX

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
有冇chinese dollar

5大訴求
而家最低priority 就係你撤定唔撤
Wfc

所謂獨立委員會我都唔係好信
佢擺咩人落去你先覺得有足夠公信力?
係冇利益衝突同輸送嘅?

根本呢刻出去抗爭嘅
都係反大陸
等於香港獨立
但政治潔癖撚
又唔知點解咁驚 港獨 呢兩個字
但其實我地要嘅民主同自由
其實就係港獨..

所謂一國兩制
其實就係袋住先
係咪2047年之後嘅嘢就唔Q理....
咁班小朋友到時點算 佢地先3 40歲
我地呢刻仲話為佢地而行出來

就算今日講真正高度自治俾埋普選你
邊個仲會有信心
有好多其他問題 種票 黑箱作業
假投票 etc..
一日痴住共產黨一日都係無運行

我幾認同之前有條友講
之前嘅所有抗爭都係喺共產黨嘅體制下去做
今次係要直情反個體制

好耐冇上黎聽歌 好耐冇去踢波
呀!!!!好撚攰呀
有兩次發夢差啲俾防暴捉
搞到呢個幾月都係斷斷續續瞓得好差
瞓覺發真夢嘅時候都發惡夢...
我拎住把刀 狂插咗5 6個popo 條頸
壓力好大
放返此時此刻我在聽緊嘅歌先

The Twilight Sad拍烏蠅.
有朋友係Kamasi個邊話好多人.
BTW, 唔明點解Lana Del Rey張新碟會比人吹捧.
咪又係咁? 咪又係大唱片公司包裝扮indie?
真心聽唔出有咩咁特別.
多謝你嘅付出
都唔係好拍烏蠅啫

隻碟百loop不厭
hmv 清貨有冇正野
冇人個時係暖場樂隊. 之後真係多咗好多人.
但係1小時15分鐘短咗啲, 上網睇setlist應該玩多2,3首
我企第二行原來影相嗰個係你.
而家連睇場騷都覺得自己好放縱好對唔住班前線,聽到好好聽好精彩嘅音樂,就會諗起有好多人都冇得聽,覺得自己好自私,唔知自做緊乜。最美嘅音樂應該要留返俾有光輝嘅人聽。
今晚睇kamasi完場見到大家起晒身歡呼鼓掌,我就係因為咁而即刻爆喊,嚇親隔離嘅哥哥仔。
漫漫長路
個心態唔洗咁苦行既
聽講佢講咗啲野比人墟.
唔知係唔係真.
可唔可以講下?

Jazz Rap/ Neo Psychedelic

不如Kevin Parker做producer算啦

同場加映RYM user dex_a 對Currents 既精景短評

to be fair i used to love this album however as I've grown n gained the ability to use my brain in a cognitive/meaningful way ive realized every tame impala song is borderline identical
我喺度睇show都覺得唔好意思
屌 完全唔記得左有kamasi
買咗飛唔記得去定唔記得買飛
聽唔到有噓聲
我係買咗Kamasi之後The Twilight Sad先至話嚟.
最後送咗兩張Kamasi飛比人.
巴打多謝你保重

Industrial Hip Hop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞