《香港傭兵》(27)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
雖然話唔知黃傘班人有乜武器...但至少佢哋有槍...

馬尾黃傘女係用槍脅持目標人物...

就算係手槍...以我呢種平凡人嚟講,已經搞佢唔掂...

咁好唔好用精神液...精神化咗先?

但萬一目標人物唔喺裡面...又或者裡面有逆行者?

萬一目標人物唔喺裡面,我就一定冇辦法完成到委託...

因為一個鐘後,我就會進入深層睡眠...
而如果裡面已經有逆行者駐守...我直頭會俾佢哋感應到我嘅存在!

精神化期間嘅氣息...

莫講話偶然或者必然...我相信求其一個逆行者都可以離遠感應到我嘅氣息...

我仲未識得...好好控制氣息...

真係越做行者得耐,越覺得好多制肘...

衡量過之後...好似都係唔好用精神液住會比較冇咁易死...

最多我而家雙手插定褸袋,揸住支精神...

萬一真係遇到黃傘力量嘅人用槍指住我,我就立即捏支精神液,精神化!
好啦!計劃好就行動啦!

我就橫過馬路,行入工業大廈!

一入到去就睇睇水牌...都有唔少公司。

啲公司睇落都唔係做工業生意...全部都係做零售賣嘢...War Game場...密室逃脫...又或者...Party Room?

當然就唔會有“黃傘基地”咁明目張膽啦~

咁點搵呀?成座工業大廈咁鬼大!

就喺我望住個水牌頭都大埋都唔知由邊度搵起好之時...我眼眉見到身邊...有個好似鬼鬼祟祟咁嘅身影企喺身邊...

我望清楚...呢個戴住頂帽...紮住馬尾...斯斯縮縮咁嘅...女仔...之唔係就係...黃傘馬尾女?!

今晚出完

三句預告

[Day 14-紅色警戒] PART 06

竟然...竟然一入到嚟工業大廈就俾我遇到...上次嗰個黃傘馬尾女...

究竟係我好彩...定係佢唔好彩?
聽講棟工業大廈嘅六樓有時鐘酒店
已經將[Day 14-紅色警戒] PART 05 Upload上Facebook同紙言
會唔會係隔離嗰棟
報報
就係而家呢棟
你咁清楚嘅 唔通
精神化完咪上去唞吓囉
萬一裡面有逆行者咁點算 實感覺到飛揚嘅氣息
揸住支精神
謝校對
被殺
怯 你就輸成世
現實並唔似打機一樣 死咗可以重來 無限復活打Boss
或者好似hardcore咁 死咗真係乜撚都冇
就係因為冇得返去過去
冇得後悔 然後由分支點重新選擇
有啲選擇有路行
有啲選擇係終點
寨城附近有工廈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞