《香港傭兵》(27)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike

今晚套劇又係輪椅傳染病毒,偷我橋
打唔中㗎
收返佢版權啦 CCTVB成日都喺連登偷橋

妹妹仔早
報報早
咩咕咪早
各位早晨
今日係5:00出文
事後包膠pls
我去飲同俾錢咋 冇事後㗎喎

上回講到飛揚中伏喇!
喺勁多射燈射住飛揚之下,馬尾女就閃人!
無數咁多支加特林式機炮就喺射燈之中圍住飛揚瘋狂掃射!
飛揚完全捉唔到方位!只好用精神刀亂鳩咁Fing!
但根本就擋唔得幾多!
就喺飛揚快要被掃射到跪低之時,綽姿出現幫飛揚條柒頭解圍!
原來綽姿早就察覺到飛揚有古怪,就偷偷跟住佢!
唉...飛揚真係好柒㗎...又要綽姿救...
綽姿帶住飛揚跳樓!
由廿幾層樓跳到落地面,就望到前面...停泊咗幾架輕型貨車喺路邊...再前啲嘅位置...有幾個人...啱啱喺後巷衝咗出嚟!
嗰幾個人一見到綽姿,就立即遞起機槍!對住飛揚同綽姿!
佢哋係...係黃傘力量嘅人?
喺千鈞一髮之際...飛揚再望清楚啲...望望嗰幾個揸實晒機槍對住飛揚佢哋嘅人...後方...仲喺後巷裡面...係馬尾女...仲有目標人物!
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

係馬尾女...係馬尾女捉住仲著住白色病人袍嘅目標人物!

馬尾女一見到我同綽姿喺馬路上,就立即轉身!拉住目標人物向住後巷入面跑!

同時,又有幾個手持長槍嘅身影喺幾架輕型貨車裡面跳出!

原來...嗰幾架停泊喺馬路邊嘅輕型貨車...

“啪啪啪啪啪啪啪啪!”夾夾埋埋大約有十個人同時向住我哋開槍!

“嗡!嗡嗡嗡!”綽姿立即以忍步拉近距離!同時揮動手中嘅精神刀擋子彈!

迅雷不及掩耳!幾道紅光一閃!綽姿就跑到去輕型貨車前,連人帶車斬成碎件!
綽姿並冇停落嚟,繼續向住後巷方向衝過去!

“嗡嗡嗡嗡!”又揮動手中嘅精神刀幾下,就將其餘敵人分屍!

果然...殺人唔手軟...

綽姿解決晒後巷外面嘅敵人之後,就衝入後巷!

係...仲未完...仲要捉目標人物!

我都不敢怠慢!立即跟綽姿衝入後巷!
跟住綽姿身後喺後巷轉咗兩個彎,我就見到...

「唔好過嚟呀!」馬尾女用槍脅持住目標人物!

目標人物仲係神情呆滯...雙眼無神...

係俾人打咗鎮靜劑?

「唔好過嚟呀!我一槍打爆佢個頭!」馬尾女用槍隊實目標人物個頭!

『你聽我講!交佢俾我哋!你走唔甩㗎喇!』聽我講啦!唔係嘅話...綽姿一郁手,你就變散件㗎喇!

「就算係同歸於盡...我都唔會交返實驗品俾你哋!唔好過嚟呀!!!」馬尾女再用槍隊向目標人物個頭!
實驗品?

又係講“實驗品”呢三隻字?!

目標人物仲係神情呆滯!完似唔識驚咁!

『你聽我...』正當我想再踏前一步之時...

綽姿拉一拉我!

哦?做咩吖?唔係連你都俾佢拋到吖化?

定係...綽姿係想搵機會...出手?
「退後!退後呀!」馬尾女用槍隊到目標人物個頭實一實!

綽姿仲係捉實我隻手...

做咩吖?究竟綽姿想點吖?係唔係想搵機會一刀砍甩馬尾女個頭吖?

「退後呀!我叫你哋退後呀!係唔係唔信我會一槍打爆佢個頭呀?!」睇得出又聽得出馬尾女非常緊張!

喂你唔好咁啦...你再係咁...綽姿真係會一刀砍你個頭落嚟㗎!

就喺呢個時候,綽姿拉我向後:「唔對路...」

『吓?』唔對咩路吖?

只見笠起帽嘅綽姿...陰暗嘅面容之中...兩點紅光:「有啲唔對路...」
有啲唔對路?有咩唔對路先得㗎?

就喺呢個時候...

「嗚...嗚...」

我望返去馬尾女同目標人物...

「嗚...嗚...」

我見到...目標人物...抽搐...

「嗚...吖...呀...嗚...」

個頭不自覺咁...震...震...擰...擰...

「嗚...嗚...呀...嗚...」

目標人物全身上上下下都震...震...抽搐!
做咩吖?羊癇症發作吖?

馬尾女都捉唔住目標人物!鬆開手...退後兩步:「弊喇...弊喇...」

“啪!啪!”馬尾女對住目標人物後腦開咗兩槍!

之但係呢兩槍...好似乜效果都冇!

「嗚...呀...嗚...嗚!」目標人物仲係全身上上下下抽搐!

咩事吖...究竟而家發生緊...發生緊...
「弊!」綽姿立即拉我向佢身後!

突然!

「嗚...嗚!呀!呀!嗚呀!!!」目標人物一聲大嗌!雙眼發出刺眼紅光!

同時!目標人物身上爆出大量紅色粒子!

係!係爆出!因為就算有綽姿喺我面前擋住,都感覺到有極大嘅衝擊力不斷衝埋嚟!

「呀!」馬尾女亦同時被衝擊力彈飛九丈遠!

咩事吖?點解目標人物身上會有...氣息?

係...係氣息...好強大...亦好混亂嘅...氣息...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞