香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #2

1001 回覆
44 Like 4 Dislike
沙田UA塌天花組件擊中女觀眾 今晚封場冇戲睇
http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170220&guid=56329734&category_guid=10829391&category=instant

UA 又一人為意外
有巴打話其實一早就應該要維修
2月23

又係大混戰
屌我早幾年入撚咗UA
見佢做夠三年可以做星級會員
個折頭又抵 於是入咗會
之後唔知幾時無啦啦話要四千蚊先可以上
我嗰陣已經做夠兩年 本來差一年就可以升
點撚知佢話因為改咗就我舊會員但都係差一年所以唔會幫我升
要洗四千蚊
屌你老母UA之前就用三年引人入局
改撚咗又唔幫舊會員過渡
打過曬電話投訴都係咁嘅死人態度
其實有冇得消委會投訴佢
仲有邊撚個會用四千蚊睇戲
屌那星有冇其他同病相憐嘅巴打分享下有咩對策
屌我早幾年入撚咗UA
個折頭又抵 於是入咗會
要洗四千蚊
改撚咗又唔幫舊會員過渡
其實有冇得消委會投訴佢

我係好符碌合到資格
加$100 + $80 升左

其實有無得可以比曬你d 屋企人朋友用你個id
第67屆柏林影展落幕,金熊獎由匈牙利導演伊爾蒂蔻.恩伊達(Ildikó Enyedi)的《On Body and Soul》奪下,也是繼馬塔.梅塞洛斯(Márta Mészáros)的《收養》(Adoption)後,時隔42年,匈牙利電影再次贏得金熊獎。金敏喜以《On The Beach At Night Alone》拿下柏林影后,也成為2007年的全度妍後,第二位在歐洲三大影展折桂的韓國演員。芬蘭名導阿基.郭利斯馬基(Aki Kaursimaki)以《The Other Side of Hope》獲最佳導演獎。

【主競賽單元評審團主席】:保羅.范赫文(Paul Verhoeven)
【評審團成員】:奧拉佛.艾里亞森(Ólafur Elíasson)、瑪姬.葛倫霍(Maggie Gyllenhaal)、迪耶哥.路那(Diego Luna)、朵拉.布楚查.芙拉提(Dora Bouchoucha Fourati)、尤莉亞.嫣琪(Julia Jentsch)、王全安

得獎名單:

【金熊獎】
《On Body and Soul》(匈牙利)
導演:伊爾蒂蔻.恩伊達(Ildikó Enyedi)

【評審團銀熊獎】
《Félicité》(法國、塞內加爾、比利時、德國、黎巴嫩)
導演:阿蘭.戈米斯(Alain Gomis)

【阿爾弗雷德鮑爾銀熊獎】
《Pokot》(波蘭、德國、捷克、瑞典、斯洛伐克)
導演:阿格涅絲卡.霍蘭(Agnieszka Holland)

【最佳導演銀熊獎】
阿基.郭利斯馬基(Aki Kaursimaki)
《The Other Side of Hope》(芬蘭)

【最佳女主角銀熊獎】
金敏喜
《On The Beach At Night Alone》(韓國)

【最佳男主角銀熊獎】
格奧爾格.弗里德里希(Georg Friedrich)
《Bright Nights》(德國、英國)

【最佳劇本銀熊獎】
塞巴斯蒂安.萊里奧(Sebastian Lelio)&岡札羅.馬薩(Gonzalo Maza)
《A Fantastic Woman》(智利、德國、美國、西班牙)

【傑出藝術貢獻銀熊獎】
Dana Bunescu(剪輯師)
《Ana, Mon Amour》(羅馬尼亞、德國、法國)

【格拉蘇蒂原創紀錄片獎】
《Ghost Hunting》(法國、巴勒斯坦、瑞士、卡達)
導演:Raed Andoni

【最佳處女作】
《Summer 1993》(西班牙)
導演:Carla Simon Pipó

【短片金熊獎】
《Small Town》(葡萄牙)
導演:Diogo Costa Amarante

【短片銀熊獎】
《Reverie In The Meadow》(墨西哥)
導演:Esteban Arrangoiz

【奧迪短片獎】
《Street Of Death》(黎巴嫩、德國)
導演:Mounzer Baalbaki

好想睇On Body and Soul,個故事好吸引 (講兩個性格孤僻既人因為發埋同一個夢而互相接近)
當然亦都期待郭利斯馬基同洪尚秀新作

marked

On Body and Soul hkiff有得睇 (譯名《夢鹿情緣》)
但郭利斯馬基同洪尚秀新作就似乎未有得睇住
《烈女本色》Elle 3月9日正式上映
今個星期六晚電影中心有優先場

第67屆柏林影展落幕,金熊獎由匈牙利導演伊爾蒂蔻.恩伊達(Ildikó Enyedi)的《On Body and Soul》奪下,也是繼馬塔.梅塞洛斯(Márta Mészáros)的《收養》(Adoption)後,時隔42年,匈牙利電影再次贏得金熊獎。金敏喜以《On The Beach At Night Alone》拿下柏林影后,也成為2007年的全度妍後,第二位在歐洲三大影展折桂的韓國演員。芬蘭名導阿基.郭利斯馬基(Aki Kaursimaki)以《The Other Side of Hope》獲最佳導演獎。

【主競賽單元評審團主席】:保羅.范赫文(Paul Verhoeven)
【評審團成員】:奧拉佛.艾里亞森(Ólafur Elíasson)、瑪姬.葛倫霍(Maggie Gyllenhaal)、迪耶哥.路那(Diego Luna)、朵拉.布楚查.芙拉提(Dora Bouchoucha Fourati)、尤莉亞.嫣琪(Julia Jentsch)、王全安

得獎名單:

【金熊獎】
《On Body and Soul》(匈牙利)
導演:伊爾蒂蔻.恩伊達(Ildikó Enyedi)

【評審團銀熊獎】
《Félicité》(法國、塞內加爾、比利時、德國、黎巴嫩)
導演:阿蘭.戈米斯(Alain Gomis)

【阿爾弗雷德鮑爾銀熊獎】
《Pokot》(波蘭、德國、捷克、瑞典、斯洛伐克)
導演:阿格涅絲卡.霍蘭(Agnieszka Holland)

【最佳導演銀熊獎】
阿基.郭利斯馬基(Aki Kaursimaki)
《The Other Side of Hope》(芬蘭)

【最佳女主角銀熊獎】
金敏喜
《On The Beach At Night Alone》(韓國)

【最佳男主角銀熊獎】
格奧爾格.弗里德里希(Georg Friedrich)
《Bright Nights》(德國、英國)

【最佳劇本銀熊獎】
塞巴斯蒂安.萊里奧(Sebastian Lelio)&岡札羅.馬薩(Gonzalo Maza)
《A Fantastic Woman》(智利、德國、美國、西班牙)

【傑出藝術貢獻銀熊獎】
Dana Bunescu(剪輯師)
《Ana, Mon Amour》(羅馬尼亞、德國、法國)

【格拉蘇蒂原創紀錄片獎】
《Ghost Hunting》(法國、巴勒斯坦、瑞士、卡達)
導演:Raed Andoni

【最佳處女作】
《Summer 1993》(西班牙)
導演:Carla Simon Pipó

【短片金熊獎】
《Small Town》(葡萄牙)
導演:Diogo Costa Amarante

【短片銀熊獎】
《Reverie In The Meadow》(墨西哥)
導演:Esteban Arrangoiz

【奧迪短片獎】
《Street Of Death》(黎巴嫩、德國)
導演:Mounzer Baalbaki

好想睇On Body and Soul,個故事好吸引 (講兩個性格孤僻既人因為發埋同一個夢而互相接近)
當然亦都期待郭利斯馬基同洪尚秀新作

marked

On Body and Soul hkiff有得睇 (譯名《夢鹿情緣》)
但郭利斯馬基同洪尚秀新作就似乎未有得睇住

【#HKIFF41】柏林影展得獎片精彩紛陳

#柏林影展 剛圓滿閉幕,多部獲獎佳作將於第四十一屆 #香港國際電影節 作亞洲首映,包括最佳電影金熊獎得主《#夢鹿情緣》、榮獲艾佛鮑華銀熊獎的《#獵肉者鄙》,及佐治費德列獲最佳男演員銀熊獎的《#挪威森林的白夜》。

其他不容錯過的好戲還有榮獲最佳剪接銀熊獎的《對倒情深》、獲面面觀單元觀眾票選獎的《我不是黑奴》、獲卡里加利獎的《無邊之境》、獲國際特赦組織電影獎的《魔掌難逃》,以及獲CICAE藝術電影獎的《五星級選戰》。

#香港的影迷有福了

#HKIFF41 Presents #Berlinale Winners

The 41st Hong Kong International Film Festival presents Asian Premieres of the award-winning films of the Berlin International Film Festival 2017, including winner of the Golden Bear Best Film #OnBodyAndSoul, winner of Silver Bear Best Film #SPOOR, and winner of Silver Bear Best Actor #BrightNights.

Other excellent films include: ANA, MON AMOUR, winner of the Silver Bear for Best Editing; I AM NOT YOUR NEGRO, winner of the Panorama Audience Award; EL MAR LA MAR , winner of Caligari Film Prize; DEVIL'S FREEDOM, winner of the Amnesty International Film Prize, and NEWTON, winner of the CICAE Art Cinema Award. #Berlinale2017

Paul Verhoeven

屌嗰晚返夜
屌我早幾年入撚咗UA
個折頭又抵 於是入咗會
要洗四千蚊
改撚咗又唔幫舊會員過渡
其實有冇得消委會投訴佢

我係好符碌合到資格
加$100 + $80 升左

其實有無得可以比曬你d 屋企人朋友用你個id

其實唔難
我一個人一年睇戲消費一定過$4000
不過唔會淨係去UA咁解
如果你會成日同朋友睇戲仲易

我都覺得唔難
太古UA 明天Last day ><
好唔捨得
知唔知點解台灣突然抽起T2唔上?好撚慘
太古UA 明天Last day ><
好唔捨得

why
睇左何者

最後個twist 突然但好睇
睇左何者

我都睇左,個twist出現前有啲悶
睇左何者

係平鋪直敘左d
但我覺得係特登
樓主好有心加油
睇左何者

係平鋪直敘左d
但我覺得係特登

都可能係嘅,似係等觀眾們代入晒主角群嘅時候突然黎個twist
樓主好有心加油

睇左何者

係平鋪直敘左d
但我覺得係特登

都可能係嘅,似係等觀眾們代入晒主角群嘅時候突然黎個twist

唔知原著係點
禮拜一睇左Silence
唔係耶撚都覺得好睇
不過d日本演員一講英文我就忍唔住笑
禮拜一睇左Silence
唔係耶撚都覺得好睇
不過d日本演員一講英文我就忍唔住笑

咁快?香港未上啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞