張敬軒 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會 2017討論區

1001 回覆
37 Like 4 Dislike

周柏豪都冇嚟

我有嘗試唱架但身邊啲人都完全無聲
結果我都收左皮

我果邊有人唱 我都有唱
但唔知點解個場好多大叔大嬸 佢地撚識唱咩

係 我周圍啲人都好老
然後粒聲唔出

點解要唱?
聽你定聽佢唱呀

佢遞左咪向住觀眾喎 意思唔係叫我地唱咩

櫻花樹下第一次副歌有遞咪,
唔係叫觀眾唱唔通係做wfc個動作呀

wfc

周柏豪都冇嚟

結果我都收左皮

我果邊有人唱 我都有唱

係 我周圍啲人都好老
然後粒聲唔出

點解要唱?
聽你定聽佢唱呀

wfc

果幾秒都屌鬼 笑死人
究竟係冇ivana fans定係全部都係文靜fans
其實成個show以ivana嘅歌為主,
會唔會係因為張生都想俾多d機會觀眾聽ivana d歌 ,
可惜觀眾都係冇反應

歡呼聲真係聽到有差別
雖然ivana d歌冷左d,尤其該死的快樂
但如果有聽開既真係會好開心
最尾摩天輪改詞果度 好正

果首係森小歌劇團n年前其中一首插曲 叫擁抱一個人唔係改詞架 本身係ivana同森美唱

周柏豪都冇嚟

結果我都收左皮

我果邊有人唱 我都有唱

係 我周圍啲人都好老
然後粒聲唔出

點解要唱?
聽你定聽佢唱呀

wfc

第一次我都聽到有人唱但唔多 我坐係山頂黃綠之間

「王菀之啲fans呢就文藝氣息比較重一啲
而我啲fans呢就比較we wa鬼震」
張敬軒,2016

唱畫意、小團圓都尖叫咩
不過水百合都冇乜反應
坐藍區,隔離坐左個大肚婆(定係太肥似大肚婆?)
一到王菀之就同老公傾計
之後佢老公又當自己係歌手咁跟住軒仔唱
但重點係唔啱beat
比錢入黎唔係聽你唱歌

一到王菀之嘅歌啲人真好似無晒反應
明明首首都好正

利申入場為左睇王菀之

有但少

佢地多數坐黃區 我後面有班人應該係佢fans好hyper
好想聽春秋live啊屌!!!

好失望跪求緊每日都有啲驚喜到改少少rundown

佢地多數坐黃區 我後面有班人應該係佢fans好hyper

同埋握手位ivana留喺黃區幾長時間下
應該真係喺哂黃區

紅區就算啦,預咗冇反應,
一個連Lip都可以大部分時間冇反應嘅區

好失望跪求緊每日都有啲驚喜到改少少rundown

希望之後嗰幾場有唱啦
太多膠歌搞到好似成場都唔係聽咗好多首歌咁
易彎娜次次出場都冇乜人嗌,反而張生一出場就一定全場歡呼,易彎娜好慘

好似無咩聽到張生d 歌

雖然冇乜張生嘅歌但有得聽井已經覺得幾驚喜
之前yy concert冇去到冇聽過呢首live
可惜觀眾都係冇反應

歡呼聲真係聽到有差別

agger
到底點解櫻花樹下合唱都冇人唱

周柏豪都冇嚟

結果我都收左皮

我果邊有人唱 我都有唱

係 我周圍啲人都好老
然後粒聲唔出

點解要唱?
聽你定聽佢唱呀

係囉,呢part唔係想觀眾唱咩,我附近d人都有唱

我都有唱
太多ivanna 歌

你係咪以前鍾意觀音娜果個椰奶

唱畫意、小團圓都尖叫咩
不過水百合都冇乜反應

水百合勁正
可惜觀眾都係冇反應

歡呼聲真係聽到有差別

agger

呢首好正
其實我真係唔明點解紅館開親show都會有堆呀叔呀嬸一首歌都唔識但係又會走入去睇 入去訓覺

我記得張敬軒喺唔知邊個演唱會講過
好多謝啲鄉親父老呀叔阿伯唔識唱佢啲歌都坐喺度捧場

可惜觀眾都係冇反應

歡呼聲真係聽到有差別

agger

正到爆
同埋ivana好多文藝fans鍾意靜靜咁睇 冇反應都唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞