張敬軒 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會 2017討論區

1001 回覆
37 Like 4 Dislike

菀之論個陣聽到喊

好慘 開得一場

佢當年講到想喊

我都仲記得呢幕

菀之論個陣聽到喊

好慘 開得一場

佢當年講到想喊

我都仲記得呢幕

佢係少有哋每次自己上紅館都做到一級水準嘅歌手
兩個Show都高質到一個點…唉
睇尾場表示,
有擁抱一個人但冇高八度有啲唔知點咁
蘇太中間果堆。。好少聽
有eason 做嘉賓 算係咁
好失望 本來諗住一齊開騷,合作一定好多。
可惜仲差過十年前既拉闊
開場果段歌舞屌出聲
我要睇唱歌跳舞唔洗睇你地啦
成晚軒仔琴都無彈,ivana仲笑住唱 我真得受傷了
唉 真係好失望

睇左十幾頁,話想轉Rundown同有說話俾Alex Fung聽既巴打們,你地自己去佢個ig講仲好啦,唔好expect人地會上黎呢到睇先得架

同埋轉Rundown唔係話轉就轉,燈光、Dancers、編曲、走位各方面可以係咁短時間執到咩

餘震吖嘛
真心失望
音響差 人聲唔出 仲話枝咪幾十萬

歌揀得唔好 一開頭d歌真係high 唔起
仲要好多王菀之solo 我認係為左張敬軒先去
但軒仔d主打都冇乜

舞台效果就…落葉果到正 其他轉光圈好普通

觀眾氣氛都麻麻地
一黎冇乜high 歌
二黎冇歌詞比大家跟
然後除左櫻花樹下係有比位大家唱 其他都冇 冇乜互動

成篇野都好似好負面 但真係冇乜位係覺得正到爆
19 號睇
坐第一行
藍區
19號 藍區 300飛兩張 想換今晚兩張300飛,雖然都知機會渺茫
負評多過正評
真心失望

但軒仔d主打都冇乜

觀眾氣氛都麻麻地
一黎冇乜high 歌
二黎冇歌詞比大家跟

係一百萬一枝,兩枝二百萬呀

聽alex講終於有錄新碟d歌

都唔知仲要等幾耐先有碟

舊年全年得該死的快樂 電影歌唔計

真係想佢出多幾首歌,唔好拍戲
其實佢拍戲都唔係咁好睇

睇過金雞同分手一百次 其實講對白硬係有少少怪
但今年又小人國又電影 我仲以為佢完左演唱會會生仔

小人國翻黎喇? 幾月

7月

正呀

琴日紅館出面有人派單張
好似今個月有得訂啦
其實成個show以ivana嘅歌為主,
會唔會係因為張生都想俾多d機會觀眾聽ivana d歌 ,
可惜觀眾都係冇反應

其實我諗過咁少crossover係咪同之前度期上我是歌手有關

可能係
佢中間個陣個自白

果下我聽到有少少想

我都係
跟著坐我附近啲人都仍然好似一碌木
真心失望

但軒仔d主打都冇乜

觀眾氣氛都麻麻地
一黎冇乜high 歌
二黎冇歌詞比大家跟

真係軒仔fans又唔happy
我地又唔happy
快快分手啦
其實成個show以ivana嘅歌為主,
會唔會係因為張生都想俾多d機會觀眾聽ivana d歌 ,
可惜觀眾都係冇反應

其實我諗過咁少crossover係咪同之前度期上我是歌手有關

可能係
佢中間個陣個自白

果下我聽到有少少想

我都係
跟著坐我附近啲人都仍然好似一碌木

諗番都想
聽到有人嗌唔好講
真心失望

但軒仔d主打都冇乜

觀眾氣氛都麻麻地
一黎冇乜high 歌
二黎冇歌詞比大家跟

琴晚聽到心諗:吓
上面見到有人話企起身遮住哂又屌 唔俾錄影又屌
係咪on9架
改rundown應該冇咩機會啦
Encore 果幾首就有啲機會
希望佢地有多啲野比我地睇
利伸18號飛
琴晚Eason 做嘉賓??
琴晚Eason 做嘉賓??

假膠黎
真心失望

但軒仔d主打都冇乜

觀眾氣氛都麻麻地
一黎冇乜high 歌
二黎冇歌詞比大家跟

琴晚聽到心諗:吓

支咪冇咩問題 係琴晚啲bass太多 聽到啲野好矇
今晚睇
由9歲聽之之首快樂小博士做佢fans做到依家 12年了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞