《香港傭兵》(27)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
你真係有追開㗎喎
洗乜睇人地嗰d
睇另一半嘅好過啦
嘩 講到好正咁喎
使唔使開返個“Post另一半條J”嘅Post同其他絲打開心Share
係都你po自己先啦
自貼嗰啲都係Gay
另一半貼就唔同講法

上回講到豪爺話飛揚同阿月再係咁落去會好快散。
其實又唔係冇道理㗎~
都唔止一次賣甩自己男朋友去陪Friend啦!咩Friend咁巴撚閉吖?
原來係一個叫Jen Jen嘅TB!
咁就明晒啦!又係TB扮Friend撬鳩人牆腳嘅情節!
唉...沒有他都會有別人~你我避免不過~
中學嘅時候,飛揚就喺校草手上搶阿月返嚟~而家就俾個TB搶~
第四者跟你有段情,我也為你高興~
然後飛揚就醒咗,發現自喺瞓喺陌生嘅床上!
然後仲要俾羅羅攬實!
原來飛揚同綽姿都去咗羅羅屋企進入深層睡眠。
「哎吖~」羅羅攬實飛揚,皺住眉咁望住綽姿,「都話咗唔使收你Sil咯~你咪安心喺度一齊進入深層睡眠囉~」
唔收Sil...一齊進入深層睡眠...
綽姿冷眼望住羅羅:「我唔覺得你會有咁好人囉。」
羅羅谷起塊面豬登:「難得我好人又唔得吖?」
「又唔知有乜詭計...」
「我似會有乜詭計吖?」
「我點知你...」
「好心著雷劈~」
『等等先...等等先...』飛揚雙手捉住羅羅膊頭,眼定定望實羅羅,『你...你都係...行者?』
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 14-紅色警戒] PART 09

「死咯...」綽姿Face Palm,「你真係唔知㗎?」

吓?乜我係應該知㗎咩?

『我第一次見佢嘅時候,佢都冇用精神液...』係咯..我又點會應該知呢?

「冇用精神液都Feel到啦...佢咁古怪...」綽姿冷眼望住羅羅。

「喂!咩古怪吖?我都不知幾正常!」羅羅又谷起塊面豬登!
「你正常?」

「我點唔正常吖?你先古怪吖!」

『係咯係咯...』

「你係咩咯吖?佢成個行者咁嘅樣都睇唔出你仲係咯?真係好鬼蠢㗎!」

「唔係吖唔係吖~咁先可愛吖嘛~」羅羅雙手翹實我隻手臂。

小饅頭...羅羅個小饅頭壓晒埋嚟...
「可咩愛吖?遇到行者都認唔到出嚟...俾逆行者埋咗身都唔知啦!死咗都唔知咩事啦!仲唔係蠢吖?」

「你唔好咁話佢啦~係我掩飾得好姐~」

『你...』我再眼定定望實羅羅,『你真係行者?』

羅羅帶住微笑,眼定定咁望實我:「嗯~朱海羅,妖邪,執行者。」

「死啦...仲要問...」綽姿又Face Palm,「點解我會有啲咁蠢嘅隨行者㗎...」

『咩話?!你勁綽姿咁多都仲係執行者?!』唔撚係吖化?!

「你講咩呀?!」綽姿一個飛身就跳咗上床!雙手捏住我條頸撳我落床!「咩勁我咁多呀?!」
『咳!咳...死...死...死喇我...』我雙手拉住綽姿對手,拼命掙扎!

我有講錯咩...咁羅羅真係勁過綽姿...

而綽姿嘅實力又咁接近先行者...咁有“羅羅點解仲未係先行者”呢個疑問都好正常姐...

「你放手先啦~你放手先啦~佢都係講事實姐~」羅羅都幫我拉住綽姿!

「哼!」綽姿冷眼咁打量住我同羅羅,落返床。

『咳咳!咳...』差啲冇命...

所以話好多時真係真相不要說明...

講真話真係好易收皮...
「其實我都唔知點解仲未做到先行者~」羅羅一邊幫我掃背...掃返順條氣,一邊諗諗...

「明顯係你嘅性格問題。」綽姿冷眼望住羅羅。

「我性格有咩問題?」羅羅又冷眼望住綽姿。

「幼稚。」

「我呢啲叫少女吖好唔好?!」

『咁講法...你所講嘅...全部都係大話...』羅羅同我講嘅...所有所有...

羅羅眼定定望實我:「我冇講大話㗎~SPIRIT都算係一個孤兒院吖~而最重要嘅係...我對你係真嘅~」

對...對我係真?
羅羅又雙手翹實我手臂,甜絲絲咁帶住微笑。

綽姿就冇我哋咁好氣咁擰擰頭。

『呃...呃係呢...你哋...你哋一早就識㗎喇?』都係搵啲嘢講講...唔好咁尷尬...

「我哋?」羅羅打量住綽姿,「我哋都識咗好耐啦~早喺西貢攻防戰之前就認識㗎喇~」

原來...佢哋一早就識...

仲要喺西貢攻防戰之前...
「唔好講咁多廢話...」綽姿翹住對手,挨喺梳妝檯邊望實我,「點解你會知黃傘收埋咗目標人物喺嗰座工業大廈裡面。」

『我...我吖?呃...』我諗一諗,『早幾日出咗旺角...咁啱遇到黃傘嘅人挾持住目標人物同警察...國安局對峙...然後我跟住佢哋尾...去到嗰間工業大廈囉...仲要咁啱第一次遇到羅羅添~』

「嗯嗯~嗰日我都係咁啱去搜集有關黃傘嘅情報~咁啱遇到飛揚由天上飛落嚟~呢啲咪叫做命中注定囉~」羅羅又甜絲絲咁翹實我手臂~

小饅頭...羅羅個小饅頭...好軟熟...好有彈性...

「有冇搞錯...」綽姿冷眼望住我,「一個女仔見到你從天而降仲講乜命中注定你唔覺得好古怪㗎咩?」
『咁佢嗰時話曾經俾個好似我咁嘅SPIRIT嘅人救過吖嘛!』

「佢講你就信㗎喇?!」

「我真係有俾個SPIRIT嘅人救過㗎~」

「咁都唔係一啲戒心都冇㗎嘛?!」

『咁我真係冇諗過㗎嘛...』

「真係好弱㗎!」

「你唔好咁話佢啦~我覺得佢咁樣真係好可愛~」
「得喇得喇!唔好講廢話喇!咁即係話你一睇到個委託就估到目標人物會喺裡面啦?」

『呃...我係諗可能...或者...有機會...話唔定...起碼有啲線索囉...』肯定我就唔敢肯定㗎喇...

綽姿擰擰頭:「早就估到你有古怪。」

『咁我都係唔想你濫殺無辜姐...』我真係冇其他目的㗎喇...

「你有呢種想法真係好可愛吖~」羅羅又貼晒成個人埋嚟~

少女嘅身體...仲發育緊嘅少女身體...
「天真就天真啦...」綽姿冇眼睇我咁擰擰頭。

『係係...我知自己天真㗎喇...』我唔殺佢哋...佢哋想我死吖嘛...『咁你哋係幾時去到?』

綽姿冷眼打量住我:「我知你有古怪,就提出分開行,然後就跟住你尾...」

羅羅又帶住天真嘅微笑舉一舉手:「我一早就已經喺對面座大廈平台...即喺我哋第一次相遇嗰度呢~然後我見到黃傘嘅人入咗去冇幾耐,你又行咗入去喎!之後我仲感覺到有一股好弱嘅行者氣息...我就等待時機~」

『好弱嘅行者氣息...係唔係即係指我吖?』我指一指住自己個鼻。

綽姿又冷眼打量住我:「唔使問啦...」
『咩姐...咁點解我感覺唔到你哋嘅氣息嘅?』你哋感覺得到我...但當其時我完全感覺唔到附近有行者...

「你咁鬼弱就當然感覺唔到我哋嘅氣息啦!我哋控制氣息嘅能力唔差㗎!俾你感覺到我哋就死得啦!」

「你唔好咁講佢啦~」

「你話唔係咩?!用精神液嘅Level又高過我哋...維持精神化狀態就短過我哋...進入深層睡眠又早過我哋...又遲過我哋醒...你話係唔係弱喇?!」

「就係咁先可愛吖嘛~」

點解講講吓又講咗去我身上㗎...

今晚出完

三句預告

『呃...話說...點解目標人物身上...會有精神能量?』都係講返正題...

「呢層...」羅羅咬住唇咁諗諗,「我都覺得奇怪...」

綽姿就翹住對手唔出聲。
報報
報報 飛揚
妹妹仔
Push
史提芬信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞