香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #2

1001 回覆
44 Like 4 Dislike
會員制

MCL >>>>>> UA >> BC>>>>>>>>>>>> GH

最近續左UA會

UA 舊星級無乜問題

新星級一年駛唔夠$3200
就會降番做普通會員
等一個人心灣 幾文藝

yes
我睇果場中間有個阿伯笑到好大聲,之後啲人都開始笑
我覺得又未至於大聲笑

輕幽默
真係未至於大笑

有一兩場戲都有少少幽默位
其他時間就緊係文藝
From Edko:

《讀愛》(The Reader) 金像級編劇David Hare X 英國金像導演Mick Jackson
震撼重現真人真事

金像女星《單身動物園》Rachel Weisz
金像級男星《蝙蝠俠- 俠影之謎》《斯諾登風暴》Tom Wilkinson
康城影帝《皇上無話兒》Timothy Spall
《新世紀福爾摩斯》Andrew Scott

榮獲英國奧斯卡年度最佳英國電影提名
《#時代偽證者》 (#Denial)
4月20日 真假難辯
電影預告:https://youtu.be/lGTGt9b73EY
From新映:

或者欺凌者是因一時之快,又或者是對生活感到無聊,但是這些都不能成為欺負別人的藉口!就如《聲之形》的主角石田將也一般,欺凌者種下的罪最終都會回到自己身上,其陰影會伴隨一生;事後又要忙著去想怎樣贖罪來得到對方及自己的寬恕,那時才後悔就已經太遲了!

《聲之形》明天心要讓你聽見!
http://bit.ly/2lCaVAq

上映戲院:MCL德福戲院、Festival Grand(又一城)、Grand Windsor(皇室)、Grand Kornhill(太古站康怡)、STAR Cinema(將軍澳站)、澳門大會堂

咁都抽到水,服左
會員制

MCL >>>>>> UA >> BC>>>>>>>>>>>> GH

最近續左UA會

UA 舊星級無乜問題

新星級一年駛唔夠$3200
就會降番做普通會員

我本身舊都係普通會員
From Edko:

《讀愛》(The Reader) 金像級編劇David Hare X 英國金像導演Mick Jackson
震撼重現真人真事

金像級男星《蝙蝠俠- 俠影之謎》《斯諾登風暴》Tom Wilkinson

4月20日 真假難辯
電影預告:https://youtu.be/lGTGt9b73EY

上得好急.....又電影中心獨家?
From新映:

或者欺凌者是因一時之快,又或者是對生活感到無聊,但是這些都不能成為欺負別人的藉口!就如《聲之形》的主角石田將也一般,欺凌者種下的罪最終都會回到自己身上,其陰影會伴隨一生;事後又要忙著去想怎樣贖罪來得到對方及自己的寬恕,那時才後悔就已經太遲了!

《聲之形》明天心要讓你聽見!
http://bit.ly/2lCaVAq

上映戲院:MCL德福戲院、Festival Grand(又一城)、Grand Windsor(皇室)、Grand Kornhill(太古站康怡)、STAR Cinema(將軍澳站)、澳門大會堂

咁都抽到水,服左

文采
From Edko:

震撼重現真人真事

4月20日 真假難辯

安樂一年到底殺死幾多套呢d冇咁主流的戲
From Edko:

震撼重現真人真事

4月20日 真假難辯

From Edko:

震撼重現真人真事

4月20日 真假難辯

我想係其他院線睇都唔得
From Edko:

震撼重現真人真事

4月20日 真假難辯

我想係其他院線睇都唔得

安樂: 再嘈我戲院又唔上碟又唔Q出
From Edko:

震撼重現真人真事

4月20日 真假難辯

我想係其他院線睇都唔得

好啊 生意唔好做啊笨
2017 新片上映時間 更新至 5.4.2016
(資料由 馬SIR、我要五隻貓、狗和狼的時間、雪人也出火 等巴打提供及整理)

4月6日
非凡任務
聲之形
虛擬都市
海賊大亨
等一個人的心灣
The Bye Bye Man (蝕腦魔靈)
A United Kingdom (愛無懼色)
‎Hell Or High Water‬ (非正常械劫案)

4月8日
海報師:阮大勇的插畫藝術

4月13日
奏不響的風琴
The Boss Baby (波士BB)
Fast and Furious 8 (狂野時速8)
Trespass Against Us (血濃於罪)
Smurfs: The Lost Village (藍精靈:迷失的村莊)

4月14日
指甲刀人魔
*特別放映 The Lovers And The Despot (北韓騎劫夢工場)

4月20日
拆彈專家
一週的朋友。
Denial (時代偽證者)
The Shack (天堂小屋)
Things to Come (從前現在將來)

4月27日
春嬌救志明
你還會在嗎
禁斷之百合
The Salesman (伊朗式遷居)
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (銀河守護隊2)

5月4日
同囚
喜歡你
虐殺器官
Gifted (天賦的禮物)
Paterson (柏德遜)
Going In Style (搶錢耆兵)

5月11日
29+1
失眠
Alien: Covenant (異形:聖約)
King Arthur: Legend of the Sword (神劍亞瑟王)

5月18日
雌貓們之夜
Get Out (訪.嚇)
The Circle (圓美圈套)

5月25日
Baywatch (沙灘拯救隊)

5月26日
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (加勒比海盜:惡靈啟航)

6月1日
Wonder Woman (神奇女俠)

6月8日
The Mummy
Ocean's Eight
World War Z 2 (地球末日戰2)

6月22日
Transformers: The Last Knight (變形金剛:終極戰士)

6月29日
The Beguiled
Despicable Me 3 (壞蛋獎門人3)

7月6日
Spider-Man: Homecoming (蜘蛛俠:強勢回歸)

7月13日
Cars 3
War for the Planet of the Apes (猿人爭霸戰:猩凶巨戰)

7月20日
Dunkirk (鄧寇克大行動)
Valérian and The City of a Thousand Planets (星際特工:千星之城)

7月27日
報告老師!怪怪怪怪物!

聲稱7月
狂獸
今晚打喪屍
明月幾時有
西謊極落之太爆太子太空艙
Rough Night (姊妹欲蒲團)
The Dark Tower

8月10日
Snatched (帶著老母去旅行)
Annabelle 2 (詭娃安娜貝爾:造孽)

聲稱8月
脫皮爸爸

9月7日
IT

9月28日
The LEGO NINJAGO Movie (LEGO旋風忍者大電影)
Kingsman: The Golden Circle

10月19日
Geostorm (人造天劫)

10月26日
Thor: Ragnarök (雷神奇俠3:諸神黃昏)

聲稱10月
Blade Runner 2049 (銀翼殺手2049)

11月16日
Justice League (正義聯盟)

12月15日
Star Wars: Episode VIII (星球大戰:第8集)

待定
毒.誡
喵星人
女士復仇
大樂師.為愛配樂
三伏天
尋找一生未完的約定
Survival Family
賺錢浪漫史
去吧!啦啦兵團
Raw (舐血成人禮)
Neruda (流亡詩人聶魯達)
Chronic (非常看護)
Unlocked (恐襲解碼)
Taj Mahal
Wish Upon
Graduation (畢作虧心事)
The Last Face (戰地仁心)
Bleed For This (熱血狂拳)
The Neon Demon
‎Personal Shopper (鬼魅時尚)
The Unknown Girl
The Hitman's Bodyguard
What Happened to Monday?
From The Land of The Moon (迷情花月)
個套非凡任務星期四得三場
仲要早場

公安片

香港預左收皮

都係嗰句,target audience都唔係我哋

唔會睇

星期日考慮睇29+1丶謝謝你

29+1都睇

套戲其實唔錯
除非你極度仇視欣宜

欣宜的確冇好感
加埋周秀娜同蔡憶瀚好趕客
條trailer又似葉念琛戲

好似成堆港女圍威喂咁

絕對唔係

舊年HKAFF睇左
真心好睇,最值得贊係甩到果陣舞台劇味
賺錢浪漫史可以del左佢,上年得利果個韓國電影節好似上過下
From Edko:

震撼重現真人真事

4月20日 真假難辯

我想係其他院線睇都唔得

好啊 生意唔好做啊笨

老闆: 整多套寒戰又大收特收

我想係其他院線睇都唔得

好啊 生意唔好做啊笨

老闆: 整多套寒戰又大收特收

安樂收收埋埋啲冷門戲淨出dvd唔出bluray
淨係龍紋身2, 3都要焗睇DVD
覺得黎緊幾星期啲戲都麻麻地,係咪電影節關係?定純粹我冇興趣
失眠 5月18上

最終決定? 之前見5月25
覺得黎緊幾星期啲戲都麻麻地,係咪電影節關係?定純粹我冇興趣

我覺得係片商避電影節
http://m.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170405/s00001/1491405297737 康怡戲院傳出膠味 有觀眾退票

做戲院裝修真係慘,
1)封場裝修會話無得睇戲唔方便。
2)裝啲唔裝啲開一半,會話你隔離工人開工有聲入到院裡面。
3)裝修完急急趕開比客,又話大陣味道唔舒服。
4)到客話任何一個環節既問題,你即刻做退飛,鬧你明知有野都要開門博鬧。
5)但搞一輪先退仲衰,客會話你無誠心看待件事。
6)咁唔裝修無事喇掛?戲院開翻四五年到就會收到業主通牒叫你整整。 又翻去1果度
你地睇完戲 會唔會去解讀套戲背後嘅弦外之音?
我次次都係咁
你地睇完戲 會唔會去解讀套戲背後嘅弦外之音?
我次次都係咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞