【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXX

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
又通頂剪片 依家已冇十年前咁好精力可以一日做廿粒鐘 其實訓多過做

Post Rock
Gonne Choi
Nomad Syndrome

#korea #folk #world fusion
https://music.apple.com/hk/album/nomad-syndrome-ep/1370637909?l=en

當年第一次聽嗰陣,瞓瞓下晏覺都彈起身去望下播到邊首歌,覺得首<I Am Water>好好聽。最近再聽返有啲眼濕濕

Post Metal

首先我唔認為依隻碟應該被labelled為post hardcore

黎自比利時既Brutus 係被好多比較年輕既金屬媒體評為近年最注目最有趣既young power trio

好粗莽咁去形容佢地既音樂 就係Russian Circle為Bjork伴奏 金屬,輕黑金屬,後搖,後金屬,通透,又帶力量既女聲 整張大碟都好搶耳 而個人認為單曲Cemetery 肯定係2019其中一首最佳金屬樂曲
香港繁花音樂祭,所有門票收益將全數不扣成本捐比星火
https://lih.kg/1499157
你剪咩片
外判比我做好過啦
聽到首<Distance>,有啲似Pakk,好鍾意

達明一派 - 我等著你回來
#New Wave #Post punk
依家聽緊好驚
尤其係最後首…你回來
機場廣播聲由廣東話變成普通話
大亞灣之戀當年關注大亞灣起核電廠
那個下午我在舊居燒信首melody之後被sample成新歌
今天應該很高興
情探最後結他solo
https://www.youtube.com/watch?v=gFjep-baGuU
thom yorke同flea合作嘅新歌

去 !!!
當時同你一樣。
但我即時睇到自己一個缺憾就係,好易因一d其實唔相關既表象而轉呔。
所以我會提醒自己,佢地仍然係耶撚,因為佢地耶撚既部份。
同時我會羨慕佢地唱通宵既意志,兩件事黎。

唔堅守呢種青紅皂白,好易會因為對家一d史前怪招而模糊。
佢地係呢方面既專家什至天才。

Slowcore

90年代尾有一隊曇花一現既lofi indie樂隊 Duster
依幾日出左全集 樂隊最大特色係展現極簡主義底下既太空搖滾 亦係後來好多同類型音樂既開端

2粒幾鐘長既慢核太空夢迷樂 啱晒想係夜晚自己靜靜地消失幾粒鐘既樂迷

今晚我就用黎助眠 今日真係好攰
人以群分 講真 之後過咗成個反送中運動 仲邊會有齊上齊落呀 但喺哩一刻我覺得佢哋係同路人 用嘅手法有啲攪笑 但持之以恆去做 就變咗另一樣嘢

大家有共同敵人先可以connect到 就好似強國咁 一做得衰就搵日本哩個外國勢力出來屌 班大陸閪又民族主義上身 一致共同對外
唔洗覺得,呢件事上耶撚絕對就係同路人!(你係咪誤會左我之前講既 “對家“ 係佢地)
我叫自已小心既係嗰班好識得玩人鬥人既老屎忽,佢地係靠呢家野起家,將我既青紅皂白轉左色都未知。
加上全民火遮眼緊,草木皆靶,好易中內鬥。唔割唔割但個心屌緊同路係猪隊友既大撚把。
818對家硬唔成,軟招會開始黎,炒人篤灰只係開始。所以青紅皂白一定要守得住,唔係既話獨調會結果可能變成黃鬥黃導火線。。。

邊個單位都需要同溫層,人、狗、蝗。唔係點會連飛左出國、見識過自由同真相既,都一樣咁蝗,什至比國產嗰班更蝗,主要係因為人在他鄉凍,要取暖。
不能同意更多

睇片 噚日沙田班勇武去到新城市廣場 全部市民拍掌歡呼 之前和理非又170萬人出來 成個運動去到哩一刻都仲好團結 btw 林鄭仆街死啦
今日見到個絲打勁醒目,巴絲都唔該入嚟學野
https://lih.kg/1506138

絲打們可以試一下
佢咁爆出嚟第日仲點用呢招
佢一係唔查 一查就有機會查錯人 南亞女人俾你咁樣睇樣 真係唔知會有咩反應
效果同放鬼出來一樣
穆斯林姊妹
allahu akbar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞