張敬軒 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會 2017討論區

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
有唱井同留白?
好好睇
迴轉壽司好好笑
勁歌熱舞搞兩part做乜
cut一part咪有位唱自己歌,宜家聽完都唔覺有聽幾多首

搞到勁少自己歌同crossover歌 好想知膠歌係邊個提議

我真心覺得係兩位大爺自己嘅idea

叉燒包呢首真係

我諗呢度個個估rundown 無人會估到唱叉燒包

我當時笑咗

笑左出聲 一首都還好,之後仲整多首先發覺唔對路

好想佢地轉,最好聽日嗰場開始轉
等我可以安心飛過去台灣,而唔係成肚氣咁去

叫alex fung上呢度睇睇 一直以黎覺得alex fung好勁,點知今次

我一直覺得Alex fung同張生冇乜火花,
睇返笑忘書之前嘅碟你會見到Alex 個名,
D歌真係麻麻地,
反而同ivana夾就好好多
調返轉如果係Johnny yim搞ivana d歌一樣會出事

都係
不過如果johnny 揀張敬軒d 歌俾ivana而唔係而家咁掉轉可能會好d
始終張敬軒d 歌無ivana 嗰d 咁有個性

ivana 既歌只有ivana handle 到

ivana把聲好特別
我覺得其他人唱唔到佢啲快歌既感覺
好似該死的快樂 張生唱chorus唔係太夾
好奇怪 我寧願成首俾返ivana唱

但係ivana 今日既狀態唱哂全首都唔好聽
我覺得係張敬軒有見及此幫佢頂左

可能你啱

不過我覺得佢用丹田上真音今日冇問題呀
係假音好恐怖

下下用真音分分鐘之後三場都會無聲
而家咁樣唔算唱太多去到搖搖板都已經無乜聲講嘢

叉燒包呢首真係

我當時笑咗

我身邊都好多人笑咗,
佢地兩個一齊就會有呢d奇怪野出現
有唱井同留白?

叉燒包呢首真係

我當時笑咗

佢兩個
冇人講張軒對紅色高踭鞋同背後deep V造型嘅?望到心都離一離

我都見到背deepV

叉燒包呢首真係

我當時笑咗

滑lut lut~~~

叉燒包呢首真係

我當時笑咗

我身邊都好多人笑咗,
佢地兩個一齊就會有呢d奇怪野出現

其實張敬軒把金魚佬聲都幾惡頂

末日 聽佢地講完生命樹,仲以為有生命之花

其實真係好多更好嘅歌可以唱值得唱
妖...一講又嬲

第二三尾場有無可能轉rundown cut膠歌同多crossover呀唔該

叫alex fung上呢度睇睇 一直以黎覺得alex fung好勁,點知今次

D歌真係麻麻地,
調返轉如果係Johnny yim搞ivana d歌一樣會出事

應該好似王菀之之前d演唱會咁Alex fung何丙edward三個一齊做music director 咁
Alex 同johnny拍住上啦

其實Alex Fung可以就ivana文藝,亦都可以就Joey pop,點解搞唔掂hins?
Alex同軒仔合作首願望樹下我都好鍾意,其他就真係冇乜印象
btw天揚part舞好正
本身開場前見到佢個名 以為係酷愛先出場
冇人講張軒對紅色高踭鞋同背後deep V造型嘅?望到心都離一離

我都見到背deepV

deepv
其實成個show以ivana嘅歌為主,
會唔會係因為張生都想俾多d機會觀眾聽ivana d歌 ,
可惜觀眾都係冇反應

其實我諗過咁少crossover係咪同之前度期上我是歌手有關
btw天揚part舞好正
本身開場前見到佢個名 以為係酷愛先出場

我都係
點知唱完都唔見人

我都見到背deepV

deepv

大露背好正
痴線 我覺得好正
去完廁所再講

最鍾意唱末日嗰part,啲落葉好靚好有feel

係真係好靚

我都見到背deepV

deepv

大露背好正

有無人覺得頭髮亂了好正

我都見到背deepV

deepv

大露背好正

軒頭髮亂了如果再姣啲就
到底點解櫻花樹下合唱都冇人唱

周柏豪都冇嚟

我有嘗試唱架但身邊啲人都完全無聲
結果我都收左皮

我果邊有人唱 我都有唱
但唔知點解個場好多大叔大嬸 佢地撚識唱咩

係 我周圍啲人都好老
然後粒聲唔出

紅區缺點:大部分係公開售票,真·街客
Lip都係,氣氛差過其他區

我而家至知係咁

其實真係好多更好嘅歌可以唱值得唱
妖...一講又嬲

第二三尾場有無可能轉rundown cut膠歌同多crossover呀唔該

D歌真係麻麻地,

應該好似王菀之之前d演唱會咁Alex fung何丙edward三個一齊做music director 咁

其實Alex Fung可以就ivana文藝,亦都可以就Joey pop,點解搞唔掂hins?

真係唔知點解,
早幾年都以為係張生太pop,
但見到joey之後我真係解釋唔到

D歌真係麻麻地,

真係唔知點解,
早幾年都以為係張生太pop,
但見到joey之後我真係解釋唔到

佢搞唔掂男歌手?
岩岩睇完,好正 最後重拎到簽名同握手
岩岩睇完,好正 最後重拎到簽名同握手

留到幾點

周柏豪都冇嚟

我有嘗試唱架但身邊啲人都完全無聲
結果我都收左皮

我果邊有人唱 我都有唱
但唔知點解個場好多大叔大嬸 佢地撚識唱咩

係 我周圍啲人都好老
然後粒聲唔出

紅區缺點:大部分係公開售票,真·街客
Lip都係,氣氛差過其他區

我而家至知係咁

而家先知,好彩之後幾場唔係紅區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞