《香港傭兵》(27)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
「嗄...嗄...嗄!」目標人物唔單止成對眼係紅色...全身散發住紅色粒子...就連個口都不停噴出紅色粒子!

點解會...點解會咁...

我個腦仲係一片空白之時...

「嗚呀!!!」目標人物就發晒癲咁...一邊亂爪!一邊向住我哋嘅方向衝過嚟!

目標人物嘅雙爪仲要發出紅光!閃過不停!仲爪到兩邊牆身都係爪痕!爪斷水管!

“嗡!”綽姿都亮出刺眼嘅紅光刀刃迎擊!

“吱!!!”綽姿一刀擋住目標人物嘅紅光雙爪!

「嗄!」但綽姿好似唔係好夠力擋!
唔係吖化?連綽姿都擋唔住?

我當然唔再食花生!

“嗡!”立即亮出紅光刀刃一刀砍落目標人物雙臂!

係就係兜刀砍落目標人物雙臂...應一應嗰隻...之但係...唔入肉...

紅光刀刃與雙臂之間...散發住無數咁多紅色粒子...

點會...唔理咁多!沿住目標人物手臂,橫刀斬向佢條頸!

“吱!!!”但當紅光刀刃斬到去目標人物條頸,又係斬唔入!!!
點會...點會有紅色粒子...保護住?!

「喝!」綽姿同我以精神刀用力一推!將目標人物彈開!

全身散發住紅色粒子嘅目標人物退後咗幾步,綽姿就乘勝追擊,一個忍步接近目標人物再連環斬!

“嗡!嗡!吱!嗡!吱吱!!!”就算刀刀都砍落目標人物身上,但冇一刀係入肉!

連綽姿都...砍唔入?

我都唔諗咁多,一個忍步跟上綽姿,向住目標人物施以橫斬直砍轉身半月斬!

我同綽姿一左一右,喺後巷同目標人物交戰!
雖然我哋刀刀都成功命中目標人物,但無論係中頭中頸中手中身體任何一部份都好,都係唔入肉!

就算綽姿一刀刺向目標人物胸口,都係刺唔入!

而目標人物就用發出紅光嘅雙爪,不停向我哋亂爪!

“嗡!嗡嗡!吱!嗡嗡嗡!吱!!!”雖然話目標人物係亂爪,爪到牆身都佈滿爪痕...但攻速之快,我同綽姿都避唔得幾多...擋唔到幾多!

話口未完...

“嗡!嗡!”我同綽姿各人都中咗一爪!
我同綽姿立即跳後兩步!同目標人物保持一段距離,再望望自己胸口...

我胸口就多咗四劃...噴出紅色粒子...

綽姿胸口都多咗三劃...有唔少紅色粒子飄出!

點會...點會能量可以大到...

「嗚...嗚...呀...」目標人物握實雙拳...全身抽搐!

做...做咩吖?點解總係覺得...不妙...
「呀...嗚!嗚呀!!!」話口未完,目標人物擘大個口!向天一嗌!一碌紅色巨柱直噴上天!

係...係口砲?!

“轟!”左右兩邊嘅牆身被口砲嘅砲風轟碎!

好...好大威力!

目標人物正想耷返低個頭,用口砲掃落我同綽姿身上!

“轟!”刺眼紅光巨柱正要向住我哋一掃以落!
「今次弊!」綽姿立即攬實我踎低!用背脊幫我擋!

唔得㗎...我感覺到...呢股力量太大...綽姿擋唔住㗎!

就喺刺眼紅光巨柱快要掃到綽姿背脊之時...突然有個身影喺我哋面前出現!幫我哋擋住口砲!

身影面前不停有紅色粒子飄出!擋住紅光口砲嘅掃射!

呢個身影...呢個散發住陌生氣息嘅身影...係邊個?
“轟!吱!灑...”當紅光口砲完全被抵消之後...

我望到呢個...著上行者長袍嘅身影...回頭望住我...

呢個帶住微笑望住我嘅妹妹仔係...

「妖邪?!」綽姿望住羅羅...

冇錯...呢個啱啱幫我哋擋完口砲...而家仲帶住微笑望住我嘅妹妹仔...明明就係羅羅!

點解...點解綽姿會叫佢做...妖邪?!

今晚出完

三句預告

[Day 14-紅色警戒] PART 08

點會...

明明係羅羅...
已經將[Day 14-紅色警戒] PART 07 Upload上Facebook同紙言

今日既文已經出左喺第21頁

wtf
你唔係估唔到吖化
連你都估唔到 我諗呢個世上應該冇人會估到
睇嚟我都俾羅羅迷惑咗
好弱㗎

今日既文已經出左喺第21頁

大家咁話啦
對女色0抵抗
又唔係條條囡都得嘅
廢腸有乳豬食未
靚女同小妹妹實得
未啦 好肚餓
食左人隻乳豬
運動量咁大梗肚餓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞