香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #2

1001 回覆
44 Like 4 Dislike
傳緊荷理活準備拍Sleeping Dogs電影版
仲搵左宇宙最強做主角
秘密任務

唔錯
但係大橋之後有少許畫蛇添足

馬sir中肯
咁都仲可以未死

好明顯 最尾個段有d 刻意營造出來
仲有點解鐵元可以隨便拎個模?長官無阻止

不過overall 都ok
發花痴妹妹好正

根本條橋嗰個位就可以完場

btw係唔差嘅,不過同一導演前作Tunnel出色啲
呢套遲秘密任務一星期上,安樂發行應該有旗下院線加持

搞錯咗啦
共助導演김성훈同Tunnel導演김성훈
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了
仲搵左宇宙最強做主角

何者 雖然個爆點係幾fresh幾衝擊
但前面既鋪排我睇落係覺得無乜焦點,有啲回憶,主角點樣
感覺係最後個twist拉返套戲上去,唔係既話套戲真係唔深刻

前面真係有啲悶 唔小心恰著左

不過個尾救返套戲唔小
睇完迷幻列車2散場時個人好空虚

仲搵左宇宙最強做主角

sleeping dog個故事都幾悶下

唔錯

馬sir中肯
咁都仲可以未死

發花痴妹妹好正

搞錯咗啦
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了

我之前都以為同一個人,見有人分別譯金成勳金成勛,唔知係咪避免撈亂

唔錯

馬sir中肯
咁都仲可以未死

發花痴妹妹好正

搞錯咗啦
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了

電影公司仲話佢地同一個人

馬sir中肯
咁都仲可以未死

發花痴妹妹好正

搞錯咗啦
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了

安樂夠話tunnel破千萬觀影人次,但人地韓國得7xx萬,屌佢作大數

馬sir中肯
咁都仲可以未死

發花痴妹妹好正

搞錯咗啦
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了

安樂夠話tunnel破千萬觀影人次,但人地韓國得7xx萬,屌佢作大數

話說呢排行過廟街,好似見到tunnel已經有得用其他方式睇
🎬 【#HKIFF41】開幕電影《春嬌救志明》世界首映
第四十一屆香港國際電影節的開幕電影為影迷期待已久的《#春嬌救志明》,是導演彭浩翔繼《#志明與春嬌》及《#春嬌與志明》後的第三部曲。#楊千嬅 與 #余文樂 絕妙演繹這對港人熟識的情侶,以港式尖酸幽默延續他們的愛情故事,將於4月11日晚上在香港文化中心大劇院世界首映。戲票 #可遇不可求,撲飛趁早!

第四十一屆香港國際電影節的開幕電影為影迷期待已久的《#春嬌救志明》,是導演彭浩翔繼《#志明與春嬌》及《#春嬌與志明》後的第三部曲。#楊千嬅 與 #余文樂 絕妙演繹這對港人熟識的情侶,以港式尖酸幽默延續他們的愛情故事,將於4月11日晚上在香港文化中心大劇院世界首映。戲票 #可遇不可求,撲飛趁早!

無左麥曦茵做編編套戲低質哂

無左麥曦茵做編編套戲低質哂

其實都估到係呢套做開幕

發花痴妹妹好正

搞錯咗啦
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了

佢計埋大陸同其他地區?
睇完迷幻列車2散場時個人好空虚

T2

搞錯咗啦
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了

佢計埋大陸同其他地區?

唔好玩啦 大陸近年邊會上到韓國戲

計網上點擊率
btw大陸個廣電局究竟落後個世界幾多年

搞錯咗啦
只係撞名而唔係同一個人

係喎 上網見到了

佢計埋大陸同其他地區?

唔好玩啦 大陸近年邊會上到韓國戲

計網上點擊率
btw大陸個廣電局究竟落後個世界幾多年

計非法下載
星期日 創世魔劫
港版波士BB搵左龜頭配音 不了
第40屆日本奧斯卡獲獎名單

最優秀作品賞:<真·哥斯拉>
最優秀監督賞:庵野秀明、樋口真嗣<真·哥斯拉>
最優秀主演男優賞:佐藤浩市<64>
最優秀主演女優賞:宮澤理惠<幸福澡堂>
最優秀助演男優賞:妻夫木聡<怒>
最優秀助演女優賞:杉咲花<幸福澡堂>
最優秀腳本賞:新海誠<你的名字>
最優秀撮影賞:山田康介<真·哥斯拉>
最優秀照明賞:川邉隆之<真·哥斯拉>
最優秀美術賞:林田裕至、佐久嶋依里<真·哥斯拉>
最優秀録音賞:中村淳、山田陽<真·哥斯拉>
最優秀編集賞:庵野秀明、佐藤敦紀<真·哥斯拉>
最優秀音楽賞:RADWIMPS<你的名字>
最優秀外國作品賞:<薩利機長>
最優秀動畫作品賞:<謝謝你,在世界角落中找到我>
新人俳優賞:杉咲花、高畑充希、橋本環奈、岩田剛典、阪口健太郎、佐久本寶、千葉雄大、真剣佑
話題賞:
作品部門:<你的名字>
俳優部門:岩田剛典<植物圖鑑>

睇英文版 我發覺好多粵語配音都好差,就算有啲話好地道好搞笑,我都覺得好麻麻

睇英文版 我發覺好多粵語配音都好差,就算有啲話好地道好搞笑,我都覺得好麻麻

近年最出色得zootopia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞