張敬軒 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會 2017討論區

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
有無王菀之fans答一答我
全新Atmosphere: 霧+Atmosphere No.1: 水要$380 買唔買得過

睇你覺得隻single值唔值,
霧我喺台灣佳佳見到有全新,都係4百台幣左右
喺台灣買香港碟一向貴少少

睇下可唔可以運黎香港先
但係香港呢$380包埋另一隻Atmosphere No.1: 水

運唔到我可以幫你買,
但要3月尾4月頭先俾到你
我星期日去一次睇下隻碟仲喺唔係到
一月頭嗰時仲見到有

唔該唒你
其實點解唱手望個陣咁多人走?
唔講以為個show完左
搞到最尾完全投入唔到聽手望

上次睇joey x克勤唱克不容暖又係好多人走, 明明後面仲有encore
可能d人以為完左就走, 同埋應該好多都唔係忠粉

走都唔執輸
睇開演唱會既就知味開燈都唔好離開張櫈
上次睇鄭中基 d人走左一半佢又上返黎 成班傻仔比人舞黎舞去衝返入黎
以為走得快有金執

上次睇JH又係咁 成班行到一半即刻衝返上去
係咪冇安妮法蘭西
痴線,個Rundown整到有人以為王菀之係嘉賓

王菀之好慘
啲歌又唔係個個識
佢一出場歡呼聲又少咗好多
完場等佢嘅人仲少過等軒仔嘅人

王菀之好慘
啲歌又唔係個個識

邊個post

王菀之好慘
啲歌又唔係個個識

條友假膠咋?

王菀之好慘
啲歌又唔係個個識

邊個post

啱啱王菀之facebook個新post post咗幾張演唱會嘅相

王菀之好慘
啲歌又唔係個個識

條友假膠咋?

你肯定佢係講ivana而唔係張生?
呢個人同佢icon入面個男人都有like ivana fb
反而張生唔覺有

王菀之好慘
啲歌又唔係個個識

邊個post

啱啱王菀之facebook個新post post咗幾張演唱會嘅相

痴線

王菀之好慘
啲歌又唔係個個識

條友假膠咋?

你肯定佢係講ivana而唔係張生?
呢個人同佢icon入面個男人都有like ivana fb
反而張生唔覺有

當咗張敬軒喺嘉賓仲黐線
希望黎緊幾場既人唔好當王菀之solo果陣係廁所位,禁手機位,俾番基本尊重佢
希望黎緊幾場既人唔好當王菀之solo果陣係廁所位,禁手機位,俾番基本尊重佢

如果唔係聖光會懲罰我
傻啦王苑之啲歌先係唔可以走寶嘅
相反櫻花樹下就聽過N次

如果唔係聖光會懲罰我
相反櫻花樹下就聽過N次

所以除非唱啲好特別嘅歌如果唔係,佢哋真係要去廁所都揀櫻花樹下啦(個人意見喳)

如果唔係聖光會懲罰我
相反櫻花樹下就聽過N次

所以除非唱啲好特別嘅歌如果唔係,佢哋真係要去廁所都揀櫻花樹下啦(個人意見喳)

根本成個show都唔好去廁所,
好心開波前就去埋
行出行入又阻到後面d人視線

係咪講笑咋
有冇人知賣紀念品係喺邊個位?
想買嗰個袋
想買嗰個袋

綠gate對出
https://www.hk01.com/%E9%9F%B3%E6%A8%82/72547/%E5%BC%B5%E6%95%AC%E8%BB%92%E7%8E%8B%E8%8F%80%E4%B9%8B%E7%B4%85%E9%A4%A8%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83-%E8%80%81%E5%8F%8B%E4%BA%92%E7%AA%92%E4%BC%BC%E6%A3%9F%E7%AF%A4%E7%AC%91
張敬軒王菀之紅館演唱會 老友互窒似棟篤笑

張敬軒與王菀之首次攜手於紅館開演唱會,二人老友鬼鬼,一向互稱對方做「皇上皇后」,今晚軒仔一襲紅裙配上黑白亮片西裝現身,Ivana則穿上黑色流蘇短褲裝,襯到絕一絕!現場還有黃偉文、Eric So、蔡一智和蔡一傑到場睇騷。首先兩人帶來的是《開籠雀》,接著一口氣合唱《相對論》、《柳暗花明》、《相逢何必曾相識》、《叉燒包》等歌曲,讓觀眾一飽「耳福」!

兩人一邊唱歌一邊大跳熱舞,軒仔累得攤在地上大叫:「下盤好像裂開一樣!」他們聚在一起就像好朋友聊天一樣,講到好多朋友都不知道演唱會的主題,軒仔說:「很多人問我們演唱會的主題是什麼,更有人問我跟王菀之搞什麼Harry Potter 演唱會。」引得全場大笑,二人你一句我一句,軒仔更笑Ivana:「你是我演唱會嘉賓嘛。」Ivana反擊道:「我是你演唱會嘉賓穿成這樣,真的是給足你面子!」

軒仔形容每次跟Ivana講話都像初三赤口一樣,因為次次都鬧交,但次次都吵輸給Ivana。之後由軒仔Solo《找對的人》,他回憶道曾經想在Ivana的婚禮把這首歌送給她,但Ivana拒絕他因為歌詞太不吉利,第一句就是「地方對,年份錯」。軒仔感嘆道:「我自己很少勵志愛情歌,不知道是不是因為大家都愛聽悲情歌,所以我每次一聽到勵志愛情歌就會爭取去唱。」接著軒仔唱王菀之的《好時辰》時,透露道:「我都希望有一日這個好日子會在自己身上來臨。」

想買嗰個袋

綠gate對出

唔該巴打
真心失望
音響差 人聲唔出 仲話枝咪幾十萬

歌揀得唔好 一開頭d歌真係high 唔起
仲要好多王菀之solo 我認係為左張敬軒先去
但軒仔d主打都冇乜

舞台效果就…落葉果到正 其他轉光圈好普通

觀眾氣氛都麻麻地
一黎冇乜high 歌
二黎冇歌詞比大家跟
然後除左櫻花樹下係有比位大家唱 其他都冇 冇乜互動

成篇野都好似好負面 但真係冇乜位係覺得正到爆

係一百萬一枝,兩枝二百萬呀

琴晚聽到心諗:吓

支咪冇咩問題 係琴晚啲bass太多 聽到啲野好矇

真係唔關支咪事,
張生由09年音樂會開始已經有用,
係panel條友問題

音響太大聲 聽唔清唱咩

印像中唯一一次出過事係joey n6演唱會借嗰枝白咪

今次音響仲衰過lip,lip都係太大聲,
但未至於好似今次咁前排都聽唔到唱乜
https://www.hk01.com/%E9%9F%B3%E6%A8%82/72547/%E5%BC%B5%E6%95%AC%E8%BB%92%E7%8E%8B%E8%8F%80%E4%B9%8B%E7%B4%85%E9%A4%A8%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83-%E8%80%81%E5%8F%8B%E4%BA%92%E7%AA%92%E4%BC%BC%E6%A3%9F%E7%AF%A4%E7%AC%91
張敬軒王菀之紅館演唱會 老友互窒似棟篤笑

張敬軒與王菀之首次攜手於紅館開演唱會,二人老友鬼鬼,一向互稱對方做「皇上皇后」,今晚軒仔一襲紅裙配上黑白亮片西裝現身,Ivana則穿上黑色流蘇短褲裝,襯到絕一絕!現場還有黃偉文、Eric So、蔡一智和蔡一傑到場睇騷。首先兩人帶來的是《開籠雀》,接著一口氣合唱《相對論》、《柳暗花明》、《相逢何必曾相識》、《叉燒包》等歌曲,讓觀眾一飽「耳福」!

兩人一邊唱歌一邊大跳熱舞,軒仔累得攤在地上大叫:「下盤好像裂開一樣!」他們聚在一起就像好朋友聊天一樣,講到好多朋友都不知道演唱會的主題,軒仔說:「很多人問我們演唱會的主題是什麼,更有人問我跟王菀之搞什麼Harry Potter 演唱會。」引得全場大笑,二人你一句我一句,軒仔更笑Ivana:「你是我演唱會嘉賓嘛。」Ivana反擊道:「我是你演唱會嘉賓穿成這樣,真的是給足你面子!」

軒仔形容每次跟Ivana講話都像初三赤口一樣,因為次次都鬧交,但次次都吵輸給Ivana。之後由軒仔Solo《找對的人》,他回憶道曾經想在Ivana的婚禮把這首歌送給她,但Ivana拒絕他因為歌詞太不吉利,第一句就是「地方對,年份錯」。軒仔感嘆道:「我自己很少勵志愛情歌,不知道是不是因為大家都愛聽悲情歌,所以我每次一聽到勵志愛情歌就會爭取去唱。」接著軒仔唱王菀之的《好時辰》時,透露道:「我都希望有一日這個好日子會在自己身上來臨。」

那有裙你老母
絕對領域就有
真心失望
音響差 人聲唔出 仲話枝咪幾十萬

歌揀得唔好 一開頭d歌真係high 唔起
仲要好多王菀之solo 我認係為左張敬軒先去
但軒仔d主打都冇乜

舞台效果就…落葉果到正 其他轉光圈好普通

觀眾氣氛都麻麻地
一黎冇乜high 歌
二黎冇歌詞比大家跟
然後除左櫻花樹下係有比位大家唱 其他都冇 冇乜互動

成篇野都好似好負面 但真係冇乜位係覺得正到爆

係一百萬一枝,兩枝二百萬呀

琴晚聽到心諗:吓

支咪冇咩問題 係琴晚啲bass太多 聽到啲野好矇

真係唔關支咪事,
張生由09年音樂會開始已經有用,
係panel條友問題

音響太大聲 聽唔清唱咩

印像中唯一一次出過事係joey n6演唱會借嗰枝白咪

今次音響仲衰過lip,lip都係太大聲,
但未至於好似今次咁前排都聽唔到唱乜

聽唔聽到琴晚有時會有“weee”聲?
即係好似平時唱k枝咪太近音響啲聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞