水晶集中討論區(3)繼續貼你啲晶喇喂

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
我想買紅紋石但佢有牛奶紋同埋純紅二款? 咁邊個好啲架?想問埋係要日日將水晶放係碎石上淨化?咁應該放邊到會好啲?
今日買左金耀 同 金髮

好似幾靚
係邊買 ?買左幾錢到?

金髮750 金耀400 元朗

金曜400

買貴左?
今日買左金耀 同 金髮

好似幾靚
係邊買 ?買左幾錢到?

金曜400

買貴左?

金曜ig 120有找喎
今日買左金耀 同 金髮

好似幾靚
係邊買 ?買左幾錢到?

金曜400

買貴左?

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.zNSBFy&id=2304795017&_u=j21nlurfa2a5

唔該晒巴打,下次試下淘寶買,不過出鋪買有得睇
今日買左金耀 同 金髮

好似幾靚
係邊買 ?買左幾錢到?

金曜400

買貴左?

金曜ig 120有找喎

下次都係上黎問下先

好似幾靚
係邊買 ?買左幾錢到?

金曜400

買貴左?

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.zNSBFy&id=2304795017&_u=j21nlurfa2a5

金曜好小假,所以我都放心係淘寶買haha

其實咩水晶放心淘寶買?

呢兩舊都係v字頭個間買既
左邊60 右邊65 每舊岩岩好放到一條

幾重?

唔知呀,賣個陣佢冇講
我想買紅紋石但佢有牛奶紋同埋純紅二款? 咁邊個好啲架?想問埋係要日日將水晶放係碎石上淨化?咁應該放邊到會好啲?

有分幾個質素既
有黑黃→無黑黃多紋→少紋→半冰種→淺色冰種→深色冰種
咁你有財能就當然半冰種起跳啦
想玩性價比就多紋/少紋 價錢都好平
水晶最好每日戴完就擺上碎石/晶簇淨化
擺既位唔係長期曬住就可以

有分幾個質素既

我係IG shop都見到有唔少紅紋 但係岩眼緣就買定點 因為之前買過綠幽靈自己唔識打理所以無料到

好似幾靚
係邊買 ?買左幾錢到?

金曜400

買貴左?

不怕假,只怕淘回來的是爛的

好似幾靚
係邊買 ?買左幾錢到?

金曜400

買貴左?

不怕假,只怕淘回來的是爛的

我買親都包幾廿層,佢仲驚爛過你

有分幾個質素既

我係IG shop都見到有唔少紅紋 但係岩眼緣就買定點 因為之前買過綠幽靈自己唔識打理所以無料到

你啱眼緣就買都得既

有分幾個質素既

你啱眼緣就買都得既

其實好怕買假 但又好想買 等我睇岩先岩!唔知市價先死 都唔知會唔會比人呃 同埋想問人際關係有咩水晶岩?
我響荷蘭做緊交流生,今日行過市集見到有水晶賣。
店主話呢舊係pyrite(黃鐵礦),但我見佢成舊都銀色,仲有d粒粒甩出黎。
究竟係咩黎?

下面呢舊係黃晶(citrine),有冇可能係假?
見網上好多話將紫晶加熱
仲買左其他,加埋上面嗰堆,盛惠€38.40

之前買左條紅紋石 但係冇買啲碎石淨化
除左果啲石 有冇其他淨化方法?

呢幾隻都係平既 見過20蚊粒左右應該

你真係可愛妹妹仔
我響荷蘭做緊交流生,今日行過市集見到有水晶賣。
店主話呢舊係pyrite(黃鐵礦),但我見佢成舊都銀色,仲有d粒粒甩出黎。
究竟係咩黎?

下面呢舊係黃晶(citrine),有冇可能係假?
見網上好多話將紫晶加熱

幫下忙啦🙏🏻
想問下紫晶簇係咪都做到淨化同叉電功能?
同埋放幾條水晶係個簇度怕唔怕互相影響磁場?
新手問題求解答
頭先入peanut_crystal睇直播
原來水晶hk咁仆街
差唔多個個水晶店主都入黎
黃水晶爆料原來hk女朋友特登問價
之後hk話「我女朋友搵你買野唔得咩」
笑到仆街
之後比人踢爆hk用淘寶圖
一齊食花生

用淘寶圖唔係wong咩?
有個user叫taobao話wong d圖好熟口面既?

唔係,你follow個ig等佢爆出黎啦

好多花生

其實嗰個instagram acc做咩咁憎d人賣淘寶貨?(不過用淘寶圖係7咗啲..)

因為淘寶賣幾十蚊人仔,佢地買左之後轉售開既價係幾百蚊港紙,食水深

Crystal_香港真係柒到仆街
留名下個禮拜爆多啲
Btw花生把聲好正 好似讀hku?
頭先入peanut_crystal睇直播
原來水晶hk咁仆街
差唔多個個水晶店主都入黎
黃水晶爆料原來hk女朋友特登問價
之後hk話「我女朋友搵你買野唔得咩」
笑到仆街
之後比人踢爆hk用淘寶圖
一齊食花生

好多花生

其實嗰個instagram acc做咩咁憎d人賣淘寶貨?(不過用淘寶圖係7咗啲..)

因為淘寶賣幾十蚊人仔,佢地買左之後轉售開既價係幾百蚊港紙,食水深

留名下個禮拜爆多啲

好似係HKU定唔記得CU嘅LAW

好多花生

留名下個禮拜爆多啲

好似係HKU定唔記得CU嘅LAW

佢講粗口好正
留名睇佢爆多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞