水晶集中討論區(3)繼續貼你啲晶喇喂

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
買咗條送俾老婆做情人節禮物
希望佢身體健康同脾氣好d
靚唔靚?值幾錢?

幾大粒?咁清底如果有8mm既話值二千
不過係咪未淨化 能量好似一般

5.5mm未淨化
能量一般我咪要繼續俾人鬧

淨化左先啦 買左幾錢

以後買水晶買大粒啲 晶體大粒通常能量會勁好多 都快有效啲 除非買幾圈細珠

佢手好幼戴唔到大粒
功效真係慢好多?好唔好買過一條大粒d?
靚唔靚?值幾錢?

5.5mm未淨化

淨化左先啦 買左幾錢

以後買水晶買大粒啲 晶體大粒通常能量會勁好多 都快有效啲 除非買幾圈細珠

佢手好幼戴唔到大粒

功效睇能量架姐 你淨化左先啦 同買左就唔好浪費
靚唔靚?值幾錢?

5.5mm未淨化

淨化左先啦 買左幾錢

佢手好幼戴唔到大粒

功效睇能量架姐 你淨化左先啦 同買左就唔好浪費

唔該師姐
呢條值幾錢?
點解ig好似間唔時都有啲2000蚊大大個既紫晶洞

我個條

我麻麻地紅紋啲偏橙色嘅粉紅
仲要一戴就生暗瘡躁底
呢條又平又鍾意
間嘢有心形薔薇輝石吊咀,我都有買,差唔多日日戴

我都怕自己戴紅紋會越戴越燥
同埋個人唔係咁鍾意多紋,但少紋又貴
前排戴月亮石個人真係柔啲,不過桃花就好似唔多見效

你係邊買月亮石

都係ig shop 咋

邊間買 太多間唔知邊間好

之前係hr 買咗條,實物比相靚
自己幾鍾意

睇佢啲相又幾靚喎 但佢啲草莓鏈太大粒買唔落手

係佢到買左條草莓
好鍾意

你係邊買月亮石

都係ig shop 咋

自己幾鍾意

係佢到買左條草莓
好鍾意

幾mm?可唔可以影黎睇下

你係邊買月亮石

都係ig shop 咋

自己幾鍾意

係佢到買左條草莓
好鍾意

佢啲草莓咁平既

士多啤梨晶好貴

士多啤梨晶係一絲絲/閃片 草莓係一點點
同士多啤梨晶已經絕左礦 要買就呢兩年快啲買
等多10年應該貴幾倍

但係依家咩價位

好似最平啲吊墜都過千

手鏈係咪仲貴過s7
不過唔岩我戴 慳返筆

的確貴過s7 克價都貴好多
我都應該同佢無緣

仲有咩礦已經斷礦/就黎斷
我淨係知捷克隕石大部份斷左

如果講要真嘅隕石 其實好多年前已經冇咗
係火山邊有啲類似既野 佢嘅原理同隕石最差唔多都係經過高溫出嚟
玉石市場星期6開唔開? 有無絲打想一齊行
利申:絲

一齊行得唔得
利申毒撚

你係邊買月亮石

都係ig shop 咋

自己幾鍾意

係佢到買左條草莓
好鍾意

士多啤梨晶好貴

等多10年應該貴幾倍

但係依家咩價位

好似最平啲吊墜都過千

手鏈係咪仲貴過s7
不過唔岩我戴 慳返筆

我都應該同佢無緣

以我所知太陽草莓其實俄羅斯礦就一早冇咗
而家有嘅全部都係大陸既
新手留名 大家平時去開邊度買晶石

呢度主要應該係ig或者玉器市場

有無人係ebay買過好想買啲水晶杖權同擺件翻黎

有冇類似嘅圖

呢啲

呢個係水晶治療嘅用品
係咪?

你係邊買月亮石

都係ig shop 咋

自己幾鍾意

係佢到買左條草莓
好鍾意

實物再紅ddddd
10.5mm 百幾蚊咁平買黎玩下
新手唔識分質素 純粹覺得靚就買了
黎緊放假打算出去睇睇
打算去玉市場附近同晶之緣門店搵 有布地方推薦
黎緊放假打算出去睇睇
打算去玉市場附近同晶之緣門店搵 有布地方推薦

冇布
黎緊放假打算出去睇睇
打算去玉市場附近同晶之緣門店搵 有地方推薦

冇布

等多10年應該貴幾倍

但係依家咩價位

好似最平啲吊墜都過千

手鏈係咪仲貴過s7
不過唔岩我戴 慳返筆

我都應該同佢無緣

而家有嘅全部都係大陸既

大陸都有草莓礦
新手留名 大家平時去開邊度買晶石

呢度主要應該係ig或者玉器市場

有無人係ebay買過好想買啲水晶杖權同擺件翻黎

有冇類似嘅圖

呢啲

呢個係水晶治療嘅用品
係咪?

唔係 呢啲係冥想同接收能量用既
杖權就勁多用途

等多10年應該貴幾倍

但係依家咩價位

好似最平啲吊墜都過千

手鏈係咪仲貴過s7
不過唔岩我戴 慳返筆

我都應該同佢無緣

而家有嘅全部都係大陸既

大陸都有草莓礦

士多啤梨晶下話
新手想問下 應該要點淨化呢? 因為上網睇到有幾個方法

都係ig shop 咋

自己幾鍾意

係佢到買左條草莓
好鍾意

實物再紅ddddd
10.5mm 百幾蚊咁平買黎玩下
新手唔識分質素 純粹覺得靚就買了

如果佢有7~8mm 我應該會買
新手想問下
擺設既功效係咪冇手鏈咁大?

啲色好假

薔薇輝石係咁嘅色
實物應該再淡少少

原本呢間我買過,不過我買粉紅
上個post我有post過

原來*

顏色ok啦
靚過啲劣質紅紋

仲要一戴就生暗瘡躁底
呢條又平又鍾意

之前同ex分咗手幾個月,有次戴紅紋瞓覺連續兩晚喊到七彩,不停諗返之前唔開心嘅事。上網睇到紅紋有助治療失戀,不過喊完都冇被治癒嘅感覺仲愈來愈心噏,嚇到我唔敢戴。之後改戴月亮石戴咗幾個月,真係平靜咗亦冇咁鑽牛角尖。
呢幾日再戴返紅紋,冇晒之前鬱悶嘅感覺,反而仲瞓得幾好,都唔知點解

薔薇輝石係咁嘅色
實物應該再淡少少

原本呢間我買過,不過我買粉紅
上個post我有post過

原來*

顏色ok啦
靚過啲劣質紅紋

仲要一戴就生暗瘡躁底
呢條又平又鍾意

之前同ex分咗手幾個月,有次戴紅紋瞓覺連續兩晚喊到七彩,不停諗返之前唔開心嘅事。上網睇到紅紋有助治療失戀,不過喊完都冇被治癒嘅感覺仲愈來愈心噏,嚇到我唔敢戴。之後改戴月亮石戴咗幾個月,真係平靜咗亦冇咁鑽牛角尖。
呢幾日再戴返紅紋,冇晒之前鬱悶嘅感覺,反而仲瞓得幾好,都唔知點解

未打完
其實係咪任何水晶都唔好戴住瞓覺?
有時瞓覺唔記得除低 如果冇乜唔對路就會繼續戴住瞓
同埋冇對象嘅人係咪戴粉晶好啲?但係我又驚有爛桃花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞