張敬軒 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會 2017討論區

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
原來有tote bag賣

仲有咩賣

tote bag同tee 各兩款
咁講好衰
但作為張敬軒死忠都係想聽返張敬軒solo多d
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦
好多Ivana 冷門啲嘅歌想聽
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦

最失望係好少兩個人既crossover,仲諗住好似送禮容祖個演唱會咁
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

仲諗住王菀之會起碼唱下春秋同披星戴月呢啲熱門歌 㗎嘛
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦

最失望係好少兩個人既crossover,仲諗住好似送禮容祖個演唱會咁

兩pair相比之下覺得今次合作個效果差好多
如果跳少啲老舞唱少啲膠歌就好
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦

揀歌搞到睇完谷谷地氣
有無人覺得唔計偽encore個位完得好快
前面好似唱得好少咁
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦

最失望係好少兩個人既crossover,仲諗住好似送禮容祖個演唱會

由友誼的小船就冇JH個場咁
都知佢地個theme係on99
前面好似唱得好少咁

太多膠歌
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦

少啲膠歌呢樣真
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦

揀歌搞到睇完谷谷地氣

除左少crossover之外,太多膠歌啦,唱少兩首膠歌再唱自己歌/crossover仲好啦
以為會有留白x井 之類質素嘅改編/crossover 歌
呢樣有d 失望
同埋讓我擁抱一個人 果段讀白
如果唔知出處嘅話係咪會有d 奇怪

紅區真係靜d, encore 好似得我嗌

不過overall 都係正嘅

出處係咩?
btw, 覺得巴黎沒有摩天輪好聽d
咁講好衰
上次𠮟咜效果都唔係好

Agree
下次分開番啦

睇下人哋個演唱會做咗幾多經典合唱先啦 罪人+一拍兩散,破相,刻不容緩,月半小夜曲,相愛很難,心淡 etc
ivana 首首歌完我都有歡呼 但坐附近嘅都冇乜 佢真係好似嘉賓 香港人係show文化好差 就算唔識都俾d尊重起碼人地唱完歌都拍幾下手丫

重有credit果度都好多人唔拍手 雖然果d人我地都唔知係乜水 但係都起碼俾返d尊重 冇佢地我地冇show睇架

between 畫意冇唱到執起手槍然後自殺 係咪有特別意思?

執起手槍然後自殺好似係因為涉及血腥題材所以除咗自己個人演唱會之外其他場合都唔唱得

見ivana自己嘅演唱會唱得我以為今次都唱得添 次次loop水百合首畫意聽到果度都打冷震
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

雖然好好笑,但係寧願唱佢地自己既歌
完場我聽到有女人話唔知邊part「好藝術」
以為會有留白x井 之類質素嘅改編/crossover 歌
呢樣有d 失望
同埋讓我擁抱一個人 果段讀白
如果唔知出處嘅話係咪會有d 奇怪

紅區真係靜d, encore 好似得我嗌

不過overall 都係正嘅

出處係咩?
btw, 覺得巴黎沒有摩天輪好聽d

森美小儀歌劇團
原版
王菀之個角色係大力士
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

之之晒冷系列掛
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

仲有,前面完得咁快,跟住聽人叫encore我先知:咁快encore
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

除咗小團圓青春常駐迷失藝術笑忘書末日
之外佢地今晚係1+1<1
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

仲有,前面完得咁快,跟住聽人叫encore我先知:咁快encore

之後成班人叫得勁亂
叫到最尾啲人正係拍手唔叫encore
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

之之晒冷系列掛

佢part好好聽喎 畫意聽到想喊
見軒仔個經理人話「期待今日 迷失藝術之表參道」,仲以為有呢兩首crossover
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

之之晒冷系列掛

見軒仔個經理人話「期待今日 迷失藝術之表參道」,仲以為有呢兩首crossover

好彩冇
今次都預咗個show係唱遊輕快風格
快歌都聽得好開心 但我想聽多啲交換唱
或者再開個嚴肅少少嘅part2 不過都幾難啦
前面好似唱得好少咁

太多膠歌

之之晒冷系列掛

迷失表參道易彎娜喺隔離跳舞我當佢地已經crossover咗,咁樣個心會好過啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞